Γιατί Oι Eκρηκτικοί Πυρηνικοί Μηχανισμοί Μπορεί Να Μην Υπάρχουν
Σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας και την αναδημοσίευση των άρθρων μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν, κατά την κοινοποίηση, σ̲υ̲μ̲π̲ε̲ρ̲ι̲λ̲α̲μ̲β̲ά̲ν̲α̲τ̲ε̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲τ̲ο̲ν̲ ̲σ̲ύ̲ν̲δ̲ε̲σ̲μ̲ο̲ ̲(̲l̲i̲n̲k̲)̲ ̲τ̲ο̲υ̲ ̲ά̲ρ̲θ̲ρ̲ο̲υ̲ ̲μ̲ο̲υ̲. Αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει την πηγή, αλλά επιτρέπει και σε άλλους να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της δουλειάς μου.
Απόδοση στα ελληνικά: Απολλόδωρος - 2015 | Jeremy James |
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
«Υπάρχει μια συνωμοσία των [ψευδο] προφητών της ανάμεσά τους, σαν ένα λιοντάρι που βρυχάται και αρπάζει το θήραμα.
Έχουν καταβροχθίσει ψυχές...»
– Ιεζεκιήλ 22:25
Οι αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί αγωνίστηκαν για αιώνες να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν συνειδητοποιούσαν ότι δεν είχε λύση. Προσπαθούσαν να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», δηλαδή να επινοήσουν μια έγκυρη μέθοδο γεωμετρίας σύμφωνα με την οποία, χρησιμοποιώντας μόνο ένα χάρακα και μια πυξίδα, θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα τετράγωνο του οποίου η κλειστή περιοχή ήταν ακριβώς ίση με την περιοχή που περικλείεται από έναν δεδομένο κύκλο. Το πρόβλημα ήταν πολύ εύκολο να κατανοηθεί, αλλά η λύση ήταν απίστευτα δύσκολο να βρεθεί. Όπως αποδείχθηκε, δεν μπορούσαν να βρουν λύση επειδή δεν υπήρχε. Επιπλέον, χρειάστηκαν πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια για να μπορέσουν οι μαθηματικοί να αποδείξουν ότι το πρόβλημα δεν είχε λύση!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έκφραση «τετραγωνίζω τον κύκλο» σημαίνει επιχειρώ το αδύνατο.
Ο Αϊνστάιν πιστώνεται με την ανακάλυψη της περίφημης εξίσωσης, E = mc2, το 1905. Ωστόσο, η εξίσωση υπονοούνταν ήδη από τις εξισώσεις του Maxwell, που δημοσιεύθηκαν το 1873, οι οποίες περιγράφουν τη θεμελιώδη δυναμική της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. (Ο James Clerk Maxwell, ένας Σκωτσέζος και ένας αναγεννημένος Χριστιανός, ήταν ίσως ο μεγαλύτερος φυσικός όλων των εποχών.)
Η εξίσωση, E=mc2, φιλοδοξεί να εκφράσει την ποσότητα ενέργειας που περιέχεται σε μια δεδομένη ποσότητα ύλης. Με άλλα λόγια, αν ήταν δυνατόν να μετατραπεί η ύλη σε καθαρή ενέργεια, αυτή είναι η ποσότητα ενέργειας που θα απελευθερωνόταν. Το ποσό είναι πραγματικά εκπληκτικό, αλλά είναι επίσης θεωρητικό. Η εξίσωση δεν δηλώνει ότι η ύλη μπορεί να μετατραπεί ακαριαία σε καθαρή ενέργεια, αλλά μόνο ότι, αν μπορούσε, αυτή είναι η ποσότητα που πιθανώς θα απελευθερωνόταν.
Έχουμε οδηγηθεί να πιστέψουμε ότι αυτή η επαναστατική μεταστοιχείωση επιτεύχθηκε στην πραγματικότητα στις 16 Ιουλίου 1945, όταν οι Αμερικανοί πυροδότησαν την πρώτη πυρηνική συσκευή σχάσης γνωστή ως «Trinity» στο Alamogordo του Νέου Μεξικού. Έχουμε επίσης οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός, χρησιμοποιώντας πυρηνική σχάση, αναπτύχθηκε σε δύο περιπτώσεις υπό συνθήκες πολέμου για στρατηγικούς σκοπούς. Στόχος μας σε αυτό το δοκίμιο είναι να εξετάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτόν τον ισχυρισμό και εάν οι εν λόγω στρατηγικοί στόχοι, οι πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στην Ιαπωνία, καταστράφηκαν πραγματικά από πυρηνικά όπλα ή από κάτι άλλο.
