Η Λέσχη της Ρώμης και η Παγκόσμια Δουλεία
ΠΩΣ Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας και την αναδημοσίευση των άρθρων μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν, κατά την κοινοποίηση, σ̲υ̲μ̲π̲ε̲ρ̲ι̲λ̲α̲μ̲β̲ά̲ν̲α̲τ̲ε̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲τ̲ο̲ν̲ ̲σ̲ύ̲ν̲δ̲ε̲σ̲μ̲ο̲ ̲(̲l̲i̲n̲k̲)̲ ̲τ̲ο̲υ̲ ̲ά̲ρ̲θ̲ρ̲ο̲υ̲ ̲μ̲ο̲υ̲. Αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει την πηγή, αλλά επιτρέπει και σε άλλους να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της δουλειάς μου.
Απόδοση στα ελληνικά: Απολλόδωρος - Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΕΙΣ / 1 Απριλίου 2025
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Περιεχόμενα
© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr γράφονται κατόπιν κοπιαστικής έρευνας και μετάφρασης. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του aperopia.fr. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση 2-3 πρώτων παραγράφων με προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο aperopia.fr
Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου βυθίζονταν σε μια στασιμοπληθωριστική οικονομική κρίση. Tο 1971 o πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon), υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – Federal Reserve /FED, αποσυνέδεσε εντελώς το δολάριο από τον κανόνα του χρυσού, κάτι που ενίσχυσε τελικά τις πληθωριστικές πιέσεις.
Μέχρι το 1981-82 η μεταπολεμική έκρηξη ευμάρειας στην Ευρώπη σταμάτησε απότομα. Όταν η FED αύξησε σκόπιμα τα επιτόκια κατά περίπου 20%, οι τιμές των εμπορευμάτων στις ΗΠΑ (και του πετρελαίου/βενζίνης) εκτινάχθηκαν στα ύψη, προκαλώντας ύφεση.
Είναι ενδιαφέρον ότι το 1969, λίγο πριν την κατάργηση του κανόνα του χρυσού, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημιούργησε το σύστημα των Special Drawing Rights – SDR (Ειδικών Δικαιωμάτων Ανάληψης), το ίδιο που στην εποχή μας ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το ΔΝΤ ως βάση ενός παγκόσμιου μηχανισμού ψηφιακών νομισμάτων.
Λίγο αργότερα δε, το 1971, ιδρύθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Αυτή η περίοδος των αρχών της δεκαετίας του 1970, αν και συχνά απεικονίζεται στον κινηματογράφο ως μια ευτυχισμένη εποχή ντίσκο, ναρκωτικών, χίπις και ροκ εν ρολ, στην πραγματικότητα, σηματοδότησε την αρχή του τέλουςτης ευμάρειας για τη Δύση. Ήταν η εποχή που τα οικονομικά μας θεμέλια υπονομεύτηκαν και η άνεση της μεσαίας τάξης άρχισε να υποσκάπτεται αργά αλλά σταθερά από τον πληθωρισμό.
Οι στόχοι των Ηνωμένων Εθνών….
Μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου Εδώ —→» https://aperopia.fr/04-2025/i-leschi-tis-romis-kai-i-pagkosmia-doyleia/
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το, εγγραφείτε για να λαμβάνετε περισσότερο περιεχόμενο και αν θέλετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
---Δικτυογραφία :
Η Λέσχη της Ρώμης και η παγκόσμια δουλεία – Aperopia
https://aperopia.fr/04-2025/i-leschi-tis-romis-kai-i-pagkosmia-doyleia/