Η Kυκλική Oικονομία της Λέσχης της Ρώμης
Η κυκλική οικονομία της Λέσχης της Ρώμης - Η νομισματικοποίηση της φύσης, η επιβολή του ελέγχου και η απάτη της παγκόσμιας ελίτ για τη μεταφορά πράσινου πλούτου
Σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας και την αναδημοσίευση των άρθρων μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν, κατά την κοινοποίηση, σ̲υ̲μ̲π̲ε̲ρ̲ι̲λ̲α̲μ̲β̲ά̲ν̲α̲τ̲ε̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲τ̲ο̲ν̲ ̲σ̲ύ̲ν̲δ̲ε̲σ̲μ̲ο̲ ̲(̲l̲i̲n̲k̲)̲ ̲τ̲ο̲υ̲ ̲ά̲ρ̲θ̲ρ̲ο̲υ̲ ̲μ̲ο̲υ̲. Αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει την πηγή, αλλά επιτρέπει και σε άλλους να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της δουλειάς μου.
Απόδοση στα ελληνικά: Απολλόδωρος - esc | 19 Ιανουαρίου 2024
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Στη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα θάφτηκε πραγματικά το πτώμα. Συνδέεται με τους κεντρικούς τραπεζίτες μέσω της παράλογης νέας οικονομίας τους. Συνδέεται με το GEF μέσω δομών μικτής χρηματοδότησης, που δημιουργήθηκαν για να ωφελήσουν μαζικά τους ιδιώτες επενδυτές. Συνδέεται με την Terra Carta του πρίγκιπα Καρόλου μέσω του Παγκόσμιου Πλαισίου Βιοποικιλότητας του Kunming-Montreal. Και συνδέεται με τη Λέσχη της Ρώμης μέσω της κυκλικής οικονομίας.
Και το δηλώνει, ακριβώς εκεί στο όραμά τους για το 2050, το οποίο επίσης δηλώνει απερίφραστα ότι ολόκληρος ο πλανήτης πρέπει να διαχειριστεί, αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι σε μια λίμνη φωτιάς που καίγεται.
-
Φυσικά, το έγγραφο υπογράφεται από έναν υποκριτή του Χόλιγουντ - αυτή τη φορά είναι ο Leonardo DiCaprio, ο οποίος ανησυχεί τρομερά για να σώσει το κλίμα... πλην όμως για λογαριασμό όλων εμάς των υπολοίπων.
Το ίδιο το έγγραφο - το "2050 CBD Vision" - δεν είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Παρουσιάζει το συνηθισμένο φάσμα γελοίων, μη τεκμηριωμένων ισχυρισμών, αναφέρεται σε εκείνα τα δίκαια κατανεμημένα οφέλη που σχεδόν σίγουρα δεν θα κατανεμηθούν ποτέ δίκαια, αν και υποψιάζομαι ότι οι χασούρες/απώλειες θα μπορούσαν να κατανεμηθούν. Συνεχίζει να μιλάει για προσπάθειες αποκατάστασης μεγάλης κλίμακας, έτσι ώστε το GEF να μπορεί να προσφέρει τη νομισματικοποίηση των "οικοσυστημικών υπηρεσιών" που προκύπτουν μέσω ενός αποθεματικού της βιόσφαιρας, ζητά να διατηρηθεί ο μισός πλανήτης μέχρι το 2050 (εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερες "πιστώσεις γαλάζιου άνθρακα" "οικοσυστημικές υπηρεσίες") για αυτούς τους φιλάνθρωπους του GEF - σημειώνει το πλαίσιο Aichi, το οποίο είναι το Παγκόσμιο Πλαίσιο Βιοποικιλότητας για την περίοδο 2011-2020, δηλαδή πριν από το Kunming-Montreal, το οποίο περιλάμβανε επίσης 100 "δείκτες βιοποικιλότητας" που χρησιμοποιούνται για λόγους παγκόσμιας εποπτείας μέσω του GBIOS ή του GEO BON.
Πιθανότατα το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι αυτό -
«Ζητούμε την προστασία και την αποκατάσταση της μισής Γης στη φυσική της κατάσταση, με ολοκληρωμένα, λειτουργικά και συνδεδεμένα οικοσυστήματα που θα συνεχίσουν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα και την υπόλοιπη ζωή στον πλανήτη. Βασιζόμενοι στον στόχο 11 του Aichi 11 , οι στόχοι με βάση την περιοχή θα πρέπει να είναι "οικολογικά αντιπροσωπευτικοί" με ελάχιστους στόχους για κάθε μία από τις οικοπεριοχές του πλανήτη».