Η ανθρωπότητα χρειάστηκε πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια για να μάθει ότι ο κύκλος δεν μπορούσε να «τετραγωνιστεί». Εν τω μεταξύ, ωστόσο, οι μαθηματικοί συνέχισαν να επινοούν αποδείξεις που ισχυρίζονταν ότι ήταν σωστές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί είχαν τους θαυμαστές τους μέχρι που μια πιο προσεκτική εξέταση αποκάλυψε τα κρυμμένα ελαττώματά τους. Ξανά και ξανά γίνονταν νέες προσπάθειες ώσπου, τελικά, το 1882, ένας Γερμανός μαθηματικός επινόησε μια απόδειξη που απέδειξε οριστικά ότι το πρόβλημα δεν είχε λύση.
Είναι αμφίβολο αν ο άνθρωπος είναι ικανός να βρει μια μέθοδο για τη μετατροπή της ύλης σε καθαρή ενέργεια, όπως υπονοείται από το Ε = mc2. Στην πραγματικότητα, ο Κύριος μπορεί να έχει σχεδιάσει έτσι τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής, ώστε μια τέτοια καταστροφική μεταστοιχείωση να μην είναι καν δυνατή. Ίσως κάποια μέρα ένας διορατικός φυσικός που θα έρθει και θα αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Χιροσίμα, 6 Αυγούστου 1945
Στο κτίριο της παρακάτω φωτογραφίας στεγαζόταν υποκατάστημα της Τράπεζας της Ιαπωνίας το 1945. Μπορεί να το δει κανείς ακόμα και σήμερα. Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία είναι αρκετά πρόσφατη. Η φωτογραφία στην επόμενη σελίδα δείχνει το ίδιο κτίριο όπως εμφανίζεται στο Google Street View (2015).
Τι είναι τόσο ξεχωριστό σε αυτό το κτίριο, μπορείτε να ρωτήσετε; Λοιπόν, οδηγούμαστε να πιστέψουμε ότι πριν από 70 χρόνια μια πυρηνική βόμβα εξερράγη μόλις 1800 πόδια πάνω από αυτό.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τη θέση της όχθης σε σχέση με το ακριβές κέντρο της πυρηνικής έκρηξης:
Δεδομένου ότι μια πυρηνική βόμβα εξερράγη μόλις 1.300 πόδια μακριά, πώς επηρέασε η έκρηξη το κτίριο; Δείτε μόνοι σας. Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα:
Προφανώς οι υπηρεσίες της τράπεζας ξανάρχισαν μόλις δύο ημέρες μετά την έκρηξη!
Και η τρέχουσα κατάσταση του κτιρίου; Χρησιμοποιείται από τη δημοτική αρχή της Χιροσίμα ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Εδώ είναι μια άλλη φωτογραφία του ίδιου κτιρίου, αυτή τη φορά μόλις λίγες ημέρες μετά την έκρηξη. Παρατηρήστε τον μεγάλο αριθμό δέντρων που φύτρωναν μπροστά του. Είναι σαφές ότι τίποτα δεν βρισκόταν μεταξύ του επίκεντρου της έκρηξης και του ίδιου του κτιρίου, το οποίο βρισκόταν μόλις 1.300 πόδια μακριά! Θυμηθείτε επίσης ότι η βόμβα εξερράγη 1.800 πόδια πάνω από το έδαφος.
