Οι Kλιματικοί Xάρτες Xειραγωγούνται Για Nα Παραπλανήσουν το Κοινό
Μετάφραση: Απολλόδωρος
15 Αυγούστου 2023 | Free West Media | Διαβάστε το εδώ
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Τόσο τη φετινή χειμερινή περίοδο όσο και κατά τη διάρκεια της άνοιξης έχουν σημειωθεί ρεκόρ ψύχους και χιονιού παγκοσμίως. Σε όλες τις ηπείρους σημειώθηκε κρύο και βροχόπτωση που αποκλίνουν σημαντικά από το λεγόμενο κλιματικό κανονικό, το οποίο είναι ο μέσος όρος των ίδιων δεδομένων μετρήσεων επί τρεις δεκαετίες. Οι New Times έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτό το θέμα. Επίσης, πρόσφατα εξετάσαμε λεπτομερώς τα δεδομένα θερμοκρασίας, χιονιού και πάγου για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλο τον κόσμο και διαπιστώσαμε αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες αποκλίσεις. Μεταξύ άλλων, η μάζα χιονιού και η δεσμευμένη ποσότητα νερού της φετινής χειμερινής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο ήταν πολύ πάνω από το κανονικό.
Κρύος Απρίλιος στο Λουξεμβούργο. Η μικρή χώρα είχε έναν από τους πιο ψυχρούς και βροχερούς Απρίληδες εδώ και καιρό. Η μέση θερμοκρασία ήταν ψυχρή 8 βαθμοί Κελσίου καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα. Πρόκειται για 1,6 βαθμούς χαμηλότερα από τον μέσο όρο για την περίοδο 1991-2020. Ο "δημιουργικός" παγκόσμιος χάρτης θερμοκρασίας της NOAA για τον Απρίλιο, τον οποίο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν στο κοινό, αναφέρει ότι οι χώρες της Μπενελούξ είναι "θερμότερες από τον μέσο όρο". Φωτ: RTL Luxembourg
Σύμφωνα με την καναδική αρχή για το κλίμα Environment and Climate Change Canada (ECCC), τα δικά της στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η ποσότητα νερού που δεσμεύτηκε στη μάζα χιονιού του βόρειου ημισφαιρίου στα τέλη Απριλίου φέτος ανήλθε σε περίπου 2.600 κυβικά χιλιόμετρα νερού, σε σύγκριση με τον κανόνα των περίπου 1.600 κυβικών χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι ο φετινός χειμώνας ήταν πάνω από 60 τοις εκατό πιο πλούσιος σε χιόνι από τον κανόνα για τα έτη 1998-2011 (βλ. "Ρεκόρ κρύου και χιονισμένης άνοιξης παγκοσμίως - Οι ψυχρόπληκτοι Μογγόλοι ζητούν βοήθεια" στο Nya Tider). Αυτό ήταν πολύ εμφανές, μεταξύ άλλων, στο ποσοστό χιονοκάλυψης στις ΗΠΑ. Σε τουλάχιστον 13 αμερικανικές πολιτείες, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται στις νότιες ΗΠΑ, το χιόνι κάλυψε διπλάσιες έως 4,5 φορές μεγαλύτερες εκτάσεις από το κανονικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κρατικοί προϋπολογισμοί για τον καθαρισμό του χιονιού να είναι ανεπαρκείς. Μετεωρολογικοί σταθμοί ύψους αρκετών μέτρων χρειάστηκε να σκαφτούν από σοκαρισμένους μετεωρολόγους στην πολιτεία Γιούτα (βλ. "Η άνοιξη ξεκίνησε με κρύο ρεκόρ - Οι ΗΠΑ θάφτηκαν κάτω από γιγαντιαίες μάζες χιονιού" στο Nya Tider). Στην Καλιφόρνια, η κατάσταση ήταν τόσο ακραία που τα σπίτια θάφτηκαν εντελώς κάτω από το χιόνι μετά από συνολική χιονόπτωση άνω των 20 μέτρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα σπίτια άρχισαν να αναδύονται από τις μάζες χιονιού μόλις τον Μάιο, με ηπιότερες θερμοκρασίες και λιώσιμο. Οι αρχές της Καλιφόρνιας δεν κατάφεραν καν να καθαρίσουν όλους τους αυτοκινητόδρομους, καθώς εκείνοι που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από περίπου τρία μέτρα σκληρό χιόνι, παρόλο που μπαίνουμε πλέον στο καλοκαίρι. Για παράδειγμα, ο αυτοκινητόδρομος 120 δεν αναμένεται να καθαριστεί από το χιόνι και να είναι βατός πριν από τον Ιούλιο (βλ. "Χιονοχαλασμός στις ΗΠΑ: Οι δρόμοι της Καλιφόρνιας παραμένουν αδιάβατοι" στο Nya Tider).
