Το Βάρος της Απόδειξης Βαρύνει τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία (Big Pharma) για να Αποδείξει ότι η "επιστήμη" του COVID είναι Νόμιμη και Όχι Δόλια.
Μετάφραση: Απολλόδωρος
26 Ιουλίου 2021 | Ethan Huff στο Pharmaceutical Fraud | Διαβάστε το εδώ
Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο British Medical Journal (BMJ) θέτει το σχετικό ερώτημα: "Είναι καιρός να υποθέσουμε ότι η έρευνα στον τομέα της υγείας είναι δόλια μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο ; ". Η απάντηση, φυσικά, είναι ναι.
Ο λόγος είναι ότι η ποιότητα της "ιατρικής επιστήμης" σήμερα έχει υποβαθμιστεί σε σημείο που να αποτελεί σχεδόν παρωδία του εαυτού της, καταστρέφοντας την αξιοπιστία των επιστημών για τις επόμενες ενδεχομένως γενιές.
Αν πρόκειται ποτέ ξανά να έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα επιστήμης, είναι πλέον καιρός να αρχίσουμε να απαιτούμε από τους ερευνητές να αποδεικνύουν τους συχνά εξωφρενικούς ισχυρισμούς τους πέραν πάσης αμφιβολίας, αντί να θεωρούμε απλώς ότι η εργασία τους είναι ακριβής απλώς και μόνο επειδή δημοσιεύτηκε σε ένα "έγκριτο" περιοδικό.
"Η έρευνα στον τομέα της υγείας βασίζεται στην εμπιστοσύνη", αναφέρει το Strange Sounds. "Οι επαγγελματίες υγείας και οι συντάκτες των περιοδικών που διαβάζουν τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής υποθέτουν ότι η δοκιμή έγινε και ότι τα αποτελέσματα αναφέρθηκαν με ειλικρίνεια".
"Αλλά περίπου στο 20% των περιπτώσεων", δήλωσε ο Ben Mol, καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Monash Health, "θα έκαναν λάθος".
Είναι σοβαρό λάθος να συνεχίσουμε να υποθέτουμε απλώς ότι όλες οι έρευνες στον τομέα της υγείας είναι ειλικρινείς και αληθινές. Αντιθέτως, είναι προτιμότερο να τις θεωρούμε όλες ως ψευδείς μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.
Το "εμπιστεύσου αλλά επαλήθευσε" δεν λειτουργεί πλέον στο πεδίο της επιστήμης, επειδή όλοι κάνουν το πρώτο και πολύ λίγοι το δεύτερο. Για να ανταποκριθούν οι επιστημονικές πληροφορίες το κατώφλι της εμπιστοσύνης, πρέπει να επαληθευτούν, πράγμα που σπάνια φαίνεται να συμβαίνει πλέον.
Οι συστηματικές επανεξετάσεις (systematic reviews) δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες, λέει ο Roberts
Ένα παράδειγμα επιστήμης που πήγε στραβά ήταν η δημοσίευση μιας μελέτης που ισχυριζόταν ότι η μαννιτόλη (mannitol) μείωσε στο μισό τον αριθμό των θανάτων από τραυματισμό στο κεφάλι. Αποδείχθηκε ότι οι δοκιμές που αναφέρθηκαν δεν έγιναν ποτέ, και η σχολή στην οποία αναφερόταν δεν υπάρχει καν.
"Οι δοκιμές δημοσιεύτηκαν όλες σε έγκριτα περιοδικά νευροχειρουργικής και είχαν πολλούς συν-συγγραφείς", εξηγεί περαιτέρω το Strange Sounds, επικαλούμενο τον καθηγητή Ian Roberts, ο οποίος μίλησε για αυτή την απατηλή μελέτη κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου διαδικτυακού σεμιναρίου.
"Κανένας από τους συν-συγγραφείς δεν είχε συνεισφέρει ασθενείς στις δοκιμές, και ορισμένοι δεν γνώριζαν ότι ήταν συν-συγγραφείς παρά μόνο μετά τη δημοσίευση των δοκιμών".
Είναι ενδιαφέρον ότι όταν ο Roberts επικοινώνησε με ένα από τα περιοδικά που δημοσίευσαν τη μελέτη, ο εκδότης του είπε ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τα δεδομένα. Γιατί, τότε, αυτός ο εκδότης και άλλοι σαν κι αυτόν δημοσίευσαν την απατηλή μελέτη εξ αρχής ;
Μετά τον εντοπισμό μιας ακόμη μελέτης στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι αναφερόμενες δοκιμές δεν έγιναν ποτέ, ο Roberts κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι συστηματικές επανεξετάσεις, ιδίως εκείνες που περιλαμβάνουν κυρίως πολλαπλές μικρές δοκιμές, δεν πρέπει να είναι αξιόπιστες. (ΣΧΕΤΙΚΑ: Η ψεύτικη επιστήμη βρίσκεται παντού αυτές τις μέρες).
Αντί να συνδυάζονται μικρές, μονοκεντρικές δοκιμές σε συστηματικές επανεξετάσεις, ο Roberts λέει ότι θα πρέπει να απορρίπτονται εξ ολοκλήρου. Απλώς υπάρχει πάρα πολύ ψεύτικη επιστήμη που αναδύεται στις μέρες μας για να συνεχίζουμε να επιτρέπουμε σε αυτή τη μορφή να εκλαμβάνεται ως αξιόπιστη.
Ο αναισθησιολόγος John Carlisle ανέλυσε περίπου 526 δοκιμές που υποβλήθηκαν στο περιοδικό Anesthesia, ανακαλύπτοντας ότι 73 (14%) είχαν ψευδή δεδομένα. Άλλες 43 (οκτώ τοις εκατό) ο Carlisle τις κατηγοριοποίησε ως "ζόμπι".
Αναλύοντας 153 μελέτες με δεδομένα μεμονωμένων ασθενών, ο Carlisle διαπίστωσε ότι 67 (44 τοις εκατό) είχαν αναξιόπιστα δεδομένα και 40 (26 τοις εκατό) ήταν δοκιμές "ζόμπι". Πολλές από αυτές τις δόλιες δοκιμές προέρχονταν από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.
Ο καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης επιβεβαίωσε αυτό, διαπιστώνοντας ότι από τις δοκιμές που περιείχαν δεδομένα μεμονωμένων ασθενών που υποβλήθηκαν στο Anaesthesia, το 100 τοις εκατό αυτών από την Αίγυπτο ήταν ψευδείς, μαζί με το 75 τοις εκατό από το Ιράν, το 54 τοις εκατό από την Ινδία, το 46 τοις εκατό από την Κίνα, το 40 τοις εκατό από την Τουρκία, το 25 τοις εκατό από τη Νότια Κορέα και το 18 τοις εκατό από την Ιαπωνία.
Πηγές:
StrangeSounds.org
NaturalNews.com
- - - Δικτυογραφία:
The burden of proof is on Big Pharma to prove that covid “science” is legitimate rather than fraudulent
https://pharmaceuticalfraud.com/2021-07-26-burden-proof-big-pharma-covid-science-fraudulent.html#