Ένα μεγαλύτερο κτίριο, το οποίο ήταν ακόμη πιο κοντά στο επίκεντρο της έκρηξης, υπέστη εκτεταμένες δομικές ζημιές, αλλά ένα σημαντικό απομεινάρι του άντεξε τη δύναμη της έκρηξης:
Αυτό το κτίριο στέγαζε το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Χιροσίμα (γνωστό και ως Εμπορικό Μουσείο). Μπορείτε να δείτε πού βρισκόταν στον παραπάνω χάρτη [σελ. 3] και την εγγύτητά του στο σημείο μηδέν - μ̲ό̲λ̲ι̲ς̲ ̲4̲5̲0̲ ̲π̲ό̲δ̲ι̲α̲ ̲μ̲α̲κ̲ρ̲ι̲ά̲
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει το κτίριο σε άθικτη κατάσταση πριν από την έκρηξη:
Ενοχλητικά Ερωτήματα
Αυτές οι φωτογραφίες εγείρουν μια σειρά από πολύ περίπλοκα ερωτήματα. Πώς θα μπορούσε οποιοδήποτε κτίριο μέσα σε ένα τέταρτο του μιλίου από μια πυρηνική έκρηξη να παραμείνει ουσιαστικά άθικτο; Πώς θα μπορούσε οποιοδήποτε μέρος της δομής ενός κτιρίου σε απόσταση 450 ποδιών από μια πυρηνική έκρηξη να παραμείνει όρθιο; Πώς θα μπορούσαν εκατοντάδες δέντρα ακριβώς κάτω από μια πυρηνική έκρηξη να παραμείνουν όρθια;
Καθώς διαβάζει κανείς τις αναφορές για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη, είναι σχεδόν αδύνατο να τις διακρίνει από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς με κανονικές βόμβες (ή όπως τις έχουν βαφτίσει “συμβατικές”) περίπου εβδομήντα ιαπωνικών πόλεων στο τελευταίο μέρος του πολέμου. Αν η Χιροσίμα δεν είχε υποστεί πυρηνική επίθεση αλλά είχε βομβαρδιστεί με φωτιά, τα οπτικά στοιχεία της καταστροφής της δύσκολα θα ήταν διαφορετικά. Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες δεν είχαν φιλτραριστεί από τον αμερικανικό στρατιωτικό μηχανισμό, ανέφεραν σκηνές στη Χιροσίμα τις ημέρες μετά την έκρηξη, οι οποίες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, δεν διέφεραν από τις σκηνές καταστροφής που είχαν δει σε άλλες ιαπωνικές πόλεις.
Φωτογραφία μιας βόμβας διασποράς ER62 που περιέχει έναν αριθμό βομβών φωτιάς M69 που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Rockefeller, Standard Oil.
Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει αυτό, πρέπει να εξετάσουμε την «επιστήμη» πίσω από τη μεγάλης κλίμακας χρήση εμπρηστικών μηχανισμών. Ο βομβαρδισμός “χαλιού” (Carpet bombing) είναι μια βάναυσα καταστροφική μέθοδος πολέμου. Ως μια απάνθρωπη, σατανική συσκευή, η βόμβα είναι δύσκολο να νικηθεί. Έχει σχεδιαστεί για να αποτεφρώσει τον πληθυσμό-στόχο – κυρίως γυναίκες και παιδιά – και να καταστρέψει την τοπική υποδομή. Η βόμβα ναπάλμ που επινόησε ο Rockefeller σχεδιάστηκε ειδικά για να καταστρέψει τα ιαπωνικά σπίτια πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων ήταν χτισμένα από ξύλο, ακόμη και στις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές. Το φλεγόμενο τζελ ναπάλμ ή βενζίνης που εκλύονταν κατά την πρόσκρουση θα μπορούσε να ταξιδέψει έως και 300 πόδια και να καεί με μανία κατά την επαφή. Εκτός από το τζελ ναπάλμ, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν επίσης να περιέχουν μαγνήσιο, πετρέλαιο, θερμίτη ή λευκό φώσφορο. Περίπου 80 εκατομμύρια κιλά ναπάλμ κατασκευάστηκαν από τον Rockefeller κατά τη διάρκεια του πολέμου, μεγάλο μέρος των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την αποτέφρωση σχεδόν εβδομήντα ιαπωνικών πόλεων, μεταξύ των οποίων το Tokyo, Osaka, Kobe, Nagoya, Tokushima, Yokahama, Toyama, Shizuoka, Kawasaki, Shimizu, Kuwana, Matsuyama, Imabari, Nobeoka, Omura, και Hamamatsu [Βλέπε χάρτη].
