Ώ, Μα Είναι Τόσο "Πράσινη" : Αιολική Βιομηχανία Καίει Diesel για να Αποτρέψει τις Τουρμπίνες από Το ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ!
Μετάφραση: Απολλόδωρος
31 Αυγούστου 2024 | StopΤheseΤhings | Διαβάστε το εδώ
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Σε μια ακόμα στιγμή που …"δεν θα το φανταζόσασταν", η βιομηχανία αιολικής ενέργειας συνελήφθη να καίει τόνους ντίζελ για να κρατάει τις τουρμπίνες σε κίνηση, σε μια προσπάθεια να τις εμποδίσει να παγώσουν κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.
Στη Σκωτία, το ξέσπασμα της κατανάλωσης «ορυκτών καυσίμων» περιλαμβάνει την καύση ντίζελ σε τοπικές γεννήτριες, οι οποίες στέλνουν ενέργεια στις τουρμπίνες για να τις κρατήσουν σε περιστροφή ώστε να μην παγώσουν.
Κανονικά, σε αυτή την περίπτωση, οι τουρμπίνες απλώς απορροφούν ενέργεια από το δίκτυο. Ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός που δεν σας λένε ποτέ.
Η άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του πάγου από τα πτερύγια περιλαμβάνει την καύση ντίζελ για να βράσει το νερό, να δημιουργηθεί ατμός και ο ατμός στη συνέχεια ψεκάζεται πάνω από το πτερύγιο, από έναν αυτόνομο λέβητα που βρίσκεται κάτω από ένα ελικόπτερο (βλ. παρακάτω εικόνα).
Ο John Gideon Hartnett ρίχνει μια ματιά σε μια ακόμη γελοία πτυχή της πιο γελοίας πηγής παραγωγής ενέργειας, που υπάρχει.
Άλλος Ένας κλιματικός Mύθος που Kαταρρίπτεται
The Spectator, John Gideon Hartnett, 6 Αυγούστου 2024
Αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «κλιματική λατρεία» τα αιολικά πάρκα εκθέτουν τον μύθο ότι η αιολική ενέργεια μπορεί να αντικαταστήσει τα καύσιμα υδρογονανθράκων για την παραγωγή ενέργειας. Η παρακάτω ιστορία είναι χαρακτηριστική των προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση ανεμογεννητριών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ψυχρό περιβάλλον.
Προφανώς, οι γεννήτριες ντίζελ χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία ορισμένων ανεμογεννητριών ως ένας τρόπος για την αποπάγωσή τους σε κρύο καιρό, δηλαδή για να διατηρούνται σε λειτουργία. Επίσης, φαίνεται ότι οι ανεμογεννήτριες αντλούν ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από το δίκτυο αντί να την παρέχουν στο δίκτυο.
Οι ανεμογεννήτριες της Σκωτίας χρησιμοποιούν κρυφά ορυκτά καύσιμα.
Η αποκάλυψη αυτή τροφοδοτεί τώρα ανησυχίες για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια, ειδικά από τη στιγμή που οι ανεμογεννήτριες που παρήγαγαν ντίζελ λειτουργούσαν έως και έξι ώρες την ημέρα.
Η Scottish Power δήλωσε ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να συνδέσει 71 ανεμογεννήτριες με την παροχή ορυκτών καυσίμων μετά από βλάβη στο δίκτυό της. Η κίνηση αυτή ήταν μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι ανεμογεννήτριες ζεστές και λειτουργούσες κατά τη διάρκεια του κρύου μήνα Δεκεμβρίου.
Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Νότιας Σκωτίας Colin Smyth δήλωσε ότι, ανεξάρτητα από τους λόγους, η χρήση ντίζελ για την αποπαγοποίηση των ελαττωματικών ανεμογεννητριών είναι «περιβαλλοντική τρέλα».
Πηγή : Straight Arrow News
Δεν συμφωνώ ότι το ντίζελ είναι «ορυκτό» καύσιμο. Δεν είναι. Διαβάστε: Αβιογενής βαθιά προέλευση των υδρογονανθράκων: Δεν είναι Aπολιθώματα αλλά Aρχέγονα/Πρωτογενή.
