“ΒΟΜΒΑ”: Η Ελβετία Αποσύρει ΟΛΕΣ τις Συστάσεις Εμβολιασμού COVID
Μετάφραση: Απολλόδωρος
7 Απριλίου 2023 | Report24 | Διαβάστε το εδώ
Η Ελβετία σταματά τους εμβολιασμούς κατά του Covid: Όλες οι συστάσεις εμβολιασμού έχουν αποσυρθεί, οι γιατροί μπορούν πλέον να χορηγούν τα αμφιλεγόμενα εμβόλια μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις υπό ορισμένες προϋποθέσεις - αλλά στη συνέχεια φέρουν τον κίνδυνο ευθύνης σε περίπτωση βλάβης από το εμβόλιο. Πότε χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα;
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας (FOPH) και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή για θέματα εμβολιασμού (EKIF) δηλώνουν, από τις 03.04.2023, στη σύσταση εμβολιασμού τους (που θα βρείτε σε αυτόν τον ιστότοπο):
Κατ' αρχήν, η FOPH και η EKIF δεν διατυπώνουν σύσταση για εμβολιασμό κατά του Covid-19 την άνοιξη/καλοκαίρι 2023 λόγω της αναμενόμενης χαμηλής κυκλοφορίας του ιού και της υψηλής ανοσίας του πληθυσμού.
Μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι δυνατός ο εμβολιασμός - συγκεκριμένα:
Ο εμβολιασμός είναι δυνατός σε άτομα ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου (BGP) ≥ 16 ετών, εάν ο θεράπων ιατρός το κρίνει ιατρικά ενδεδειγμένο στην εκάστοτε επιδημιολογική κατάσταση της μεμονωμένης περίπτωσης, αναμένεται προσωρινά αυξημένη προστασία έναντι σοβαρής νόσου και η τελευταία δόση εμβολιασμού έχει γίνει πριν από τουλάχιστον 6 μήνες.
Ωστόσο, δεν γίνεται ρητή σύσταση εμβολιασμού για τους ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο.
Στη συνέχεια, συζητείται ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κατά των τρεχουσών παραλλαγών είναι μειωμένη και βραχύβια - ειδικά σε άτομα σε κίνδυνο. Η προσαρμογή των εμβολίων mRNA δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με την εξέλιξη των παραλλαγών. Οι συστάσεις του ΓΕΣΥ θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν υπάρξει νέο κύμα κρουσμάτων, αλλά ακόμη και τότε, σύμφωνα με το έγγραφο, δεν συνιστώνται πλέον εμβολιασμοί για άτομα κάτω των 65 ετών.
Δεν Υπάρχει θετική σχέση Κινδύνου-Οφέλους
Οι δηλώσεις σχετικά με τις "ανεπιθύμητες αντιδράσεις του εμβολιασμού" (UIE) είναι επίσης πικάντικες:
Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση των γνώσεων, ο κίνδυνος σοβαρής UIE με έναν συνιστώμενο εμβολιασμό είναι πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο επιπλοκής από το Covid-19, από το οποίο προστατεύει ο εμβολιασμός. Συνεπώς, το όφελος από τον εμβολιασμό που χορηγείται σύμφωνα με τη σύσταση υπερτερεί των πιθανών κινδύνων.
Με την έγκυρη μη-σύσταση, αυτό σημαίνει στην ουσία ότι δεν μπορεί πλέον να διαπιστωθεί θετική σχέση οφέλους-κινδύνου για οποιονδήποτε εμβολιασμό με Covid.
Ευθύνη: H ομοσπονδιακή κυβέρνηση ΔΕΝ φέρει ευθύνη, οι γιατροί ΦΕΡΟΥΝ τηνευθύνη
Οι νέες συστάσεις έχουν επίσης συνέπειες για την ευθύνη. Αυτό προκύπτει από το έγγραφο του ΓΕΣΥ (Γενικό Σύστημα Υφγείας Ελβετίας) σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού Covid (από 29.11.2022):
Αποζημίωση από τη Συνομοσπονδία σε ζημιωθέντες για ζημίες από εμβολιασμούς μπορεί να εξεταστεί μόνο για εμβολιασμούς, εάν αυτοί συστήθηκαν ή διατάχθηκαν από τις αρχές (βλ. άρθρο 64 EpG).
Ωστόσο, ακόμη και πριν από αυτό, η Συνομοσπονδία κατέβαλλε αποζημίωση μόνο εάν η ζημία δεν καλύπτονταν από τον κατασκευαστή του εμβολίου, τον εμβολιαζόμενο ή από ασφαλιστική εταιρεία. Το πρόσωπο που εμβολιάζει -δηλαδή συνήθως ο γιατρός- μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος εάν έχει παραβιάσει το καθήκον επιμέλειας. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι για τον εμβολιασμό Covid ισχύουν οι ίδιοι κανόνες σχετικά με την ενημέρωση του ασθενούς όπως και για όλους τους άλλους εμβολιασμούς.
Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πολύ λίγοι γιατροί είναι πιθανό να έχουν ενημερώσει σωστά τους ασθενείς τους σχετικά με όλους τους κινδύνους και τις παρενέργειες και την περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών Covid. Η εκτός επισήμανσης χρήση των εμβολίων (που δεν είναι ασυνήθιστη με τα εμβόλια Covid, για παράδειγμα τα εμβόλια με δισθενή mRNA δεν έχουν άδεια στην Ελβετία ως πρώτος εμβολιασμός, ούτε ως ενισχυτικός εμβολιασμός για άτομα κάτω των 18 ετών και ούτε ως πέμπτος εμβολιασμός) πρέπει επίσης να συζητηθεί. Για τους γιατρούς, η αιτιολόγηση των εμβολιασμών θα γίνει σίγουρα πιο δύσκολη λόγω των αλλαγμένων συστάσεων, σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣΥ για τα αναδυόμενα ζητήματα ευθύνης:
Εάν ο θεράπων ιατρός βασίζεται στις συστάσεις εμβολιασμού του ΓΕΣΥ κατά την επιλογή ή τη συνταγογράφηση ενός εμβολίου, μπορεί έτσι να αποδείξει ότι έχει τηρήσει τους αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής και φαρμακευτικής επιστήμης και ότι έχει συνεπώς εκπληρώσει το καθήκον φροντίδας βάσει του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων.
Η "Weltwoche" αναφέρει ότι στο εξής οι γιατροί θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τον εμβολιασμό - πράγμα που σημαίνει ότι η προθυμία τους να εμβολιάζουν θα μειωθεί πιθανώς σημαντικά.
---Δικτυογραφία :
Paukenschlag: Schweiz zieht sämtliche Covid-Impfempfehlungen zurück
https://report24-news.translate.goog/paukenschlag-schweiz-zieht-saemtliche-covid-impfempfehlungen-zurueck/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=sc