McClaughry - Μην Τους Αφήνετε Να Σας Κοροϊδεύουν Με Την 'Παγκόσμια Μέση Θερμοκρασία'
Μετάφραση: Απολλόδωρος
27 Ιουλίου 2023 | John McClaughry | Διαβάστε το εδώ
Ο Ιούλιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας για τα πρωτοσέλιδα της κλιματικής κρίσης. Washington Post: "Ο κόσμος είναι πιο ζεστός από ό,τι ήταν εδώ και χιλιάδες χρόνια". AP: "Για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, η Γη θέτει ανεπίσημο ρεκόρ ζέστης". Politico: "Οι επιστήμονες έχουν φρικάρει με την άνοδο της θερμοκρασίας".
Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι τίτλοι είναι πιθανό να είναι πιο εντυπωσιακοί από τις πραγματικές ιστορίες των δημοσιογράφων. Οι δύο επιστήμονες του κλίματος που αναφέρονται στην ιστορία του Politico, για παράδειγμα, προσφέρουν ακριβείς περιγραφές των μετεωρολογικών γεγονότων, αλλά κανένας από τους δύο δεν πλησιάζει το "φρικάρει".
Για να το θέσουμε αυτό σε κάποια προοπτική, ας φανταστούμε ότι σας ζητείται να παράγετε μια απλή "παγκόσμια μέση θερμοκρασία" σε κάποια χρονική στιγμή. Ο επαγγελματίας μηχανικός Ronald Barmby, Καναδός, ασχολείται με αυτό το ερώτημα στο χρήσιμο βιβλίο του Sunlight on Climate Change (2020).
"Πέρα από το πρόβλημα των υπολογισμών που απαιτούνται σε ένα παγκόσμιο κλιματικό μοντέλο για να είναι έγκυρο ως επιστήμη, υπάρχει το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα του από πού προέρχονται τα ιστορικά δεδομένα θερμοκρασίας για την εκτέλεση των μοντέλων. Το πρώτο μεγάλο ζήτημα είναι πώς προσδιορίζουμε την πραγματική μέση θερμοκρασία της Γης, τώρα και στην πρόσφατη ιστορία; Είναι πολύ προβληματικό".
Ο Barmby επισημαίνει τρία σημαντικά προβλήματα: "η λήψη σειρών θερμοκρασίας από μια σφαίρα διαμέτρου οκτώ χιλιάδων μιλίων, το εβδομήντα τοις εκατό της επιφάνειας της οποίας καλύπτεται από νερό, η προσαρμογή των δεδομένων θερμοκρασίας από τοποθεσίες που έχουν γίνει "θερμικές νησίδες" (δηλαδή βοσκοτόπια που έχουν μετατραπεί σε εμπορικά κέντρα) και η χαμηλότερη ακρίβεια των συσκευών καταγραφής της θερμοκρασίας κατά τις δεκαετίες πίσω στον 19ο αιώνα".
Τώρα στην υποθετική μου εργασία: προσδιορισμός της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας. Ας χωρίσουμε την υδρόγειο σε 6.912 ορθογώνια πλαίσια πλέγματος (το μοντέλο της IPCC) που καλύπτουν τις επιφάνειες της γης σε γη και νερό. Στη μέση κάθε κουτιού πλέγματος, στήνετε ένα ακριβές θερμόμετρο πολύ μακριά από κάθε "θερμική νησίδα". Την ημέρα που έχετε επιλέξει, τα διαβάζετε το μεσημέρι και τα μεσάνυχτα και διαβιβάζετε τις 6.912 x 2=13.824 μετρήσεις σε ένα κέντρο συλλογής. Προσθέστε τις ενδείξεις και διαιρέστε αυτόν τον μεγάλο αριθμό με το 13.824, και έχετε τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία για εκείνη την ημέρα. Το πρόβλημα λύθηκε!
Αν είχαμε ένα εκατονταετές αρχείο αυτών των με ακρίβεια μετρημένων θερμοκρασιών, θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε πόσο η Γη είχε θερμανθεί ή ψυχθεί κατά τη διάρκεια της εκατονταετούς περιόδου.
Έλεγχος πραγματικότητας. Υπάρχουν χιλιάδες μη καταγεγραμμένα κουτιά πλέγματος, χωρίς κανένα θερμόμετρο να αναφέρει. Έτσι, οι άνθρωποι που εφευρίσκουν αυτή την "παγκόσμια μέση θερμοκρασία" (Climate Research Unit, East Anglia University, UK) επιδίδονται σε εκτιμήσεις, σύνολα, μοντέλα και στατιστικούς χειρισμούς για να παράγουν τη μαγική "παγκόσμια μέση θερμοκρασία".