Παρ' όλα αυτά, αυτοί που προωθούν αυτές τις τεχνολογίες είναι τόσο τυφλοί απέναντι στις φυσικές πραγματικότητες του κόσμου που είναι έτοιμοι να αγνοήσουν τις αποτυχίες, ενώ προσποιούνται ότι παράγουν αποτελεσματικά ηλεκτρική ενέργεια. Λέω «αποτυχίες» επειδή η αιολική ενέργεια τέθηκε εκτός λειτουργίας την ημέρα που η Βιομηχανική Επανάσταση πυροδοτήθηκε (λογοπαίγνιο με πρόθεση) με καύσιμα με βάση τον άνθρακα, από το πετρέλαιο και τον άνθρακα. Και στην περίπτωση των σύγχρονων ανεμογεννητριών, δεν παράγουν πάντα ηλεκτρική ενέργεια, αλλά μερικές φορές την καταναλώνουν από το δίκτυο.
Η "πράσινη" ενέργεια χρειάζεται το καύσιμο υδρογονανθράκων που ισχυρίζεται ότι αντικαθιστά.
Τα καύσιμα με βάση τους υδρογονάνθρακες παραχωρήθηκαν προνοητικά από τον Δημιουργό αυτού του πλανήτη για τη χρήση μας. Αυτό περιλαμβάνει τον άνθρακα, ο οποίος έχει δαιμονοποιηθεί στον δυτικό Τύπο ως ένα είδος κακού. Αλλά αυτοί που διαχειρίζονται αυτή τη γραμμή πρέπει να έχουν ξεχάσει να το πουν στην Κίνα, επειδή κατασκευάζει δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα κάθε δεύτερη εβδομάδα. Καμία άλλη πηγή μη πυρηνικής ενέργειας δεν είναι τόσο αξιόπιστη για παραγωγή βασικού φορτίου.
Πώς θα λειτουργήσουν οι ανεμογεννήτριες σε ένα παγκοσμίως ψυχρό κλίμα, καθώς η Γη οδεύει προς ένα μεγάλο ηλιακό ελάχιστο και οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα; Αυτή η περίπτωση από τη Σκωτία μπορεί να μας δώσει μια ιδέα. Καθώς η νεφοκάλυψη αυξάνεται με τον ψυχρότερο καιρό και εμφανίζονται περισσότερες βροχοπτώσεις, πώς θα αποδώσει η ηλιακή ενέργεια; Δεν θα τα καταφέρει.
Οι δύο χειρότερες επιλογές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ψυχρά, υγρά και θυελλώδη περιβάλλοντα είναι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Η ηλιακή είναι προφανής. Χωρίς ήλιο δεν υπάρχει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά μπορεί να νομίζετε ότι ο άνεμος είναι πολύ καλύτερη επιλογή υπό αυτές τις συνθήκες.
Ωστόσο, οι ρότορες των ανεμογεννητριών πρέπει να κλείνουν αν ο άνεμος γίνει πολύ δυνατός ή/και αλλάξει γρήγορα σε ένταση. Σβήνουν όταν σχηματίζεται πολύς πάγος ή όταν δεν υπάρχει επαρκής άνεμος. Και τώρα μάθαμε ότι στη Σκωτία απλά ενεργοποιούν τις γεννήτριες ντίζελ όταν συμβαίνει αυτό ή αντλούν ενέργεια απευθείας από το δίκτυο.
Πού είναι όλοι οι πραγματικοί μηχανικοί; Απολύθηκαν;
Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες, όταν η παρουσία τους στην αγορά θα έχει καταστρέψει όλες τις γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα ή φυσικό αέριο, πώς θα συνεχίσουν να περιστρέφονται οι ρότορες και να ανάβουν τα φώτα;
Αυτές οι συσκευές βασίζονται σε έναν περιστρεφόμενο άξονα με ένα τεράστιο έδρανο, το οποίο υφίσταται τεράστιες δυνάμεις τριβής. Στην περίπτωση αυτή, μόνο ένα υψηλής ποιότητας λάδι βαρέως τύπου μπορεί να λιπαίνει αυτό το σύστημα και είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά.
