Χρήση και Διατήρηση της Βιόσφαιρας
Από τα αποθέματα βιόσφαιρας στην παγκόσμια επιτήρηση: Το σχέδιο της μισάνθρωπης ελίτ μέσω της UNESCO του 1968 για τον πλανητικό έλεγχο
Σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας και την αναδημοσίευση των άρθρων μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν, κατά την κοινοποίηση, σ̲υ̲μ̲π̲ε̲ρ̲ι̲λ̲α̲μ̲β̲ά̲ν̲α̲τ̲ε̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲τ̲ο̲ν̲ ̲σ̲ύ̲ν̲δ̲ε̲σ̲μ̲ο̲ ̲(̲l̲i̲n̲k̲)̲ ̲τ̲ο̲υ̲ ̲ά̲ρ̲θ̲ρ̲ο̲υ̲ ̲μ̲ο̲υ̲. Αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει την πηγή, αλλά επιτρέπει και σε άλλους να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της δουλειάς μου.
Απόδοση στα ελληνικά: Απολλόδωρος - esc | 5 Ιανουαρίου 2024
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Αρκετά ασχολήθηκα με ένα έγγραφο. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με αυτό.
Ω, γιατί είσαι εδώ, 'Earthrise';
Είναι το «Χρήση και Διατήρηση της Βιόσφαιρας», δηλαδή τα πρακτικά της διακυβερνητικής διάσκεψης των εμπειρογνωμόνων για την επιστημονική βάση της ορθολογικής χρήσης και διατήρησης των πόρων της βιόσφαιρας.
Και αυτή η διάσκεψη της UNESCO πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, 4-13 Σεπτεμβρίου 1968.
Και ας βγάλουμε αυτό το πράγμα από τη μέση, γιατί θέλω να εστιάσω σε κάτι άλλο. Ναι, υπάρχει, όχι, δεν υπάρχει γνήσιος ορισμός.
Και φυσικά πρόκειται για τη «διατήρηση των φυσικών περιοχών και των οικοσυστημάτων», και προφανώς αυτό συνεπάγεται «σχεδιασμό του τοπίου», που απαιτεί «κοινό σχεδιασμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα- ΣΔΙΤ» των «φυσικών και ανθρώπινων οικοσυστημάτων». Και αυτό φυσικά οφείλεται στην «αποτυχία των παραδοσιακών προσεγγίσεων ενός σκοπού για τις ανθρώπινες ανάγκες».
Όλα αυτά απαιτούν μια «συστημική προσέγγιση, με έμφαση στην αλληλεπίδραση αέρα-νερού-εδάφους», καθώς «η ρύπανση του αέρα και του νερού, ή του νερού και της γης, ή η ρύπανση του γλυκού νερού και της θάλασσας δεν είναι διαφορετικά προβλήματα». Και όλα αυτά συνδέονται με τη «δημόσια υγεία», η οποία είναι επίσης «κοινωνικό πρόβλημα», και για την οποία χρειαζόμαστε μια «ολιστική προσέγγιση της υγείας του περιβάλλοντος», και «τα προγράμματα ελέγχου πρέπει να κάνουν πλήρη χρήση»... του οτιδήποτε, αλλά η ουσία εδώ είναι ότι «ο άνθρωπος θα πρέπει να προσπαθήσει να συνεργαστεί με τις φυσικές δυνάμεις» και τους ενδιαφερόμενους και «να ενταχθεί στο περιβάλλον με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσει ένα οργανικό σύνολο με τη φύση».
Το ξέρω, το ξέρω. Ολοκαίνουργια πληροφορία, σωστά;
Αλλά στο κύριο μέρος της έκθεσης.
Η βιόσφαιρα έχει επηρεαστεί λόγω της παρουσίας μας, αυτό έχει οδηγήσει σε υπερεκμετάλλευση, εξάντληση και εξαφάνιση ειδών. Και όλα αυτά οδηγούν σε 8 γενικές συστάσεις, η πρώτη από τις οποίες αφορά το International Research Programme on Man and the Biosphere (Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα για τον Άνθρωπο και τη Βιόσφαιρα).