... αλλά ποιος θέτει αυτούς τους ελάχιστους στόχους, και παρακαλώ ορίστε τον ορισμό του οικολογικά αντιπροσωπευτικού, παρακαλώ; Ποιος μπορεί να ορίσει ρητά τι σημαίνει αυτό;
'Ορισμένες οικοπεριοχές με "ιδιαίτερη σημασία για τη βιοποικιλότητα και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες" θα έχουν πολύ υψηλότερους στόχους από άλλες. Ως εκ τούτου, ζητάμε επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους που παραμερίζουν τις πολιτικές οριοθετήσεις και καθοδηγούνται από μια παγκόσμια ανάλυση ιεράρχησης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανθεκτικότητα της βιοποικιλότητας, την αποθήκευση άνθρακα και τις αξίες της ασφάλειας του νερού.
Με άλλα λόγια - στο πλαίσιο του προηγούμενου - οι συγκεκριμένες περιοχές θα είναι αυτές που έχουν ιδιαίτερη οικονομική αξία, με έμφαση στα δάση και την "ασφάλεια του νερού", η οποία μπορεί στη συνέχεια να ερμηνευθεί ως παράκτια δάση (τα οποία φέρουν εξαιρετικά πολύτιμες "πιστώσεις γαλάζιου άνθρακα") και/ή πηγές πόσιμου νερού για να αξιοποιήσει η Nestle.
«Για να επιτευχθεί αυτό το όραμα, ολόκληρος ο πλανήτης πρέπει να διαχειριστεί με βιώσιμο τρόπο, υποστηριζόμενος από πραγματικά βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, μια κυκλική οικονομία, και τη βιώσιμη και δίκαιη κατανομή των οφελών από τη φύση».
Την πλανητική διαχείριση την είδαμε για πρώτη φορά το 1969 - οδηγεί τελικά στην πλανητική διαχείριση της πλανητικής υγείας.
Πρέπει να διαβάσω σχετικά με τη "δίκαιη κατανομή". Γνωρίζω ότι το Χόλιγουντ, με λογιστικά τεχνάσματα, ουσιαστικά πάντα ζημιώνει όλες τις ταινίες του, κυρίως για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταβληθούν δικαιώματα. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Και όσο για την Κυκλική Οικονομία, που πολύ κουμπώνει με τη Λέσχη της Ρώμης.
... υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης της Kυκλικής Oικονομίας. Ας το κάνουμε με έναν κάπως κυκλικό τρόπο. Που σημαίνει λιγότερο από αυτό...
... και περισσότερο από αυτό.
Τώρα, ίσως αναρωτηθείτε γιατί. Επειδή μου δίνει την ευκαιρία να συνδέσω ακόμη περισσότερες έννοιες με τη συνολική εικόνα.
Εδώ, έχουμε ένα συνέδριο του UNEP, με τίτλο - "ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟY" -
Έχουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την Κυκλική Οικονομία, τη Γαλάζια Οικονομία, την Οικοσυστημική Προσέγγιση, τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους δείκτες - στους οποίους θα επανέλθουμε, την «ενίσχυση της ανθρώπινης ευημερίας», και -
«Η γαλάζια οικονομία επιτρέπει τη διατήρηση των υγιών θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου και εξασφαλίζει τη συνεχή παροχή αγαθών και υπηρεσιών για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές».
Το οποίο είναι ένας περίπλοκος τρόπος για να πούμε "οικοσυστημικές υπηρεσίες", οι οποίες κυριολεκτικά απαριθμούνται ακριβώς από κάτω -
«Η πρόοδος προς μια επιτυχημένη γαλάζια οικονομία βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη βασικών κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων: Τουρισμός και δραστηριότητες αναψυχής, θαλάσσιες μεταφορές και λιμενικές δραστηριότητες- βιοεξερεύνηση ή εκμετάλλευση βιολογικών πόρων- εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
... ίσως θα πρέπει επίσης να σύρουμε και τον ΟΟΣΑ στο θέμα, εδώ, ο οποίος ειλικρινά μοιάζει να είναι άλλη μια κυνική πρωτοβουλία για τη νομισματικοποίηση των Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO ή των χώρων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO μέσω του GEF -
... τότε έχουμε ένα πραγματικό πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ από τις αρχές του 2020 - με τον κατάλληλο συγχρονισμό, εξασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα έδινε σημασία - σημειώνοντας επανειλημμένα την κυκλική οικονομία , μαζί με τις οικοσυστημικές υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι οι εν λόγω "δείκτες" είναι στατιστικές που σχετίζονται με τις εν λόγω οικοσυστημικές υπηρεσίες, μια αναφορά στη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα, και στο στόχο Aichi για τη διατήρηση του 10% των θαλάσσιων υδάτων - αναμφίβολα μέσω των «Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO» μέχρι το 2020, που βρίσκονται εκεί, ώριμα για νομισματοποίηση...