Εξαπάτηση του αμερικανικού κοινού
Δεδομένων των εκτεταμένων φωτογραφικών, ιατρικών, ραδιολογικών και άλλων στοιχείων που είναι τώρα διαθέσιμα, είναι σαφές ότι η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι βομβαρδίστηκαν με παρόμοιο τρόπο. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτές οι δύο πόλεις ήταν οι τελευταίες που βομβαρδίστηκαν και επομένως θα μπορούσαν να αναφερθούν για προπαγανδιστικούς σκοπούς ως «απόδειξη» ότι είχε αναπτυχθεί ένας νέος τύπος εκρηκτικού μηχανισμού. Εξάλλου, αυτές οι «βόμβες» είχαν φέρει άμεσο τέλος στον πόλεμο, οπότε πρέπει να ήταν «ειδικές».
Φυσικά, το αμερικανικό κοινό δεν γνώριζε ότι η ιαπωνική ανώτατη διοίκηση αναζητούσε όρους παράδοσης για αρκετούς μήνες και διευκολύνθηκε από τους Συμμάχους μόνο μετά τη ρίψη των λεγόμενων “ατομικών βομβών”. Οι Αμερικανοί πολίτες αγνοούσαν επίσης σε μεγάλο βαθμό την τρομερή καταστροφή που προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό δεκάδων ιαπωνικών πόλεων. Ποτέ δεν τους δόθηκαν φωτογραφικά στοιχεία για την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει ο βομβαρδισμός με φωτιά, επομένως υπέθεσαν ότι τα πλάνα των ειδήσεων με τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν αδιάσειστη απόδειξη ότι είχαν χρησιμοποιηθεί “πυρηνικοί μηχανισμοί”.
Η Κούρσα των Πυρηνικών Εξοπλισμών
Όπως υποστηρίζουν αρκετοί ιστορικοί, οι υποτιθέμενες πυρηνικές βόμβες έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι προκειμένου να πεισθούν οι καταπονημένες από τον πόλεμο μάζες ότι η ανθρωπότητα βρισκόταν πλέον αντιμέτωπη με μια εντελώς νέα γεωπολιτική απειλή και την πραγματική πιθανότητα εξαφάνισης. Αυτό έδωσε το έναυσμα για την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών, το υψηλό πολιτικό δράμα του Ψυχρού Πολέμου και την τρομακτική προοπτική της «αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής». Δυστυχώς, οι ίδιοι οι ιστορικοί πίστεψαν την προπαγάνδα (ή δήλωσαν ότι πίστεψαν). Μόνο σήμερα, μετά την αποκάλυψη τόσων πολλών ψεμάτων και εξαπατήσεων υψηλού επιπέδου - ψέματα από τον στρατό, από τις κυβερνήσεις, από τους τραπεζίτες, από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης και από ανήθικους επιστήμονες που λαμβάνουν γενναιόδωρες επιχορηγήσεις και αμοιβές - αρχίζει να ξετυλίγεται ο επίσημος απολογισμός.
Προπαγάνδα
Όταν κάποιος κοιτάζει τα επίσημα ντοκιμαντέρ που παρήχθησαν εκείνη την εποχή, τα οποία υποτίθεται ότι δείχνουν τα στοιχεία του χώρου δοκιμών και τις παράπλευρες απώλειες, όπου σπίτια και άλλες κατασκευές υποτίθεται ότι κατεδαφίστηκαν από το εκρηκτικό ωστικό κύμα, φαίνονται αναμφισβήτητα ερασιτεχνικά. Αυτά τα προπαγανδιστικά επίκαιρα-ντοκιμαντέρ παρήχθησαν για να πείσουν το κοινό ότι οι πυρηνικές «βόμβες» θα μπορούσαν πραγματικά να λειτουργήσουν. Αυτό με τη σειρά του δημιούργησε μια τεράστια βιομηχανία, η οποία πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Ένας μικρός αριθμός ισχυρών βιομηχάνων αποκόμισε απίστευτα κέρδη από αυτό το σκοτεινό τέχνασμα, ενώ δημιουργήθηκε ένας ψεύτικος «Ψυχρός Πόλεμος», όπου ακόμη μεγαλύτερα κέρδη θα μπορούσαν να αποκομιστούν μέσω της επιταχυνόμενης παραγωγής συμβατικών όπλων. Οι λεγόμενες δοκιμαστικές εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν στην ατόλη Bikini και σε άλλες απομακρυσμένες τοποθεσίες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκατοντάδες τόνους υψηλής εκρηκτικότητας, που πυροδοτήθηκαν από απόσταση. Δεδομένου ότι αφελείς παρατηρητές ήταν γενικά συγκεντρωμένοι στην ίδια τοποθεσία, μια ηλιακή «λάμψη» - με τη χρήση κατευθυντικών κατόπτρων - μπορούσε να προγραμματιστεί ώστε να συμβεί ταυτόχρονα με την έκρηξη.