... πολλά από τα προβλήματα προκαλούνται από τον άνθρωπο, αυτό επηρεάζει τη βιόσφαιρα, επηρεάζει το παγκόσμιο σε αντίθεση με το τοπικό και συνεπώς απαιτεί προσοχή σε παγκόσμια κλίμακα, αν αφεθεί να συνεχιστεί θα μπορούσε να προκαλέσει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, ότι οι κοινωνικές επιστήμες απαιτούνται για να διορθώσουν το ζήτημα και ότι το Διεθνές Πρόγραμμα για τη Βιόσφαιρα (International Biosphere Programme) που ξεκίνησε από την IUCN ευτυχώς έχει ήδη εξετάσει αυτό το θέμα. Παρεμπιπτόντως, ποιο είναι το IBP;
Λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ιδρύθηκε το 1964 από το..... ICSU. Ναι, πραγματικά.
Εν πάση περιπτώσει, από τη σύσταση 2 για την έρευνα των οικοσυστημάτων - «... Η Unesco, σε συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους διακυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, θα πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα οικολογικής, οικοφυσιολογικής και βιοκλιματολογικής έρευνας σε ένα φάσμα οικοσυστημάτων, τόσο φυσικών όσο και ημιφυσικών τεχνητών ή πολιτιστικών, στην ξηρά και στο νερό, επιλεγμένων τόσο από τις εύκρατες όσο και από τις τροπικές ζώνες, σε υγρές ή άγονες χώρες, προκειμένου να προσδιοριστούν οι δυνατότητες των υπό μελέτη ζωνών και έτσι να επιτευχθεί μια εκτίμηση των ανανεώσιμων οργανικών πόρων της βιόσφαιρας,»
Με άλλα λόγια - ο ίδιος οργανισμός που το 1969 ξεκίνησε το SCOPE για την έρευνα των επιπτώσεων του ανθρώπου στο περιβάλλον, ξεκίνησε επίσης το 1964 την πρωτοβουλία IBP, η οποία ήταν μια πρώιμη προσπάθεια μεγάλης κλίμακας για την ανάλυση οικολογικών συστημάτων για μια σειρά οικοσυστημάτων. Πόσο τυχερό, πραγματικά, καθώς αυτό ήταν πραγματικά χρήσιμο σε αυτό το συνέδριο.
Και μιλώντας για τύχη, γνωρίζατε ότι μόλις λίγους μήνες πριν, η IUCN άσκησε με επιτυχία πιέσεις για να αποκτήσει καθεστώς διαβούλευσης με ΜΚΟ στον ΟΗΕ, γνωστός και ως ECOSOC 1296;
Ειλικρινά ελπίζω ότι αυτοί οι τύποι έπαιξαν λαχείο με αυτό το επίπεδο τύχης. Μια άλλη ερμηνεία θα ήταν ότι προπορεύονται στην «επιστήμη» και στην πολιτική που απαιτείται στη συνέχεια, αλλά αυτό θα ήταν θεωρία συνωμοσίας...
Σύσταση 3 - και αυτό με κάνει να γελάω - το σημείο 2 αναφέρει: «Να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί η έρευνα σχετικά με την οικολογία των ανθρώπινων ασθενειών, με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές που συνδέονται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές και στις ζωονοσογόνες ασθένειες που προκύπτουν από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπου και ζώων».
Κοιτάξτε. Ζωονόσοι! Πόσο τυχεροί για άλλη μια φορά!
«... η καθιέρωση της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του σε σχέση με τη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας του με την ευρύτερη έννοιά τους».
Α, ναι, φυσικά. Διότι λίγα χρόνια αργότερα αυτό μετατράπηκε σε μια τρελή απαίτηση να γνωρίζουμε κάθε Προσδιοριστικό Παράγοντα της υγείας που υπάρχει... Ο Lalonde το 1974, συγκεκριμένα.
Η Σύσταση 4 αφορά την καταγραφή και την παρακολούθηση των πόρων. Χμμ, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα δύο- υπάρχει το Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων, το οποίο ιδρύθηκε το 1970 και... περιμένετε, όχι, υπάρχει ένας Rockefeller ακριβώς εκεί, δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό, πρέπει να είναι το άλλο...