Μπορούμε στη συνέχεια να μεταβούμε στον FAO, για να εντοπίσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους εν λόγω δείκτες, και βρίσκουμε μέσω αυτού του εγγράφου -
«... στοιχεία συμπληρώθηκαν από τα επίσημα στοιχεία του FAO, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και, όπου αυτό ήταν μεθοδολογικά συμβατό, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)»
Το οποίο, εν ολίγοις, σημαίνει ότι όλοι αυτοί συνεργάζονται, και...
«... δείκτες της κοινωνικοοικονομικής σημασίας του πρωτογενούς τομέα της αλιείας, καθώς και μια επισκόπηση της αξίας του εμπορίου στην περιοχή. Οι δείκτες που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν την αξία κατά την πρώτη πώληση, την παραγωγικότητα της απασχόλησης στην αλιεία και την αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών.
... νοιάζονται πραγματικά μόνο για τα χρήματα, και ότι έχουν πολύ, πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα από ό,τι φαντάζεστε, αν ακούτε μόνο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης -
«... η συνολική αξία εκφόρτωσης στην Ιταλία είναι αξιοσημείωτη, καθώς αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου...
«... Το Σχήμα 19 παρέχει έναν υπολογισμό της συνολικής αξίας εκφόρτωσης ανά τμήμα στόλου συγκεντρωτικά σε ολόκληρη την περιοχή εφαρμογής της ΓΕΑΜ...».
Από εκεί, μπορούμε να περάσουμε στην ενσωμάτωση με την "Κοινωνική Άδεια Λειτουργίας", η οποία εν ολίγοις, συνεπάγεται ότι σας αρνούνται το δικαίωμα να εμπορεύεστε, εκτός αν ανταποκρίνεστε στις ολοένα και πιο παράλογες απαιτήσεις κάποιας μαρξιστικής B-Corp για εντελώς αυθαίρετες αξίες ESG εκτός δημοκρατικού ελέγχου, και από το άρθρο μπορεί επίσης να παρατηρηθεί ότι... πραγματικά, πραγματικά νοιάζονται μόνο για τα χρήματα.
... και σε αυτό το στάδιο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να πούμε για το θέμα της "νέας οικονομίας με επίκεντρο τη βιοποικιλότητα", την οποία οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προωθούν αγοράζοντας δάση, υδροφόρους ορίζοντες και οτιδήποτε άλλο έχει αξία μια δεκαετία νωρίτερα. Νομίζω ότι έχω καλύψει αρκετά την απάτη, στην πραγματικότητα, πιθανώς αρκετές φορές μέχρι τώρα.
Ενημερώστε με στα σχόλια αν υπάρχουν συγκεκριμένες πτυχές που θα θέλατε να αναλύσω περαιτέρω, καθώς δέχομαι ότι η ορολογία τους είναι κάπως αδιαφανής. Αυτό δεν είναι σφάλμα, είναι χαρακτηριστικό.
Νομίζω ότι η απάτη θα πρέπει πλέον να είναι τόσο προφανής, που θα πρέπει νόμιμα να είστε σε κώμα για να συμφωνήσετε μαζί της, επειδή αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εμπορευματοποίηση των πάντων - με εσάς να πληρώνετε το λογαριασμό - από μια ομάδα ανθρώπων που έλεγαν ψέματα σε κάθε βήμα της διαδρομής για να φτάσουμε ως εδώ. Αλλά μπορείτε να τους εμπιστευτείτε απόλυτα τώρα, σωστά;
Επιτρέψτε μου αντ' αυτού να δημοσιεύσω μερικούς συνδέσμους, πριν φύγω για το Σαββατοκύριακο.
Καλή διασκέδαση.
-
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κοινωνική Άδεια Λειτουργίας -
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το, εγγραφείτε για να λαμβάνετε περισσότερο περιεχόμενο και αν θέλετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
--Δικτυογραφία :
The Club of Rome's Circular Economy - by esc