Πού είναι η ακτινοβολία;
Εάν αυτές οι δοκιμαστικές εκρήξεις ήταν γνήσιες, η παραγόμενη πυρηνική ακτινοβολία θα αποτελούσε σοβαρή απειλή για τη ζωή στην περιοχή. Για παράδειγμα, όταν συνέβη η τήξη στο Chernobyl της Λευκορωσίας το 1986 (χωρίς πυρηνική έκρηξη), τα επικίνδυνα πυρηνικά σωματίδια υποτίθεται ότι ταξίδεψαν μέχρι τη Νορβηγία, μεταφερόμενα με τα ρεύματα του αέρα του περιβάλλοντος. Δεδομένου ότι οι δοκιμές στην ατόλη Bikini και αλλού περιελάμβαναν τη χρήση θερμοπυρηνικών συσκευών, εκατοντάδες φορές ισχυρότερων από τις συσκευές που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ακτινοβολία που μεταδόθηκε στην ατμόσφαιρα θα έπρεπε να είναι ανιχνεύσιμη για χρόνια μετά και να έχει προκαλέσει σοβαρές γενετικές βλάβες στη ζωή στην περιοχή. Και όμως, είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Πυρηνικοί πύραυλοι και δισκέτες (floppy disks)
Αναφέρθηκε ευρέως τον Ιανουάριο του 2014, ότι οι περίπου 450 πύραυλοι Minuteman, οι οποίοι είναι κρυμμένοι - έτοιμοι για δράση - σε σιλό σε όλη την Αμερική, ο καθένας οπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, ενεργοποιούνται από οδηγίες υπολογιστή αποθηκευμένες σε δισκέτα 8 ιντσών. Σκεφτείτε το για μια στιγμή. Εάν η επιβίωση ολόκληρων των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε κάποια στιγμή να εξαρτηθεί από την άμεση ενεργοποίηση αυτών των πυραύλων, τότε γιατί εξαρτώνται σε κρίσιμο βαθμό από την τεχνολογία που είναι 30 χρόνια ξεπερασμένη; Πόσα συστήματα υπολογιστών που εξαρτώνται από δισκέτες θα λειτουργήσουν αξιόπιστα μετά από μόλις πέντε χρόνια, για να μην αναφέρουμε τριάντα; Τα σιλό είναι κρύα υγρά μέρη στα βάθη του χειμώνα. Είναι ακατανόητο – εκτός αν οι πύραυλοι δεν προορίζονταν ποτέ για χρήση! Εάν συμβαίνει αυτό, τότε ολόκληρη η παρωδία έχει πραγματικά νόημα.
Καταιγίδες φωτιάς
Ο βομβαρδισμός ξύλινων κτιρίων με χιλιάδες εμπρηστικούς μηχανισμούς ναπάλμ δημιουργεί τεράστια θύελλα αντιδράσεων. Τα αέρια που παράγονται στην πυρκαγιά φτάνουν σε τόσο υψηλή θερμοκρασία που αναφλέγονται εκρηκτικά, προκαλώντας κρουστικά κύματα που είναι αρκετά ισχυρά για να κατεδαφίσουν κτίρια σε άμεση γειτνίαση. Σε γενικές γραμμές, οι μόνες κατασκευές που είναι σε θέση να αντέξουν αυτόν τον συνδυασμό θερμότητας και πίεσης είναι αυτές από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Η φωτογραφία παρακάτω - η οποία απεικονίζει τη ρίψη χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών στην Toyama - δείχνει πόσο εύκολα μια ολόκληρη πόλη μπορεί να καταστραφεί εντελώς από εντατικούς βομβαρδισμούς.