... δηλαδή, το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων, που ιδρύθηκε το 1982, και του οποίου αρχικός επικεφαλής ήταν ο... James Gustave Speth... ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους αρχικούς ιδρυτές του NDRC.
... απίστευτο, έτσι δεν είναι;
Και όσο για τον Speth - ο μελετητής του Rhodes που είναι - «υπηρέτησε επίσης από το 1977 έως το 1981 ως μέλος και στη συνέχεια για δύο χρόνια ως πρόεδρος του Συμβουλίου για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος στο Εκτελεστικό Γραφείο του Προέδρου», το οποίο ήταν η ίδια υπηρεσία που είδαμε εδώ, που επέτρεψε την «Interagency Ecosystem Management Task Force», η οποία τελικά θα έγραφε έναν σχεδόν τέλειο σύγχρονο ορισμό της Οικοσυστημικής Προσέγγισης... πριν η Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα καταλήξει στο δικό της... σχεδόν πανομοιότυπο -
Περιμένετε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό - γιατί φυσικά, διετέλεσε και «ανώτερος σύμβουλος της μεταβατικής ομάδας του εκλεγμένου προέδρου Bill Clinton, επικεφαλής της ομάδας που εξέτασε το ρόλο των ΗΠΑ στους φυσικούς πόρους, την ενέργεια και το περιβάλλον».
Ήταν ο αντιπρόεδρος του Clinton - ο Al Gore - που ξεκίνησε αυτή την Ομάδα Δράσης.
Δεν είναι πλέον αστείο σε αυτό το στάδιο, πραγματικά.
Εν πάση περιπτώσει, για να κλείσουμε τη σύσταση 4, ζητείται επίσης η παρακολούθηση των εν λόγω πόρων, η τυποποίηση των εκθέσεων, που επιτρέπουν τη συντονισμένη έρευνα, η οποία είναι η σύσταση 5, η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω τις ανάγκες αποθήκευσης και επικοινωνίας. Ναι, όλα αυτά αφορούν την παγκόσμια επιτήρηση, ξέρετε. Για χάρη του περιβάλλοντος.
Επιπλέον, ζητά «νέες μεθόδους έρευνας και παρακολούθησης» (όχι, πραγματικά - πρόκειται για παγκόσμια επιτήρηση), με τη χρήση «κατάλληλων κέντρων δεδομένων» σε «βάση πολλών χωρών».
Είναι απολύτως απίστευτο. Όλα αυτά γράφτηκαν το 1968! Πρόκειται - σαφώς - για το Παγκόσμιο Σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης, το οποίο σταδιακά μετατράπηκε σε GEOSS, και τώρα χρησιμοποιείται για την παγκόσμια επιτήρηση, χρησιμοποιώντας ακόμη και δορυφορικές τροφοδοσίες σε πραγματικό χρόνο.
Ο «εχθρός του κράτους» δεν είναι μακριά!
Η Σύσταση 6 αφορά τη ρύπανση της βιόσφαιρας, και αυτή την απαίτηση της παρακολούθησής της, η οποία απαιτεί επίσης παγκόσμια συνεργασία των υπηρεσιών παρακολούθησης για... διάφορους λόγους. Αυτό πρέπει να ανιχνεύεται μέσω του αέρα, του εδάφους, του νερού και των ζωντανών οργανισμών. Όχι, πραγματικά. Τώρα, διαβάστε το άρθρο μου για το SCOPE από το 1971-73 και πείτε μου ότι δεν αποτελεί συνέχεια αυτού του θέματος, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι το SCOPE δεν υπήρχε καν το 1968, όταν πραγματοποιήθηκε αυτό το συνέδριο!
Ζητά επίσης πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων, τα οποία προφανώς είναι ο φορέας εισόδου που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή της παγκόσμιας επιτήρησης των τροφίμων - όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο Κοινό Σχέδιο Δράσης για την Ενιαία Υγεία.
