Η Μόσχα Θα Δώσει Προτεραιότητα στο Σχέδιο που Ενέκρινε το Νταβός (WEF) για την Ψηφιακή Σήμανση των Ανθρωπο (-βοοειδών)-Μαζών του Πλανήτη
Μετάφραση: Απολλόδωρος
3 Ιανουαρίου 2024 | Riley Waggaman | Διαβάστε το εδώ
Η "ψηφιακή δημόσια υποδομή" είναι ένας φιλικός ευφημισμός των διαστημικών σαυρών για το "θα σας μαρκάρουν και θα σας αρέσει".
Πιθανόν να έχετε διαβάσει για τις χαρές της DPI περιηγούμενοι στους ιστότοπους των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του Ιδρύματος Rockefeller, του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και άλλων καλοπροαίρετων δεξαμενών διεθνούς αλτρουισμού που είναι αφιερωμένες στη δημιουργία ενός ασφαλούς, βολικού, δίκαιου, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρετικά βιώσιμου κόσμου.
Να πώς περιγράφει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών το DPI:
“Η ψηφιακή δημόσια υποδομή (DPI) είναι ένα κοινό μέσο για πολλούς σκοπούς. Είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που επιτρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλλει στη βελτίωση της παροχής δημόσιων υπηρεσιών σε κλίμακα. Σχεδιασμένη και εφαρμοσμένη σωστά, μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να επιτύχουν τις εθνικές τους προτεραιότητες και να επιταχύνουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Οι κυβερνήσεις, οι δωρητές, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών έχουν την ευκαιρία να το διαμορφώσουν - γίνετε κι εσείς μέλη μας!
Τώρα για τον ορισμό του Ιδρύματος Rockefeller:
“Το DPI είναι μια ψηφιακή προσέγγιση που επιτρέπει βασικές λειτουργίες σε ολόκληρη την κοινωνία για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για όλους - όχι μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα πρόσβασης.
Οι άμεσες χρήσεις του είναι πολλές, όπως πληρωμές έκτακτης ανάγκης σε πρόσφυγες για το κλίμα μέσω κινητών τηλεφώνων, άμεση πρόσβαση σε τηλεϊατρική και αρχεία, μια ψηφιακή ταυτότητα που επιταχύνει την πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές και πολλά άλλα.
Δείτε πώς εξηγεί το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates αυτή την υγιή ψηφιακή πρωτοβουλία:
“Όταν το COVID-19 επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέδειξε τη διαφορά μεταξύ ισχυρής και αδύναμης ψηφιακής υποδομής. Οι χώρες έχουν ένα στενό περιθώριο για να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν ψηφιακά δίκτυα που παρέχουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα οικονομικές ευκαιρίες και κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους. Αυτή είναι η ψηφιακή δημόσια υποδομή.
Και τέλος, η καυτή άποψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το DPI:
“ Η ψηφιακή δημόσια υποδομή είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια χρηματοδότηση. [...]
Μια προσέγγιση με προτεραιότητα στις υποδομές που χρησιμοποιεί DPIs μας υπόσχεται να φανταστούμε ένα ψηφιακό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη της κοινωνίας, των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων, ενώ είναι καινοτόμο, σχετικό με το πλαίσιο και επεκτάσιμο για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων και του πλανήτη μας.
Οι DPIs στην ταυτοποίηση και τις πληρωμές έχουν συντομεύσει σημαντικά την καμπύλη υιοθέτησης και ένταξης.
Αν αφαιρέσουμε την περιττή σαλάτα λέξεων από τα παραπάνω εισαγωγικά, η κινητήρια φιλοσοφία πίσω από τα DPI μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:
“Οι ετικέτες βοοειδών δεν είναι απλώς ασφαλείς και βολικές, αλλά αποτελούν ανθρώπινο δικαίωμα.
Το επισημαίνω αυτό επειδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο ότι "η ανάπτυξη της ψηφιακής δημόσιας υποδομής" αποτελεί "προτεραιότητα" για τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αδιαμαρτύρητη προώθηση του DPI από τη Μόσχα είναι πολύ καλή και αντιπαγκοσμιοποιητική, ενώ τα έγγραφα πολιτικής του Ιδρύματος Rockefeller που περιγράφουν λεπτομερώς πώς το DPI θα κάνει τον κόσμο πιο "δίκαιο" είναι πολύ κακά και κακά.