Οι επόμενες έξι φωτογραφίες [1-6] δείχνουν τα επακόλουθα της εκστρατείας βομβαρδισμών που διεξήχθη εναντίον αρκετών ιαπωνικών πόλεων. Οι σκηνές που απεικονίζονται δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές που απεικονίζονται στις φωτογραφίες 7 και 8.
Ο βομβαρδισμός της Toyama[εναέρια άποψη]
Tokushima
Τόκιο
Shizuoka
Hamamatsu
Kobe
Osaka
Χιροσίμα
Ναγκασάκι
Tianjin, 2015
Οι εκρήξεις σε μια βιομηχανική περιοχή στην Tianjin της Κίνας, στις 12 Αυγούστου 2015, οι οποίες αναφέρθηκαν ευρέως στα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και δημιούργησαν έναν τεράστιο κρατήρα:
Σύμφωνα με το CNN και το BBC, οι σεισμογράφοι αποκάλυψαν ότι οι δύο εκρήξεις είχαν συνδυασμένο εκρηκτικό μέγεθος 24 τόνων TNT:
"Η πρώτη έκρηξη ήταν τεράστια και η δεύτερη ήταν ακόμη πιο ισχυρή: το ισοδύναμο 21 μετρικών τόνων TNT ή σεισμού μεγέθους 2,9, σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας." - CNN Report, 14 Αυγούστου 2015, από τους Will Ripley, Steven Jiang και Jethro Mullen [http://edition.cnn.com/2015/08/13/asia/china-tianjin-explosions/]
"Το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας δήλωσε ότι το μέγεθος της πρώτης έκρηξης ήταν ισοδύναμο με την έκρηξη τριών τόνων TNT, ενώ η δεύτερη ήταν ισοδύναμη με 21 τόνους εκρηκτικού." - BBC Report, China blasts: Tianjin port city συγκλονίζεται από εκρήξεις, 13 Αυγούστου 2015 [http://www.bbc.com/news/world-asia-china-33896292]
Σεισμογράφοι των δύο εκρήξεων στην Tianjin
[http://www.extremetech.com/extreme/212093-massive-explosion-devastateschinese-port-city-of-tianjin-hundreds-injured]
Σύμφωνα με την Telegraph: «Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε ως σεισμική δραστηριότητα από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ σε σταθμό παρακολούθησης 90 μίλια μακριά στο Πεκίνο». – Nicola Davison, Telegraph, 13 Αυγούστου 2015
Όταν αναλογιστεί κανείς τις ζημιές που προκλήθηκαν από αυτές τις εκρήξεις και το μέγεθος του κρατήρα που προέκυψε από την έκρηξη - πάνω από 600 πόδια σε διάμετρο - είναι απογοητευτικό να συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά προκλήθηκαν από μόλις 24 τόνους TNT. Η ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα είχε εκρηκτική ισχύ ισοδύναμη με 15.000 τόνους TNT. Με άλλα λόγια, ήταν πάνω από 600 φορές ισχυρότερη, και όμως δεν άφησε κρατήρα από την έκρηξη και απέτυχε να κατεδαφίσει εντελώς ένα κτίριο που βρισκόταν μόλις 450 πόδια μακριά.