Η σύσταση 7 σχετίζεται με τη διατήρηση των γενετικών πόρων, και αυτό θα μπορούσε εύκολα να σχετίζεται με τη διενέργεια πλήρους αλληλούχισης του γονιδιώματος, αν και δεν είχαν την τεχνολογία εκείνη την εποχή. Καθώς όμως η αποθήκευση του DNA βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, όχι μόνο έχουμε τη δυνατότητα, αλλά μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε πρακτικά άπειρο όγκο δεδομένων.
Τέλος, η Σύσταση 8 ολοκληρώνεται με την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, την οποία έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν και συνδέεται με το συνηθισμένο υλικό της Λέσχης της Ρώμης.
Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν.
Η Σύσταση 1 αφορά την έρευνα που έχει ξεκινήσει 4 χρόνια πριν, η Σύσταση 2 αφορά την προσέγγιση του οικοσυστήματος, η Σύσταση 3 αφορά την ενσωμάτωση του ανθρώπου σε αυτό και περιλαμβάνει μια αναφορά στις ζωονοσογόνες ασθένειες, η Σύσταση 4 αφορά την καταγραφή των πόρων και την τυποποιημένη αναφορά, η Σύσταση 5 αφορά τη συντονισμένη έρευνα και τις εθνικές/περιφερειακές βάσεις δεδομένων, η Σύσταση 6 αφορά τους ρύπους τους οποίους οι εκθέσεις SCOPE λαμβάνουν υπόψη προκειμένου να προωθήσουν την παγκόσμια επιτήρηση, η Σύσταση 7 θα μπορούσε κάλλιστα να αφορά τη γενετική αλληλουχία, και η Σύσταση 8 αφορά τη διατήρηση γενικά.
Μήπως μου διέφυγε κάτι;
Μήπως διέφυσε από αυτούς κάτι;
Κοιτάξτε, πρόσφατα παρακολούθησα μια πρόσφατη συνέντευξη του Nick Hudson, και παρόλο που τον σέβομαι όσο δεν πάει, σε αυτή τη συνέντευξη είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι έξυπνοι. Διαφωνώ έντονα σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνοι.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι.
Ανεξάρτητα από αυτό, δεν τελειώσαμε, διότι αυτή είναι μία από τις πιο απίστευτες εκθέσεις που έχω διαβάσει ποτέ, αν όχι η πιο απίστευτη. Επειδή στο γενικό συμπέρασμα αργότερα, βλέπουμε επίσης...
«... η νέα γνώση είναι απαραίτητη σε παγκόσμια κλίμακα, όπως επίσης και μια τεράστια προσπάθεια για την προώθηση της εκπαίδευσης και τη δημιουργία εθνικών δομών και θεσμών σε ξένες χώρες»
Η προσέγγιση πρέπει να είναι παγκόσμια, και αυτοί οι κοινωνικοί επιστήμονες πρέπει να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε πολλές γενιές, σταδιακά.
Και σε αυτό το στάδιο θα σηκώσω το χέρι μου ψηλά και θα διορθωθώ, διότι πριν από λίγο καιρό δήλωσα ότι η κοινωνική επιστήμη λειτουργεί μόνο μέχρις ότου οι άνθρωποι ξυπνήσουν.
Η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, ότι φαίνεται να ήταν παρούσα όλο αυτό το διάστημα, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, ίσως και πιο πίσω. Διότι πριν από 6 μήνες αγόρασα ολόκληρη τη σειρά «Building America» στην άκρη του Jasper στο Twitter.
Και επανεξετάζοντας, όχι μόνο εντοπίζω τον αρχικό λόγο που αγόρασα τη σειρά - Παγκόσμια Διακυβέρνηση - αλλά βλέπω τώρα και τη Διατήρηση, ακριβώς εκεί στην πρώτη σελίδα.
Και αυτά τα βιβλία είναι από το... 1942.
ΝΑΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ενώ οι ΗΠΑ είχαν εμπλακεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βρήκαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν αυτά τα βιβλία. Το κοινό-στόχος που μπορώ μόνο να υποθέσω είναι μαθητές γυμνασίου.
Ευκαιριακά γουρούνια.