Ασυνήθιστα ψυχρός Απρίλιος
Οι New Times διαπίστωσαν κατά την εξέταση δεδομένων θερμοκρασίας από αρχές και ερευνητικούς οργανισμούς από διάφορες χώρες ότι ο Απρίλιος ήταν ασυνήθιστα κρύος σε πολλά μέρη του κόσμου. Πολλά ρεκόρ ψύχους σημειώθηκαν τον Απρίλιο. Στη Βόρεια Αμερική και τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σημειώθηκαν επίσης αρκετά ρεκόρ ψύχους από την έναρξη των μετρήσεων. Στην Αλάσκα σημειώθηκε ένας από τους πιο ψυχρούς μήνες Απριλίου από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις πριν από σχεδόν εκατό χρόνια.
Η Ευρώπη είχε παρόμοια εικόνα με ασυνήθιστο κρύο και βροχοπτώσεις κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το κρύο και το ανοιξιάτικο χιόνι προκάλεσαν την αύξηση των παγετώνων των Άλπεων και τα χιονοδρομικά κέντρα που είχαν κλείσει για τη σεζόν μπόρεσαν να ξανανοίξουν και να συνεχίσουν το σκι μέχρι το καλοκαίρι. Αναφέραμε ότι η παγοκάλυψη στην Αρκτική κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ήταν περίπου 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο για τα έτη 2011 έως 2020.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχει περάσει το σημείο μη επιστροφής
Η Κεντρική Ασία και η Ινδία σημείωσαν πλήθος ρεκόρ ψύχους εβδομάδα με εβδομάδα τον Απρίλιο, τα οποία συνεχίστηκαν ακόμη και τον Μάιο. Στην περίπτωση της Ινδίας, το Ινδικό Ινστιτούτο Τροπικής Μετεωρολογίας (IITM) επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια διαχρονική τάση και όχι για μια ανωμαλία αυτή την άνοιξη.
Το νότιο ημισφαίριο βίωσε επίσης έναν κρύο Απρίλιο, ο οποίος εκεί είναι φθινοπωρινός μήνας. Στην Αυστραλία και σε πολλές άλλες χώρες, οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από το λεγόμενο κλιματικό φυσιολογικό των τελευταίων 30 ετών.
Παραπλανητικοί Χάρτες
Τον Μάιο, ο αμερικανικός κυβερνητικός επιστημονικός οργανισμός National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) δημοσίευσε έναν παγκόσμιο χάρτη που δείχνει τις θερμοκρασίες για τον Απρίλιο... ή μάλλον, δύο παγκόσμιους χάρτες θερμοκρασίας - έναν για τους ερευνητές και έναν για το ευρύ κοινό. Ο πρώτος χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας της ξηράς και της θάλασσας από τον μέσο όρο τον Απρίλιο, όπου ο μέσος όρος υπολογίζεται με βάση την κλιματική νόρμα των 30 ετών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα έτη 1991-2020. Είναι χρωματικά διαβαθμισμένος σε μια κλίμακα με ακρίβεια 0,5 βαθμού, εμφανίζοντας τις ψυχρότερες αποκλίσεις σε μπλε αποχρώσεις, τις ουδέτερες σε λευκό και τις θερμότερες αποκλίσεις σε κόκκινες αποχρώσεις. Αυτός είναι ο χάρτης που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι ερευνητές του κλίματος.
ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 σε σχέση με την κανονική θερμοκρασία, το μέσο όρο για τα έτη 1991-2020. Σε αυτόν τον χάρτη, ο οποίος χρησιμοποιεί μια σαφώς υποδεικνυόμενη και χρωματικά κωδικοποιημένη κλίμακα θερμοκρασίας που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι επιστήμονες, επιβεβαιώνονται οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας για τις οποίες αναφερθήκαμε τους τελευταίους μήνες από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, με τη σκληρά πληγείσα Μογγολία, την Ινδία και την Αυστραλία. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι επικριτές υποστηρίζουν ότι δείχνει σταθερά υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω μη αντιπροσωπευτικών και στη συνέχεια παραποιημένων δεδομένων μετρήσεων. Πηγή και χάρτης: NOAA
ΕΚΑΤΟΣΤΗΜΟΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 με βάση έναν απροσδιόριστο μέσο όρο. Εδώ βλέπουμε ότι οι χώρες της Μπενελούξ, όπου το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες τον Απρίλιο ήταν 1,4 και 1,1 °C ψυχρότερες από το κλιματικό κανονικό 1991-2020, παρουσιάζονται ψευδώς ως χώρες με μέση θερμοκρασία Απριλίου "Πάνω από το μέσο όρο" ή "Πολύ πάνω από το μέσο όρο". Η Κεντρική και η Ανατολική Ευρώπη, όπου η θερμοκρασία ήταν πολύ πιο δροσερή από την κανονική τον Απρίλιο -για παράδειγμα, η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία και η Σερβία ήταν 2,1 έως 2,8 °C κάτω από την κλιματική κανονική τον Απρίλιο, πράγμα σημαντικό σε κλιματικό πλαίσιο- χαρακτηρίζονται ως "Κοντά στον μέσο όρο" με παραπλανητικό ουδέτερο λευκό χρώμα. Πηγή και χάρτης: NOAA
Παράλληλα, η NOAA δημοσίευσε στον ιστότοπό της National Centers for Environmental Information (NCEI) έναν άλλο χάρτη, και είναι αυτός που αναπαράγουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για το κοινό. Δείχνει αυτό που ονομάζεται "Εκατοστημόρια θερμοκρασίας για την ξηρά και τη θάλασσα, Απρίλιος 2023". Δεν πρόκειται λοιπόν για αποκλίσεις σε βαθμούς Κελσίου ή σε ποσοστό, όπως μπορεί να πιστεύουν οι αμύητοι. Ρωτάμε τον πολιτικά ορθό τεχνολογικό γίγαντα Google τι σημαίνει εκατοστημόριο. Επιλέγουμε τη Google, καθώς είναι γνωστή για τον αυστηρό έλεγχο των αποτελεσμάτων αναζήτησης και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την κλιματική αφήγηση, όπως αυτή προδιαγράφεται από το κατεστημένο και τα μέσα ενημέρωσης τους. Η απάντηση που λαμβάνουμε είναι η εξής:
"Στη στατιστική, το εκατοστημόριο είναι ένας όρος που περιγράφει πώς μια μονάδα αξίας συγκρίνεται με άλλες μονάδες αξίας από το ίδιο σύνολο [δεδομένων]. Αν και δεν υπάρχει καθολικός ορισμός του εκατοστημορίου, συνήθως εκφράζεται ως το ποσοστό των τιμών σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων δεδομένων που πέφτουν κάτω από μια δεδομένη τιμή".
Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μια τόσο ασαφής περιγραφή ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία "δημιουργικών στατιστικών". Τα εκατοστημόρια χρησιμοποιούνται συνήθως στη στατιστική για να δείξουν κατανομές, όπως οι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες σε έναν πληθυσμό, όπου δείχνει σαφώς πόσα τοις εκατό αποτελεί κάθε ομάδα. Το πρόβλημα με τον "προσαρμοσμένο στα μέσα ενημέρωσης" χάρτη της NOAA είναι ότι δεν αναφέρει θερμοκρασίες, ποσοστά ή οποιαδήποτε πραγματική αξία. Αντ' αυτού, οι απροσδιόριστες θερμοκρασίες συγκρίνονται με έναν μέσο όρο, ο οποίος επίσης δεν ορίζεται με σαφήνεια, σε αντίθεση με την "έκδοση του ερευνητή" του χάρτη.
