Οι Κυβερνητικές Εκθέσεις Αποδεικνύουν Ότι Η Κρίση Του Κόστους Ζωής Και Η Ταξιδιωτική Αναστάτωση Γίνονται Επίτηδες Για Να Προωθηθεί Η "Μεγάλη Επανεκκίνηση"
Μετάφραση: Απολλόδωρος
7 Ιουλίου 2022 | ΤΗΕ EXPOSÉ | Διάβαστε το εδώ
--------------
Αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα. Και τα τρία αυτά πράγματα συζητούνται συνεχώς στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή μαζί με την κρίση του κόστους ζωής, τον πόλεμο στην Ουκρανία και μια υποτιθέμενη επιδημία μαϊμούδων.
Πτήσεις ακυρώνονται αριστερά, δεξιά και στο κέντρο καταστρέφοντας προγραμματισμένες διακοπές για χιλιάδες ανθρώπους. Τα τρένα πρόκειται να σταματήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χάρη σε μια "αυθόρμητη" εθνική σιδηροδρομική απεργία. Και ο μέσος άνθρωπος μπορεί μόλις να φτάσει στο τέλος του προαυλίου μετά το γέμισμα χάρη στην εκτίναξη της τιμής των καυσίμων.
Ενώ εκ πρώτης όψεως, αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται σαν ατυχή γεγονότα που συμβαίνουν τυχαία, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα όλα αυτά συμβαίνουν βάσει σχεδιασμού, και οι επίσημες κυβερνητικές εκθέσεις μαζί με τα ιστορικά δεδομένα το αποδεικνύουν.
Γιατί;
Λοιπόν, οι αναφορές δείχνουν ότι όλα έχουν να κάνουν με την επίτευξη των "στόχων μηδενικού άνθρακα". Αλλά αυτό είναι μια άλλη παρωδία από μόνο του, οπότε ο πραγματικός λόγος έχει να κάνει με την προώθηση της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, όπου δεν θα σας ανήκει τίποτα και προφανώς θα είστε ευτυχείς γι' αυτό. Μια ατζέντα που ο Klaus Schwab, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αρέσκεται να αποκαλεί "Η Μεγάλη Επαναφορά".
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας του Ιωβηλαίου, η οποία συνέπεσε με τις ενδιάμεσες διακοπές πολλών σχολείων, ακυρώθηκαν 750 πτήσεις που αναχώρησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium. Παράλληλα, περίπου 466 πτήσεις επιστροφής ακυρώθηκαν.
Αν και οι ακυρώσεις αποτελούσαν μικρό ποσοστό του συνόλου των πτήσεων, πολλοί επιβάτες ενημερώθηκαν μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα και αντιμετώπισαν μεγάλες ουρές για να παραδώσουν τις αποσκευές τους και να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης διαφημίζουν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην British Airways ψηφίζουν για το αν θα κατέβουν σε επίσχεση εργασίας για τους μισθούς, ενώ οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ryanair και των συνδικάτων του πληρώματος καμπίνας στην Ευρώπη φαίνεται να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.
Όλα αυτά εντείνουν την ανησυχία των ανθρώπων για το αν τα προβλήματα αυτά θα συνεχιστούν και κατά τη θερινή περίοδο και αποτρέπουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Για παράδειγμα, η Jess Baker, η οποία μίλησε στο BBC News, λέει ότι έχει αποτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι μετά από ένα πρόσφατο "εφιαλτικό" 18ωρο ταξίδι επιστροφής από την Ισλανδία.
Η ίδια, ο σύζυγός της Shaun και τα δύο τους παιδιά είχαν ακυρώσει πρόσφατα την πτήση της EasyJet προς το Luton.
Τους δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους τρεις ημέρες αργότερα, αλλά έπρεπε να επιστρέψουν νωρίτερα και έτσι πλήρωσαν 1.000 λίρες για να πετάξουν στη Γλασκώβη με την Icelandair. Πλήρωσαν επιπλέον 340 λίρες για να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να κατέβουν στο Λούτον για να παραλάβουν το δικό τους όχημα.
"Ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης", λέει η κ. Baker. "Γρήγορα αποφασίσαμε ότι θα πάμε για κάμπινγκ εδώ αντί γι' αυτό. Δεν αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρηθούμε ξανά".