Εν πάση περιπτώσει, «Αναγνωρίζοντας ότι στις βιολογικές επιστήμες διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, και ιδιαίτερα η IBP και η IUCN, έχουν δημιουργήσει δίκτυα επιστημόνων που μελετούν τώρα ορισμένες πτυχές της ορθολογικής χρήσης και της διατήρησης4 των βιολογικών πόρων;».
Άλλο ένα χτύπημα της τύχης!
«Συνιστά να εκπονηθεί ένα σχέδιο για ένα διεθνές και διεπιστημονικό πρόγραμμα για την ορθολογική χρήση και διατήρηση των πόρων της βιόσφαιρας για το καλό της ανθρωπότητας - ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να υλοποιηθεί σε διακυβερνητική βάση, με τη συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων που απαιτούνται;;;»
Α ναι, για το καλό της ανθρωπότητας.
«Συνιστά στην Unesco, σε συνεννόηση με τους άλλους οργανισμούς του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και τις ενδιαφερόμενες μη- κυβερνητικές οργανώσεις, να αρχίσει τα αναγκαία μέτρα κατά τη διάρκεια της διετίας 1969-70 για να επανεξετάσει την υπάρχουσα κατάσταση και να υποβάλει προτάσεις στα κράτη μέλη με σκοπό την έναρξη ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος το 1971-72, κάνοντας έτσι προ- όραμα για τη συνέχεια και την κατάλληλη επέκταση του Διεθνούς Βιολογικού Προγράμματος (International Biological Programme) και για πρόσθετες εργασίες εκ μέρους των διαφόρων οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων».
Οπότε... αυτό είναι γύρω στο 1972, τότε; Σωστά - Στοκχόλμη.
«Συνιστά να εκπονηθούν προτάσεις με σκοπό τη δημιουργία κατάλληλου μηχανισμού συντονισμού για το πρόγραμμα αυτό, ο οποίος θα επιτρέψει τη συντονισμένη δράση των κρατών του ΟΗΕ, των οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών και των μη κυβερνητικών οργανισμών».
Παγκόσμιος συντονισμός.
«Η ακραία πολυπλοκότητα της βιόσφαιρας, οι αλλαγές της στο χώρο και στο χρόνο και η ποικιλία των ανθρώπινων αναγκών και σκοπών σε σχέση με αυτήν, πολλές από τις οποίες έρχονται σε σύγκρουση, καθιστούν βέβαιο ότι δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις....».
Και όμως, μπορούν να εκτιμήσουν πλήρως το κλίμα σε 40 χρόνια. Απολύτως γελοίο.
«Κατά συνέπεια, η διάσκεψη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιστορική ανεξάρτητη και ασυντόνιστη χρήση των πόρων πρέπει να αντικατασταθεί από καλά σχεδιασμένες, ολοκληρωμένες, διεπιστημονικές δραστηριότητες»
... και εδώ είναι που μπαίνει στη σκηνή η Οικοσυστημική Προσέγγιση. Διότι, μέσω των ενδιαφερομένων μερών, ο ατομικός έλεγχος και τα ατομικά δικαιώματα απογυμνώνονται, με λίγα λόγια.
«Μέχρι σήμερα τα έθνη του κόσμου δεν είχαν μελετημένες, ολοκληρωμένες πολιτικές για τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι οι εθνικές πολιτικές είναι υποχρεωτικές, αν πρόκειται να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η ποιότητα του περιβάλλοντος και να αποκτήσει υγιή βάση ο σχεδιασμός των χρήσεων γης».
Σχεδόν τελειώσαμε... με αυτή την έκθεση. Ω, κοιτάξτε, υπάρχει μια αναφορά... στην έκδοση του Courier της UNESCO τον Ιανουάριο του 1969, η οποία τελικά μας έφερε την ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Περισσότερα γι' αυτό εδώ -
Α, υπάρχει ένα θέμα που ξέχασα να αναφέρω. Ειρωνικό, πραγματικά, γιατί ήταν αυτό για το οποίο ήθελα να γράψω εξ αρχής. Ας επιστρέψουμε στη σύσταση 1 και...