Σε αντίθεση με τον χάρτη θερμοκρασιών που παρέχεται στους ερευνητές, ο χάρτης θερμοκρασιών που παρουσιάζουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στο κοινό είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κόκκινος. Επιπλέον, οι ασθενέστερες μπλε αποχρώσεις είναι πολύ γκρίζες, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι όλα φαίνονται πιο ζεστά και τίποτα πιο δροσερό. Συνολικά, δημιουργείται μια παραπλανητική εντύπωση ότι ο Απρίλιος ήταν θερμότερος από το κανονικό, ακόμη και σε μέρη του κόσμου όπου έχουμε επίσημα στοιχεία που όχι μόνο δείχνουν το αντίθετο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, πρόκειται για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ. Αν το κοιτάξετε χωρίς να γνωρίζετε ότι είναι κατάφωρα παραπλανητικό, δημιουργεί την απατηλή ψευδαίσθηση ότι επιβεβαιώνει μια υποτιθέμενη υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σκουπίδια βάζεις, σκουπίδια παίρνεις (Garbage In, Garbage Out)
Αυτό που το κάνει ακόμη χειρότερο είναι ότι ήδη η "έκδοση των ερευνητών" του χάρτη θερμοκρασίας είναι παραπλανητική, καθώς και αυτή αναφέρει θερμότερες θερμοκρασίες από τις πραγματικές. Αυτό επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με τη χρήση σταθμών μέτρησης τοποθετημένων σε ασυνήθιστα θερμές συνθήκες και όχι μόνο σε πόλεις, οι οποίες δημιουργούν τις λεγόμενες θερμικές νησίδες. Οι πόλεις είναι θερμότερες από την ύπαιθρο λόγω του λεγόμενου φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συχνά αφύσικα υλικά της πόλης αντικαθιστούν τις φυσικές επιφάνειες και η σκιάζουσα βλάστηση αντικαθίσταται από πυκνές συγκεντρώσεις ασφάλτου, κτιρίων και άλλων επιφανειών που απορροφούν και συγκρατούν τη θερμότητα. Εάν η μεγάλη πλειονότητα όλων των σημείων μέτρησης της θερμοκρασίας βρίσκεται σε πόλεις, οι οποίες μπορεί να είναι αρκετούς βαθμούς θερμότερες από τις γύρω λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές, οι μετρούμενες θερμοκρασίες θα είναι επίσης αρκετούς βαθμούς υψηλότερες από τις πραγματικές.
Οι New Times ήταν η πρώτη σουηδική εφημερίδα που ανέφερε τον Αύγουστο του 2022 ότι όχι λιγότερο από το 96% των αμερικανικών σταθμών μέτρησης της NOAA σε ένα παλιό δίκτυο έδειξαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Θα μπορούσαμε επίσης να δείξουμε ότι η NOAA και άλλες αμερικανικές αρχές γνώριζαν το γεγονός αυτό, αλλά εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν αυτά τα παραπλανητικά δεδομένα μέτρησης - παρά το γεγονός ότι ένα νέο δίκτυο που παρέχει ακριβή δεδομένα μέτρησης είναι διαθέσιμο (βλέπε "Παραπλανητικές υψηλές θερμοκρασίες από πάνω από 19 στους 20 μετεωρολογικούς σταθμούς στις ΗΠΑ - Οι σταθμοί μέτρησης με σωστά δεδομένα αγνοούνται σκόπιμα" στο Nya Tider).
Ο χάρτης θερμοκρασίας της NOAA με τα εκατοστημόρια - τον οποίο αρέσκονται να αναπαράγουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης - είναι επομένως κατάφωρα παραπλανητικός με διπλή έννοια. Δείχνει χώρες και περιοχές που ήταν στην πραγματικότητα ψυχρότερες ή πολύ ψυχρότερες από το κανονικό τον Απρίλιο, με θερμοκρασίες "Κοντά στο μέσο όρο" με λευκό χρώμα, "Πάνω από το μέσο όρο" με ανοιχτό κόκκινο χρώμα ή ακόμη και "Πολύ πάνω από το μέσο όρο" με κόκκινο χρώμα.
Αυτό που κάνει αυτή την απάτη με τη θερμοκρασία τόσο σοβαρή είναι ότι χρησιμοποιείται για να αποδείξει μια υποτιθέμενη ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη, μια αφήγηση που οι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιούν στη συνέχεια για να επιβάλουν στις κυβερνήσεις και τους πληθυσμούς του κόσμου μια συνολική αναδιάρθρωση της κοινωνίας και της ζωής μας. Αυτές οι εντολές έχουν ήδη βλάψει σοβαρά την ενεργειακή και διατροφική ασφάλεια, διαβρώνοντας τα δυτικά ταμεία και τις ιδιωτικές οικονομίες και αφαιρώντας ένα μεγάλο μέρος της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής μας.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να βοηθήσετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, ο παρακάτω σύνδεσμος είναι μια επιλογή.
Παρακαλώ βοηθήστε να στηρίξετε το έργο μου.
🙏
---Δικτυογραφία :
Climate Maps Manipulated to Mislead the Public - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization
https://www.globalresearch.ca/climate-maps-manipulated-mislead-public/5828909