Ιδού πώς το εξηγεί η CRU: "Οι αβεβαιότητες στα δεδομένα πλέγματος αντιπροσωπεύονται από το σύνολο 200 μελών HadCRUT5, και για τις παγκόσμιες και ημισφαιρικές μέσες χρονοσειρές αυτές χρησιμοποιήθηκαν για την εκτίμηση των διαστημάτων εμπιστοσύνης μαζί με τις καλύτερες εκτιμήσεις".
Όπου οι ερευνητές έχουν το περιθώριο να συμπληρώσουν τις αβεβαιότητες των κενών κουτιών με τις δικές τους καλύτερες εκτιμήσεις, μπορεί να υπάρξει μεγάλη ολίσθηση. Ο Barmby εξηγεί: "Ένας τρόπος για να κάνεις τις προσομοιώσεις στον υπολογιστή [της IPCC] να ταιριάζουν με την ιστορία είναι να επιλέξεις προσεκτικά ποιες θερμοκρασίες χρησιμοποιείς ως ιστορία, πώς μπορείς ή όχι να τις διορθώσεις και ποιους στατιστικούς χειρισμούς ασκείς για να καταλήξεις σε μια μικτή παγκόσμια μέση θερμοκρασία".
Όπως το θέτει ο σκεπτικιστής του κλίματος Steve Milloy, με τους περιορισμούς στη συλλογή δεδομένων για ολόκληρο τον πλανήτη για έναν αιώνα ή και περισσότερο, "η έννοια της "μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας" δεν έχει νόημα. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία είναι μια έννοια που εφευρέθηκε από και για την υπόθεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Είναι περισσότερο μια πολιτική έννοια παρά μια επιστημονική έννοια".
Κάποιος θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο και να την αποκαλέσει ένα προσεκτικά κατασκευασμένο ψέμα.
Και μια ακόμη υπενθύμιση: Η "κλιματική αλλαγή" δεν είναι ένα πράγμα. Σε αντίθεση με τη θερμοκρασία, την πίεση, την κάλυψη των θαλάσσιων πάγων και τη βροχόπτωση, ΔΕΝ υπάρχει καμμία μετρική, καμμία ένδειξη οργάνου για την "κλιματική αλλαγή". Κανείς ΔΕΝ μπορεί να πει ότι "το 1940 η κλιματική αλλαγή βρισκόταν στο 56,5 και σήμερα έχει αυξηθεί στο 92,4".
Πρόκειται για μια σκόπιμα παραπλανητική περιγραφή που επινόησε η βιομηχανία της κλιματικής κρίσης για να αντικαταστήσει την αναξιόπιστη "παγκόσμια θέρμανση", η οποία δεν προχωρούσε σύμφωνα με τις επείγουσες προβλέψεις της βιομηχανίας.
Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η Γη έχει θερμανθεί από το τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων γύρω στο 1850 και από το 1977. Υπάρχουν πολλές έγκυρες παρατηρήσεις που υποστηρίζουν αυτή τη διαπίστωση, και δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι οι ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν συμβάλει σε αυτή τη θέρμανση.
Το πόσο συνέβαλαν αυτές οι εκπομπές, σε σύγκριση με τις φυσικές αιτίες, εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης. Συζητείται επίσης αν η αύξηση της θερμοκρασίας κατά έναν ακόμη βαθμό Κελσίου (όπως από το 1900 έως σήμερα, προστιθέμενη στις τρέχουσες μετρήσεις της θερμοκρασίας) θα έκανε τη Γη περισσότερο ή λιγότερο βιώσιμη για τους ανθρώπους. Αυτές οι συζητήσεις είναι σημαντικές. Δεν είναι οι ειδήσεις “που κόβουν την ανάσα” για τις "μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες" και τον "θερμότερο μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ".
---Δικτυογραφία :
McClaughry: Don’t be fooled by ‘Global Average Temperature’ | Vermont Business Magazine
https://vermontbiz.com/news/2023/july/27/mcclaughry-dont-be-fooled-global-average-temperature?fbclid=IwAR2kRQhQHEn5mF4C742Vkx62rO710NZ27OrvduWSCvnH1ox5Dv0bOf1i83c#:~:text=As%20climate%20skeptic%20Steve%20Milloy,for%20the%20global%20warming%20hypothesis