Μηχανισμοί Αντιμετώπισης και Επαναπροσδιορισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων
Μετάφραση: Απολλόδωρος
26 Ιουλίου 2022 | John Fraim | Διαβάστε το εδώ
"Όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης του κοινού για να διαχειριστεί τα στοιχεία που δεν μπορεί να αντικρούσει με άλλο τρόπο".
Brandon Smith
Η άρνηση και η δυσπιστία απέναντι στα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων δύο ετών μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ένας ψυχολογικός "μηχανισμός αντιμετώπισης" για πολλούς ανθρώπους και όχι έκφραση πολιτικών απόψεων ή στάσεων.
Αλλά η όποια ψυχολογία πίσω από τα γεγονότα των τελευταίων ετών είναι το τελευταίο πράγμα που οι "εξουσιαστές" θέλουν να σκέφτονται οι άνθρωποι.
Ως αποτέλεσμα, η απουσία μιας ψυχολογικής προοπτικής για τα παγκόσμια γεγονότα είναι εκπληκτική.
Το άρθρο "Τι είναι το Συμβούλιο για τον Περιεκτικό Καπιταλισμό;" [αρχικός σύνδεσμος|OffG link] του Brandon Smith αντιμετωπίζει αυτή την ψυχολογία ως "μηχανισμό αντιμετώπισης" της άρνησης που προστατεύει το οικοδόμημα ενός αποδεκτού συστήματος πεποιθήσεων.
Όπως γράφει ο Smith:
" Όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης του κοινού για να αντιμετωπίσει τα στοιχεία που δεν μπορεί διαφορετικά να αντικρούσει. Όταν τα γεγονότα γίνουν συγκεκριμένα και οι εξουσιαστές παραδεχτούν ανοιχτά τα σχέδιά τους, κάποιοι άνθρωποι θα επιστρέψουν στη συγκεχυμένη άρνηση. Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το οργανωμένο κακό σε τέτοια κλίμακα θα μπορούσε πράγματι να είναι πραγματικό. Αν είναι έτσι, τότε όλα όσα νόμιζαν ότι γνώριζαν για τον κόσμο μπορεί να είναι λάθος".
Το άρθρο αναφέρει ένα νέο κέντρο ελέγχου της παγκοσμιοποίησης στο Συμβούλιο για τον Περιεκτικό Καπιταλισμό, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα rebranding του πιο γνωστού όρου Νέα Τάξη Πραγμάτων και των οργανισμών της, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Το νέο branding χρησιμοποιεί τεχνικές και λέξεις που οι προοδευτικοί και οι σοσιαλιστές είναι μάστορες στη δημιουργία τους. Στην πραγματικότητα, δημιουργώντας λέξεις που υποδηλώνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πραγματικά κάνουν.
Για παράδειγμα, εδώ, η λέξη "καπιταλισμός" (αυτό το μακροχρόνιο σύμβολο του ατομικισμού και της ελευθερίας) επαναπροσδιορίζεται από τους παγκοσμιοποιητές. Και, η νέα οργάνωση δεν χρησιμοποιεί απλώς τον παγκόσμιο καπιταλισμό αλλά τον "καπιταλισμό χωρίς αποκλεισμούς".
Με τη νέα ετικέτα, απομακρύνεται από τη χρήση κολεκτιβιστικών λέξεων όπως "κόσμος" και "τάξη", αντικαθιστώντας τες με το καλοκάγαθο ηχηρό "καπιταλισμός χωρίς αποκλεισμούς".
Πέρα από την παρατήρηση του νέου συμβολισμού που υποδηλώνει τον ατομικισμό στο μεγάλο, συνεχιζόμενο σχέδιο του παγκοσμιοποιητή για τον κολεκτιβισμό, παρατηρεί κανείς ότι το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης ( ΝΠΤ) αλλάζει συνεχώς το όνομά του από το να ονομάζεται Πολυμερής Παγκόσμια Τάξη, 4η Βιομηχανική Επανάσταση και Μεγάλη Επανεκκίνηση μεταξύ άλλων.
Οι αλλαγές έχουν ως στόχο να βρεθούν καλύτερες, πιο καλοπροαίρετες λέξεις για το ΤΩΡΑ, όπως προτάθηκε παραπάνω. Αλλά επίσης αποσκοπούν στο να κρύψουν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη από - όπως σημειώνει ο Smith - ένα κοινό που γίνεται όλο και πιο σοφό για τη συνωμοσία.
Όπως παρατηρεί ο Smith, "Τα ονόματα αλλάζουν αλλά το νόημα είναι πάντα το ίδιο".
Το άρθρο προέρχεται από μια ιστοσελίδα εκτός του καθημερινού ειδησεογραφικού πλέγματος της δικομματικής πολιτικής που έχει θέσει μεγάλο μέρος του έθνους σε ένα είδος υπνωτιστικής κατάστασης, όπως το να παρακολουθείς την μπάλλα που πηγαινοέρχεται σε έναν ατελείωτο αγώνα τένις, όπως το να παρακολουθείς το πηγαινέλα ενός ρολογιού στην αλυσίδα ενός υπνωτιστή.
Κατά ειρωνικό τρόπο, το ίδιο το άρθρο δημιουργεί "αποδείξεις" που -όπως λέει ο συγγραφέας- ο δημόσιος αναγνώστης "δεν μπορεί να αντικρούσει διαφορετικά" και είναι πολύ δύσκολο για πολλούς να τις πιστέψουν. Η νέα εκδοχή μιας "Νέας και Βελτιωμένης" Νέας Τάξης Πραγμάτων στο Συμβούλιο για τον Περιεκτικό Καπιταλισμό συνεχίζει την ατζέντα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την ιδέα μιας ατζέντας για μια παγκόσμια κυβέρνηση ως θεωρία συνωμοσίας.
Με τον τρόπο αυτό, παρέχουν έναν εύχρηστο ψυχολογικό "μηχανισμό αντιμετώπισης" για τη ζωή σε έναν παράξενο νέο κόσμο που δεν μπορεί να αντικρουστεί με άλλο τρόπο.
***Δικτυογραφία:
Coping Mechanisms and Rebranding The New World Order
https://off-guardian.org/2022/07/26/coping-mechanisms-and-rebranding-the-new-world-order/