Είναι προφανές ότι η Μόσχα σπεύδει να υλοποιήσει έργα DPI στη Ρωσία για να εμποδίσει τους παγκοσμιοποιητές να υλοποιήσουν έργα DPI στη Ρωσία. Η ίδια ακριβώς στρατηγική χρησιμοποιείται από τη Μόσχα για να καταπολεμήσει τις κακές θρομβο-ενέσεις και τα κακά CBDCs με καλές θρομβο-ενέσεις και καλά CBDCs.
Αλλά πάμε πίσω στο DPI.
Ο εξαιρετικός Ρώσος ακαδημαϊκός και οικονομολόγος Valentin Katasonov δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με αυτό το νέο παγκόσμιο έργο "υποδομής" και γιατί το DPI θα είναι πιθανότατα το ακρωνύμιο της χρονιάς του 2024. (Ίσως θυμάστε τον οξυδερκή σχολιασμό του κ. Katasonov για το ψηφιακό ρούβλι.) Το τελευταίο του άρθρο για το DPI δημοσιεύθηκε από τουλάχιστον τρία ρωσόφωνα μέσα (το Zavtra, ένα δεξιό συντηρητικό alt media site, το Katyusha.org, τους πατριώτες ορθόδοξους φίλους μας, και το Business Gazeta, το οποίο είναι το πιο αληθές site επιχειρηματικών ειδήσεων της Ρωσίας).
Το άρθρο βρίσκεται παρακάτω. Καλή ανάγνωση.
DPI - αυτό θα είναι το όνομα του παγκόσμιου "ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης";
του Valentin Katasonov, 15 Δεκεμβρίου 2023
Τον περασμένο χρόνο, μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες αγγλόφωνες συντομογραφίες στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ήταν CBDC-Central Bank Digital Currency. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για το θέμα της CBDC οφείλεται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους εγκρίθηκε ο νόμος για το ψηφιακό ρούβλι και η Τράπεζα της Ρωσίας άρχισε τη σταδιακή εισαγωγή αυτού του ψηφιακού ρουβλίου στη ζωή μας.
Δεν αποκλείω ότι το επόμενο έτος, το 2024, μια άλλη αγγλόφωνη συντομογραφία θα καταλάβει την πρώτη θέση στη δημοτικότητα-DPI, που σημαίνει Digital Public Infrastructure. Για την πλειονότητα των πολιτών μας, το θέμα της DPI εξακολουθεί να είναι terra incognita. Αλλά η υλοποίηση του έργου DPI μπορεί να γίνει τόσο γρήγορα, ώστε του χρόνου οι πολίτες να χάσουν τον ύπνο τους εξαιτίας αυτού του μυστηριώδους DPI. Μπορεί να έχει το ίδιο σοκαριστικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους όπως, ας πούμε, η λεγόμενη πανδημία Covid που σάρωσε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, το 2020.
Το σχέδιο για την εισαγωγή του DPI ξεκίνησε από την κορυφή. Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates, του Ιδρύματος Rockefeller με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός.
Ο οδηγός των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για τις ψηφιακές δημόσιες υποδομές (DPI) αναφέρει ότι το έργο έχει τρεις κύριες συνιστώσες: "Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πρωτοκόλλων που διευκολύνουν την ψηφιακή δημόσια υποδομή: ψηφιακή ταυτότητα, ψηφιακές πληρωμές και ανταλλαγή δεδομένων". Όσον αφορά την πρώτη συνιστώσα (ψηφιακή ταυτοποίηση), μιλάμε για μια ψηφιακή ταυτότητα.
Και παρακάτω στην ιστοσελίδα του UNDP διαβάζουμε: "Αυτά τα τρία πρωτόκολλα απαιτούνται συνήθως για τις περισσότερες συναλλαγές ψηφιακών υπηρεσιών, όπως η έκδοση αδειών, η έκδοση αδειών ή η παροχή αρχείων, οι οποίες συχνά απαιτούν την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη, τη διασφάλιση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ υπηρεσιών και χρηστών και, τέλος, την έγκριση ηλεκτρονικών πληρωμών".