Το «Ο Άνθρωπος και η Βιόσφαιρα» είναι ένα γνήσιο πρόγραμμα, έχει μάλιστα τη δική του σελίδα στο wiki. Ξεκίνησε το... 1971 από την UNESCO.
Ακόμα μια «σύμπτωση».
Το επίκεντρο εδώ είναι τα αποθέματα βιόσφαιρας, και συγκεκριμένα - «Από τον Ιανουάριο του 2021, 727 αποθέματα βιόσφαιρας σε 131 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 22 διασυνοριακών περιοχών, έχουν συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας», το οποίο δίνει άλλη μια αναφορά.
Διασυνοριακές. Δηλαδή, τα σύνορα είναι άνευ σημασίας.
Αλλά ναι, η UNESCO έχει τη δική της σελίδα «Ο ;Aνθρωπος και το Πρόγραμμα της Βιόσφαιρας», στην οποία θα μάθετε ότι: «Τα αποθέματα βιόσφαιρας είναι “τόποι μάθησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη”. Είναι χώροι για τη δοκιμή διεπιστημονικών προσεγγίσεων για την κατανόηση και τη διαχείριση των αλλαγών και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ κοινωνικών και οικολογικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης των συγκρούσεων και της διαχείρισης της βιοποικιλότητας».
Σωστά, άρα μόνο μερικά κομμάτια γης, εδώ και εκεί - σωστά;
Λοιπόν, όπως αποδεικνύεται.... όχι ακριβώς -
«Το Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας καλύπτει όλα τα σημαντικά αντιπροσωπευτικά φυσικά και ημιφυσικά οικοσυστήματα
Εκτείνεται σε μια επιφάνεια άνω των 7.442.000 km² σε 134 χώρες. Είναι σχεδόν το μέγεθος της Αυστραλίας.
Περίπου 275 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε Αποθέματα Βιόσφαιρας παγκοσμίως».
... σχεδόν το μέγεθος της Αυστραλίας. Χμμ, ας ελέγξουμε γρήγορα κάτι...
Η συνολική επιφάνεια της γης είναι 148 εκατομμύρια km^2. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα αποθέματα καλύπτουν σήμερα το 5% της παγκόσμιας γης. Και η έκκληση της IUCN, της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα, ακόμη και της Terra Carta ήταν... 30%, έτσι δεν είναι;
Φαίνεται ότι απέχουν 25% από τον στόχο του 2030.
... οπότε υποθέτω ότι γι' αυτό τα προγράμματα μικτής χρηματοδότησης αυξάνονται μέχρι τότε.
... και ως τελική σημείωση, θα ήθελα πραγματικά να επισημάνω κάτι.
Και μέχρι αυτή τη φάση, ο τρόπος με τον οποίο συνήθως προωθούσαν αυτά τα κατάφωρα σχέδια, ήταν αποσπώντας την προσοχή σας. Και καθώς όλα αυτά ξεκίνησαν το 1968-69... υπήρξε ένας μαζικός, κολοσσιαίος αντιπερισπασμός το 1969;
Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι το Gain-of-Function (“κέρδος-της λειτουργίας” δλδ. η έτερη απάτη με τους δήθεν “κατασκευασμένους ιούς” -ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ) είναι ένας σημαντικός αντιπερισπασμός, που συγκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό της EcoHealth Alliance. Διότι όλοι και ο σκύλος τους γνωρίζουν για την EcoHealth Alliance και το Wuhan, αλλά τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ από αυτή την άποψη.
Αλλά νομίζω ότι ακόμα και αυτός ο συγκεκριμένος αντιπερισπασμός έχει αρχίσει να φθείρεται λίγο. Ποιος αντιπερισπασμός είναι ο επόμενος; Μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο; Πυρηνικός πόλεμος; Κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας; Ή μήπως μια πολύ, πολύ αργή δημοσιοποίηση του τι πραγματικά συνέβη σε σχέση με την απάτη της ψευτο-πανδημίας και τα «εμβόλια»;
Τοποθετήστε τα στοιχήματά σας τώρα.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το, εγγραφείτε για να λαμβάνετε περισσότερο περιεχόμενο και αν θέλετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
—Δικτυογραφία:
Use and Conservation of the Biosphere - by esc