Για τη λίπανση όλων των γραναζιών και των ρουλεμάν σε ένα σύστημα ανεμογεννήτριας, το οποίο είναι μηχανικό από τη φύση του, απαιτούνται τεράστιες ποσότητες λαδιού με βάση τον άνθρακα. Το 2019, οι εφαρμογές των ανεμογεννητριών εκτιμάται ότι θα καταναλώνουν περίπου το 80% της συνολικής προσφοράς συνθετικών λιπαντικών. Τα συνθετικά λιπαντικά παρασκευάζονται με τη χρήση χημικά τροποποιημένων συστατικών του πετρελαίου και όχι ολόκληρου του αργού πετρελαίου. Αυτά χρησιμοποιούνται στα κιβώτια ταχυτήτων των ανεμογεννητριών, στα ρουλεμάν των γεννητριών και στα ανοικτά συστήματα ταχυτήτων, όπως τα γρανάζια βήματος και περιστροφής.
Τώρα γνωρίζουμε επίσης ότι η παγοποίηση προκαλεί τη διακοπή της περιστροφής των ρότορων, οπότε πρέπει να χρησιμοποιείται ισχύς ντίζελ για να διατηρούνται ζεστά τα έδρανα κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Η γεννήτρια ντίζελ χρειάζεται για να πάρει τα πτερύγια σε περιστροφή κατά την εκκίνηση για να ξεπεραστεί η περιοριστική τριβή του ρουλεμάν ή όταν η ταχύτητα του ρότορα πέφτει πολύ χαμηλά.
Σε αυτή την περίπτωση στη Σκωτία, 71 ανεμόμυλοι στο αγρόκτημα τροφοδοτήθηκαν με ενέργεια ντίζελ. Κάθε ανεμόμυλος διαθέτει τη δική του γεννήτρια ντίζελ. Απλά σκεφτείτε το.
Τι γίνεται με την κατασκευή αυτών των ανεμόμυλων;
Οι λεπίδες είναι κατασκευασμένες από τόνους υαλοβάμβακα. Για την παραγωγή υαλονήματος απαιτείται η εξόρυξη πυριτικής άμμου, ασβεστόλιθου, καολίνη, δολομίτη και άλλων ορυκτών, η οποία απαιτεί πετρελαιοκίνητα μηχανήματα. Αυτά τα ορυκτά λιώνουν σε κλίβανο σε υψηλές θερμοκρασίες (περίπου 1.400°C) για την παραγωγή του γυαλιού. Από πού προέρχεται αυτή η θερμότητα; Σίγουρα όχι από την ηλιακή ή την αιολική ενέργεια. Η ρητίνη στο υαλοβάμβακα προέρχεται από διαδικασίες παραγωγής με βάση την αλκοόλη ή το πετρέλαιο.
Η μεταλλική δομή είναι κατασκευασμένη από χάλυβα που απαιτεί τόνους άνθρακα κοκκοποίησης (άνθρακα) απαραίτητου για την παραγωγή χυτοσίδηρου, ο οποίος παράγεται από σιδηρομετάλλευμα σε υψικάμινο σε θερμοκρασίες έως και 2.200°C. Ο άνθρακας και το σιδηρομετάλλευμα εξορύσσονται από το έδαφος με γιγαντιαία μηχανήματα και φορτηγά που κινούνται με ντίζελ. Ο χάλυβας κατασκευάζεται με χυτοσίδηρο και πρόσθετο άνθρακα σε έναν άλλο κλίβανο που τροφοδοτείται από τεράστια ηλεκτρικά ρεύματα. Ο άνθρακας είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στην παραγωγή χάλυβα, καθώς αντιδρά με το σίδηρο για να σχηματίσει το επιθυμητό κράμα χάλυβα. Τίποτα από όλα αυτά δεν προέρχεται από την αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Η παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες είναι εγγενώς διαλείπουσα και αναξιόπιστη. Δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί πράσινη, καθώς οι ανεμογεννήτριες απαιτούν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων για την κατασκευή και τη συνεχή λειτουργία τους..
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να βοηθήσετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, ο παρακάτω σύνδεσμος είναι μια επιλογή.
Παρακαλώ βοηθήστε να στηρίξετε το έργο μου.
🙏
---Δικτυογραφία:
Oh So Green: Wind Industry Burns Diesel to Prevent Turbines From Freezing – STOP THESE THINGS
https://stopthesethings.com/2024/08/31/oh-so-green-wind-industry-burns-diesel-to-prevent-turbines-from-freezing/