Ακολουθούν μερικά ακόμη αποσπάσματα από την ιστοσελίδα του UNDP: "Με την ιεράρχηση αυτών των τριών πρωτοκόλλων, οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να θέσουν τις βάσεις για την επιτυχή ανάπτυξη ενός ολόκληρου οικοσυστήματος ψηφιακών υπηρεσιών που θα ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες της κοινότητάς τους". Σχετικά με το θέμα της ψηφιακής ταυτότητας, αναφέρεται συγκεκριμένα: "Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα καθορίζει σε ποια προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση - ή, αντίθετα, τι είναι κλειστό για εμάς".
Όλα είναι αρκετά ειλικρινή. Η πρόσβαση στα δημόσια αγαθά θα διαφοροποιείται λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική θέση ενός ατόμου - πιθανότατα στο πνεύμα του μυθιστορήματος του Huxley "Brave New World" (“Γενναίος Νέος Κόσμος”), όπου όλοι οι κάτοικοι του "Brave New World" χωρίζονται σε κάστες. Είναι πιθανό ότι η συμπεριφορά κάθε ατόμου θα παίζει επίσης έναν παράγοντα, συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των κοινωνικών αξιολογήσεων που αποδίδονται σε κάθε άτομο (οι Κινέζοι σύντροφοι έχουν κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση).
Έχω ήδη γράψει αρκετά για μια τέτοια συνιστώσα του DPI όπως το CBDC. Πρόσφατα δημοσίευσα ένα βιβλίο για το θέμα αυτό: Ψηφιακά νομίσματα: από το Bitcoin στο CBDC: Οι "κύριοι του χρήματος" θέλουν να γίνουν "κύριοι του κόσμου" (Digital currencies: from Bitcoin to CBDC: “Masters of money” want to become “masters of the world” Μ.: Tion, 2023).
Ακόμη και πριν εμφανιστεί το σχέδιο DPI, είπα ότι το CBDC αποτελεί σημαντικό μέρος ενός πιο σφαιρικού, γενικού σχεδίου για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης και ότι όλες οι λεπτομέρειες του συνολικού σχεδίου μας είναι ακόμη άγνωστες. Και τώρα, όπως φαίνεται, βλέπουμε τελικά πώς συναρμολογείται από επιμέρους κομμάτια ένα παζλ που ονομάζεται "παγκόσμιο ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης". Το όνομά του είναι DPI.
Όσον αφορά το CBDC, τους τελευταίους μήνες αρχίζουν επίσης να αποκαλύπτονται κάποια από τα μυστικά αυτού του έργου. Οι κεντρικές τράπεζες δεκάδων χωρών σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν ήδη από πέρυσι ότι άρχισαν να προετοιμάζουν και να υλοποιούν σχέδια ψηφιακών νομισμάτων. Ταυτόχρονα όμως έλεγαν ότι μιλούσαμε αποκλειστικά για εθνικά ψηφιακά νομίσματα. Και ότι το CBDC είναι απλώς μια προσθήκη στις δύο υπάρχουσες μορφές χρήματος - τα μετρητά και τα μη μετρητά. Αλλά φέτος υπάρχουν ήδη πολλές ενδείξεις ότι με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα και ότι το CBDC δεν είναι ένα τρίτο είδος χρήματος, αλλά το μοναδικό που θα αντικαταστήσει τελικά τόσο τα μετρητά όσο και το παραδοσιακό μη μετρητό χρήμα.
Τον Νοέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Fintech στη Σιγκαπούρη. Σε αυτό απηύθυνε χαιρετισμό η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Η ίδια κάλεσε τα κράτη να "συνεχίσουν να προετοιμάζονται για την εφαρμογή" των CBDCs και των σχετικών πλατφορμών πληρωμών στο μέλλον. Ο εκτελεστικός διευθυντής σημείωσε ότι τα CBDCs είναι σε θέση να παρέχουν βιωσιμότητα στις προηγμένες οικονομίες και να βελτιώσουν την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε κοινότητες που δεν έχουν τραπεζική πρόσβαση. Μιλάνε πιο ανοιχτά για το μέλλον των CBDC στην Κίνα: δεν κρύβουν ότι το ψηφιακό γουάν όχι μόνο μπορεί, αλλά και πρέπει, στο μέλλον, να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά είδη χρήματος, κυρίως το γουάν σε μετρητά.