Είναι περίεργο επίσης ότι πολλοί αυτόπτες μάρτυρες στην Tianjin συνέκριναν την έκρηξη με εκείνη μιας πυρηνικής έκρηξης. Πράγματι, παρήγαγε ακόμη και τη φανταστική λάμψη που συνήθως κάποιος συνδέει με μια πυρηνική έκρηξη:
Tianjin «φλας» - οι φωτογραφίες εμφανίζονται με χρονολογική σειρά
Η αναλογία της «πυρηνικής βόμβας» επεκτείνεται ακόμη και στην παραγωγή ενός «νέφους μανιταριών»:
Δεδομένης της απουσίας τόσο πυρηνικής ακτινοβολίας όσο και ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP), η έκρηξη ή οι εκρήξεις της Tianjin δεν προκλήθηκαν από πυρηνική συσκευή. Από την άλλη πλευρά, αν η αιτία δεν ήταν χημική, ήταν πιθανώς μια κινητική ράβδος υψηλής ταχύτητας κάποιου είδους, που εκτοξεύτηκε σε Mach 10 ή περίπου από ένα πυροβόλο σιδηροτροχιάς στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Αυτό το είδος τεχνολογίας δεν ήταν διαθέσιμο το 1945 (από όσο γνωρίζουμε), αλλά οι Σύμμαχοι διέθεταν την απαραίτητη τεχνολογία κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου για να παράγουν ισχυρές θερμοβαρικές συσκευές. Μια τέτοια συσκευή, που εξερράγη περίπου δύο χιλιάδες πόδια πάνω από τη Χιροσίμα, θα παρήγαγε την τεράστια «λάμψη» που αναφέρθηκε (αν οι αναφορές είναι αξιόπιστες) και ένα πολύ ισχυρό ωστικό κύμα (το οποίο θα κατεδάφιζε τσιμεντένια κτίρια/ από σκυρόδεμα), καθώς και θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά και τη αποτρόπαια αποτέφρωση ανθρώπινων σωμάτων. Δεδομένου ότι μια θερμοβαρική βόμβα καταναλώνει επίσης όλο το οξυγόνο στην περιβάλλουσα ατμόσφαιρα, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό που μπορεί να ρουφήξει πνεύμονες και βολβούς ματιών. Τέτοια φαινόμενα αναφέρθηκαν από τους Ιάπωνες μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αλλά διαψεύστηκαν από τον αμερικανικό στρατό.
Μια κινητική ράβδος που εκτοξεύεται από μια συσκευή πυροβόλου όπλου στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση μιας σύγκρουσης μετεωρίτη. Μια συντονισμένη σειρά τέτοιων εκρήξεων θα δημιουργούσε μια κατάσταση ακραίου πανικού σε οποιαδήποτε προηγμένη οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως γεγονός ενεργοποίησης για την επιβολή στρατιωτικού νόμου.
Ένα πολύ ισχυρό ψέμα
Μια λεπτομερής ανάλυση του μεγάλου όγκου αποδεικτικών στοιχείων που είτε αντικρούουν είτε έρχονται σε αντίθεση με τη δημοφιλή λαϊκή πεποίθηση για την ύπαρξη πυρηνικών όπλων θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια του παρόντος εγγράφου. Αντ' αυτού, πρέπει να περιοριστούμε στα γεγονότα που έχουν ήδη παρουσιαστεί και να καλέσουμε τους αναγνώστες να εξετάσουν το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο υποτίθεται ότι αναπτύχθηκαν τα όπλα αυτά.
Πρέπει να σημειωθεί, για παράδειγμα, ότι η εμφάνιση ενός νέου τύπου καταστροφικού όπλου στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου κατέστησε πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθούν οι συνθήκες που απαιτούνται για τη δημιουργία του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό το όπλο θα μπορούσε στη συνέχεια να επανασχεδιαστεί σε συνεχή βάση έως ότου η συλλογική καταστροφική του δύναμη υποτίθεται ότι ήταν αρκετά μεγάλη για να καταστρέψει την ίδια τη γη. Αυτό “φύτεψε” στις σκέψεις και τη φαντασία όλης της ανθρωπότητας την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είχε τώρα την ικανότητα να αναιρέσει όλα όσα είχε κάνει ο Θεός όταν δημιούργησε τον κόσμο. Με έναν διεστραμμένο και απροσδόκητο τρόπο ο άνθρωπος – με θεϊκή ιδιοφυΐα – είχε υπερβεί τα όρια της Βιβλικής αλήθειας και χρειαζόταν μια νέα ή ανώτερη αλήθεια για να περιορίσει τις φιλοδοξίες του.
Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό ψέμα. Η πιθανότητα αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής γέννησε την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι κάποια μορφή παγκόσμιας κυβέρνησης θα χρειαζόταν για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης. Άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ιδρύθηκαν επίσημα τον Οκτώβριο του 1945, μόλις δύο μήνες μετά τη ρίψη των λεγόμενων ατομικών βομβών.
Βλέποντας μέσα από την ψευδαίσθηση
Οι δύο πόλεις, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, επανακατοικήθηκαν λίγες μέρες μετά την έκρηξη των «ατομικών» βομβών. Φαινομενικά, όσον αφορά τον τοπικό πληθυσμό, υπήρχαν ελάχιστοι, αν όχι καθόλου, αναφερόμενοι κίνδυνοι για την υγεία από τη θανατηφόρα ακτινοβολία, είτε εκείνη την εποχή είτε τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν. Οι περισσότερες καταστάσεις υγείας σχετίζονται με τα εγκαύματα από βόμβες ναπάλμ – τα οποία συχνά απαιτούσαν χρόνια κλινικής θεραπείας – ή την εισπνοή τοξικών ρύπων που παράγονται από εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να επισκέπτονται την πόλη για μήνες μετά και να παίρνουν συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες. Για λόγους «εθνικής ασφάλειας», κάθε πυρηνική δοκιμή από το 1945 έχει διεξαχθεί σε έδαφος που είναι εκτός ορίων για το κοινό, επομένως δεν έχει διεξαχθεί ποτέ ανεξάρτητη επιθεώρηση των συνεπειών αυτών των υποτιθέμενων εκρήξεων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα απορρίψει την ιδέα ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικοί πυρηνικοί μηχανισμοί. Αλλά οι αληθινοί Χριστιανοί θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουν ότι ο Πατέρας του Ψεύδους θα χρησιμοποιήσει κάθε πιθανή ψευδαίσθηση και απάτη για να ενισχύσει την επιρροή του στην ανθρωπότητα και να προετοιμάσει το δρόμο για την άφιξη του «γιου» του, του Αντίχριστου:
«Και η συνωμοσία ήταν ισχυρή - γιατί ο λαός αυξανόταν συνεχώς με τον Αβεσσαλώμ». (2 Σαμουήλ 15:12)
Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι «πυρηνικές» συσκευές δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ; Δυστυχώς, υπάρχει μια διαφορετική κατηγορία εκρηκτικών πυρομαχικών, γνωστή ως βόμβα καυσίμου-αέρα ή θερμοβαρική συσκευή, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά καταστροφικές επιπτώσεις σε περιορισμένο χώρο. Είκοσι ή τριάντα τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ωστικό κύμα τόσο καταστροφικό που θα κατέστρεφε εντελώς ένα μεγάλο μέρος μιας μεσαίου μεγέθους πόλης. Εάν οι στρατιωτικοί ηγέτες δήλωναν εκ των υστέρων ότι η πόλη είχε καταστραφεί από πυρηνική έκρηξη, θα υπήρχαν λίγοι, αν όχι κανένας, για να αμφισβητήσουν τον ισχυρισμό τους, ειδικά αν η περιοχή είχε αργότερα διαποτιστεί με ραδιενεργό υλικό.
Jeremy James, Ιρλανδία
Αύγουστος 30, 2015
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.zephaniah.eu
Πνευματικά δικαιώματα Jeremy James 2015
Μπορείτε να κατεβάσετε τρία βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα εδώ:
https://www.mediafire.com/folder/3mnzw04a24qsg/Nuclear_Hoax
1- Hiroshima Revisited από τον Michael Palmer (300 σελίδες δεν μπορώ να το δημοσιεύσω εδώ)
2- Γιατί Oι Eκρηκτικοί Πυρηνικοί Μηχανισμοί Μπορεί Να Μην Υπάρχουν (δημοσιεύτηκε)
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας, εγγραφείτε για να λαμβάνετε περισσότερο περιεχόμενο και αν θέλετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
Παρακαλώ βοηθήστε να στηρίξετε το έργο μου.
🙏
---Δικτυογραφία:
Why Explosive Nuclear Devices May Not Exist
https://jermwarfare.docdroid.com/SIhL0M5/why-explosive-nuclear-devices-may-not-exist-pdf#page=19