Τους τελευταίους μήνες, διάφοροι ιστότοποι αφιερωμένοι στο θέμα του DPI έχουν αρχίσει να εμφανίζονται όπως τα μανιτάρια μετά τη βροχή. Εδώ, για παράδειγμα, είναι ένας ιστότοπος που ονομάζεται CDPI. Πρόκειται για μια πηγή πληροφοριών για τους προγραμματιστές DPI που ονομάζεται Κέντρο για την Ψηφιακή Δημόσια Υποδομή. Ο ιστότοπος είναι σε μεγάλο βαθμό διαφημιστικός. Είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς από αυτόν ποιοι είναι οι προγραμματιστές του έργου, ποιοι είναι οι πελάτες και ποιος χρηματοδοτεί την ανάπτυξη.
Η ιστοσελίδα εξηγεί τι είναι το DPI: "Η ψηφιακή δημόσια υποδομή είναι μια προσέγγιση για την επίλυση κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων σε κλίμακα, η οποία συνδυάζει μινιμαλιστικές τεχνολογικές παρεμβάσεις, δημόσια και ιδιωτική διακυβέρνηση και δυναμική καινοτομία της αγοράς. Κοινά παραδείγματα περιλαμβάνουν το Διαδίκτυο, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, το GPS, τα συστήματα επαληθεύσιμων ταυτοτήτων, τα διαλειτουργικά δίκτυα πληρωμών, τη συνεπή ανταλλαγή δεδομένων, τα δίκτυα ανακάλυψης και εκτέλεσης ανοικτού βρόχου, τις ψηφιακές υπογραφές και άλλα". Όπως βλέπουμε, το έργο DPI έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει όλα όσα έχουν αναπτυχθεί και μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής και σχετίζονται με τις ψηφιακές τεχνολογίες και τις ψηφιακές πληροφορίες.
Υπάρχουν μόνο δύο άτομα που "επισημαίνονται" στον ιστότοπο του CDPI, τα οποία, προφανώς, έχουν εντρυφήσει βαθιά στο θέμα του DPI. Ο ένας από αυτούς είναι ο Nandan Nilekani, ένας Ινδός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος που συνδέεται στενά με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Bill Gates. Απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στο γεγονός ότι το 2017 δώρισε τη μισή περιουσία του στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος διαφημίζει το έργο ως εξής: "Η ψηφιακή δημόσια υποδομή αφορά τη δημιουργία ενός τεχνολογικά υποστηριζόμενου μοντέλου ανάπτυξης που είναι συνεργατικό, δίκαιο και εκδημοκρατίζει τις ευκαιρίες σε πληθυσμιακή κλίμακα. Το Κέντρο DPI μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να προχωρήσουν ταχύτερα σε αυτό το ταξίδι".
Και η δεύτερη φιγούρα είναι ο ίδιος ο Bill Gates. Προφανώς, είναι η κύρια φιγούρα σε αυτόν τον οργανισμό CDPI. Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου, απευθύνεται στους χρήστες με αυτά τα εμπνευσμένα λόγια: "Ακριβώς όπως χτίσαμε δρόμους, αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια τον 20ό αιώνα, πρέπει τώρα να χτίσουμε μια ψηφιακή υποδομή που θα είναι ανοικτή, προσβάσιμη και θα δίνει δυνατότητες σε όλους".
Κρίνοντας από πολλά σημάδια, θα ακούσουμε για τον [Bill Gates] το 2024 τόσο συχνά όσο ακούγαμε για αυτόν, για παράδειγμα, το 2020-2021, όταν προωθούσε με όλες του τις δυνάμεις την ιδέα του καθολικού εμβολιασμού της ανθρωπότητας, και του εμβολιασμού μαζί με την ψηφιακή ταυτοποίηση κάθε κατοίκου του πλανήτη.
Πολλοί παρατηρητές και εμπειρογνώμονες του DPI αποκαλούν ως κύριους κινητήριους μοχλούς του σχεδίου τον ΟΗΕ (UNDP) και τον Bill Gates (το ίδρυμα που φέρει το όνομά του). Και το έργο αυτό έλαβε την ανεπίσημη ονομασία "50 σε 5". Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΗΕ και ο Bill Gates σχεδιάζουν να δημιουργήσουν πλήρεις ψηφιακές δημόσιες υποδομές σε 50 χώρες σε διάστημα πέντε ετών. Δηλαδή, αν μετρήσουμε από το 2023, τότε το 2028 θα πρέπει να δημιουργηθούν ολοκληρωμένα ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης σε πενήντα χώρες του κόσμου. Και μακροπρόθεσμα, ένας ενιαίος κόσμος θα δημιουργηθεί από μεμονωμένα ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Πότε ξεκίνησε η εκστρατεία "50 σε 5"; Ο δικτυακός τόπος του UNDP αναφέρει την ακριβή ημερομηνία έναρξης - 8 Νοεμβρίου 2023. Η παγκόσμια κοινότητα δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό το ιστορικό γεγονός. [...]
Υπάρχουν και άλλοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα DPI. Έτσι, στη σύνοδο κορυφής B20 (Business-20) στην Ινδία τον Αύγουστο, μίλησε ο επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Nandan Nilekani, που ήδη αναφέρθηκε παραπάνω. Θεωρείται ο κορυφαίος αρχιτέκτονας ψηφιακής ταυτότητας της Ινδίας. Στη σύνοδο κορυφής, ο επιχειρηματίας υπερηφανεύτηκε για το πόσο μακριά έχει φτάσει η Ινδία στην οικοδόμηση ψηφιακών δημόσιων υποδομών. Και ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να χρησιμοποιήσουν το DPI για τα πάντα, από τα διαβατήρια εμβολίων, την είσπραξη φόρων και τις πληρωμές οδικών διοδίων μέχρι την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία.
Και στην εαρινή (2023) σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αυτός ο Ινδός δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι για να οικοδομηθεί μια "σωστή κοινωνία" στον Νέο Κόσμο, χρειάζονται μόνο τρία εργαλεία: κάθε μέλος μιας τέτοιας κοινωνίας θα πρέπει να έχει μια ψηφιακή ταυτότητα- Όλοι θα πρέπει να έχουν τραπεζικό λογαριασμό- Όλοι θα πρέπει να έχουν ένα smartphone. Αυτό είναι αρκετό για να χτιστεί ολόκληρη η ψηφιακή υποδομή της κοινωνίας, δηλαδή, μεταφρασμένο σε λιγότερο πολιτικά ορθή γλώσσα, ένα ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) συμβάλλει επίσης έντονα στην κατασκευή της DPI, η οποία άρχισε να ξεχνιέται αδικαιολόγητα μετά το απότομο τέλος της λεγόμενης πανδημίας του Covid. Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, το WEF πρότεινε το σχέδιό του για την εισαγωγή "ψηφιακών ταυτοτήτων". Επιπλέον, η απειλή της απότομης αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, οι προσδοκίες για νέες πανδημίες, ο επικείμενος παγκόσμιος λιμός και άλλες παγκόσμιες απειλές δεν αφήνουν χρόνο για κλιμάκωση. Το WEF πιστεύει ότι η ψηφιακή ταυτοποίηση όλων των κατοίκων του πλανήτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2030.
Παρατηρητές και εμπειρογνώμονες που έχουν αρχίσει να παρακολουθούν το θέμα της DPI σημειώνουν ότι αν η εφαρμογή του σχεδίου αρχίσει να ξεφεύγει, τότε οι διοργανωτές της εκστρατείας θα καταφύγουν πιθανότατα σε ένα ήδη δοκιμασμένο μέσο: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα ανακοινώσει την έναρξη κάποιας νέας "πανδημίας", με όλες τις επακόλουθες συνέπειες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
ΥΓ - Ο συγγραφέας ενός πρόσφατου άρθρου [που δημοσιεύθηκε από το Tsargrad] σχετικά με το θέμα της DPI πρότεινε να δοθεί ένα άλλο, πιο ακριβές όνομα στο σχέδιο: GDCC - "παγκόσμιο ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης".
—Δικτυογραφία:
Moscow to prioritize Davos-endorsed plan to cattle-tag the planet
https://off-guardian.org/2024/01/03/moscow-to-prioritize-davos-endorsed-plan-to-cattle-tag-the-planet/