Πολλοί άλλοι σκέφτονται επίσης το ίδιο, με την Sykes Holiday Cottages να αναφέρει αύξηση 22% στις κρατήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ο διευθύνων σύμβουλος Graham Donoghue λέει ότι αυτό οφείλεται "τουλάχιστον εν μέρει στις εκτεταμένες αναφορές για διαταραχές στα ταξίδια στο εξωτερικό. Οι ταξιδιώτες απλώς δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα αεροδρόμια και να αναλάβουν τον κίνδυνο να ακυρωθούν οι οικογενειακές τους διακοπές".
Σύμφωνα με το BBC News -
Ενώ αυτό μπορεί να είναι εν μέρει αληθές, δεν λαμβάνει υπόψη τη γενικότερη εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Αλλά για να κατανοήσουμε αυτή την εικόνα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει αλλού με τα τρένα και τα αυτοκίνητα.
Περισσότερα από 40.000 μέλη του συνδικάτου RMT από το Network Rail και 13 σιδηροδρομικούς φορείς πρόκειται να αποχωρήσουν μετά την αποτυχία των συνομιλιών για τους μισθούς και τις απολύσεις. Οι απεργίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 21ης και 25ης Ιουνίου.
Το φεστιβάλ του Glastonbury είναι μία από τις πολλές εκδηλώσεις που επηρεάζονται από πιθανές διαταραχές στις μετακινήσεις, μαζί με έναν αγώνα κρίκετ μεταξύ Αγγλίας και Νέας Ζηλανδίας στο Λιντς.
Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα που θα προωθήσει την ανησυχία του κοινού για το αν αξίζει να ταξιδέψει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τουλάχιστον με τρένο ούτως ή άλλως, αλλά η τεχνητή τιμή των καυσίμων αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι οι περισσότεροι οδηγοί θα πρέπει να πάρουν υποθήκη για να ταξιδέψουν οπουδήποτε με αυτοκίνητο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κόστος για να γεμίσει ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο με βενζίνη ξεπέρασε πρόσφατα τις 100 λίρες. Στο κοινό λέγεται ότι αυτό οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις κινήσεις για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο. Αλλά αν αυτό ήταν αλήθεια, πώς εξηγείται αυτό -
Τον Ιούνιο του 2022, η τιμή του αργού πετρελαίου ανά βαρέλι είναι 120,67 δολάρια και η μέση τιμή ανά λίτρο βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 1,85 λίρες Αγγλίας.
Αλλά τον Ιούνιο του 2008, η τιμή του αργού πετρελαίου ανά βαρέλι ήταν 187,04 δολάρια και η μέση τιμή ανά λίτρο βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 1,04 λίρες Αγγλίας (πηγή).
Έτσι, όπως έχουν τα πράγματα, η τιμή ανά βαρέλι αργού πετρελαίου είναι κατά 35,4% χαμηλότερη από την τιμή του 2008, αλλά η τιμή ανά λίτρο καυσίμου είναι κατά 78% υψηλότερη από το 2008.
Καταλαβαίνετε τώρα πώς σας λένε ψέμματα όταν η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σας λένε ότι αυτές οι αυξήσεις του κόστους οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία;
Η αλήθεια είναι ότι η αλματώδης αύξηση του κόστους των καυσίμων για να φτάσετε από το Α στο Β, το φρικτό κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού για να θερμάνετε και να φωτίσετε το σπίτι σας, η χαοτική εμπειρία που συνεπάγεται το ταξίδι στο εξωτερικό, και η διαφημιστική εκστρατεία των συστημικών μέσων ενημέρωσης γύρω από τις απεργίες των σιδηροδρόμων δεν είναι όλα κάποια ατυχής σύμπτωση, αλλά όλα γίνονται με σχέδιο.
Το 2019, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέθεσε μια έκθεση που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College του Λονδίνου. Με τίτλο "Απόλυτο μηδέν" (Net Zero), η έκθεση εμβαθύνει στις ανάγκες που απαιτούνται για την εκπλήρωση της νομικής δέσμευσης για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.
Η έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όλα τα αεροδρόμια πρέπει να κλείσουν μεταξύ 2020 και 2029, εκτός από τα αεροδρόμια Heathrow, Γλασκώβης και Μπέλφαστ, τα οποία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο θα γίνονται μέσω σιδηροδρόμου.
Όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια πρέπει στη συνέχεια να κλείσουν μεταξύ 2030 και 2049, καθώς για να τηρηθεί η νομική δέσμευση για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 κάθε πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να "σταματήσει να χρησιμοποιεί αεροπλάνα" για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Πηγή http://www.ukfires.org/wp-content/uploads/2019/11/Absolute-Zero-online.pdf
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η ανάπτυξη βενζινοκίνητων/ντίζελ οχημάτων πρέπει να τερματιστεί. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη ορίσει με νόμο ότι τα βενζινοκίνητα / πετρελαιοκίνητα οχήματα δεν μπορούν πλέον να κατασκευάζονται μετά το 2030.
Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να διασφαλιστεί ότι τα αεροδρόμια θα κλείσουν και όλοι θα στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα από το να προκαλέσουμε το απόλυτο χάος όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό και να ανεβάσουμε τεχνητά το κόστος της βενζίνης και του ντίζελ;
Σήμερα, ο ΔΟΕ ενεργεί ως σύμβουλος πολιτικής των κρατών μελών του, στα οποία περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς, καθώς και μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες.
Τον Μάρτιο του 2022, ο ΙΕΑ δημοσίευσε έκθεση με τίτλο "Σχέδιο 10 σημείων για τη μείωση της χρήσης πετρελαίου" ( ‘A 10-Point Plan to Cut Oil Use’).
Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός περιέγραψε την έκθεση -
"Εν όψει της αναδυόμενης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Σχέδιο 10 σημείων του ΙΕΑ για τη μείωση της χρήσης πετρελαίου προτείνει 10 δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου με άμεσο αντίκτυπο - και παρέχει συστάσεις για το πώς οι δράσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για να τεθεί η ζήτηση πετρελαίου σε μια πιο βιώσιμη πορεία μακροπρόθεσμα".
Και εδώ είναι ένα infographic του προτεινόμενου σχεδίου 10 σημείων -
Πηγή - https://www.iea.org/reports/a-10-point-plan-to-cut-oil-use
Μείωση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους κατά περίπου 6 μίλια την ώρα- περισσότερη εργασία από το σπίτι- αλλαγές στους δρόμους για την ενθάρρυνση του περπατήματος και της ποδηλασίας- Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις και περιορισμοί τις υπόλοιπες ημέρες- μείωση των ναύλων των μέσων μεταφοράς- πολιτικές που ενθαρρύνουν την αύξηση των κοινών δρομολογίων- μείωση των επαγγελματικών αεροπορικών ταξιδιών.
Ακούγεται πολύ σαν μια "κλιματική" εκδοχή του κλειδώματος του Covid-19 , έτσι δεν είναι;
Εμείς προτείνουμε ότι βρισκόμαστε ήδη στη μέση ενός κρυφού "κλιματικού" κλειδώματος και το κοινό απλώς δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη.
Είναι απλή σύμπτωση ότι τέσσερις μήνες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης "Απόλυτο μηδέν" του 2019, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έφερε τον νόμο για τον κορονοϊό και εφάρμοσε ένα εθνικό lockdown που αποδεκάτισε την ταξιδιωτική βιομηχανία; Μια γρήγορη ανάγνωση της έκθεσης σίγουρα υποδηλώνει ότι ο πραγματικός λόγος για το κλείδωμα μπορεί να ήταν έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να εκπληρώσει τη νομική της δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών.
Δεν βρίσκετε περίεργο πώς οι δρακόντειες πολιτικές του Covid-19 βοήθησαν επίσης υποτίθεται το κλίμα και τώρα οι ίδιες λύσεις προβάλλονται για να αντιμετωπιστεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και να επιτευχθούν οι παράλογοι κλιματικοί στόχοι;
Αυτές οι προτεινόμενες "λύσεις" για την κλιματική αλλαγή, το Covid-19 και τώρα τον ρωσικό πόλεμο είναι όλες ακριβώς οι ίδιες - σφυροκοπούν τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη με περισσότερους περιορισμούς στα ταξίδια, λιγότερη ελευθερία και ακόμη μεγαλύτερη παράδοση εξουσίας σε μη εκλεγμένους κυβερνητικούς ρυθμιστές.
Αυτό δεν αφορά την υγεία σας ή την υγεία του πλανήτη, αλλά τον πλούτο και τελικά τον έλεγχο.
"Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι", δηλώνει μια πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ("WEF"), η οποία διαφημίστηκε για πρώτη φορά το 2016.
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η ατομική ιδιοκτησία έχει σε μεγάλο βαθμό καταργηθεί και αντικατασταθεί από την "εξυπηρέτηση". Δεν σας ανήκουν πια πράγματα. Πληρώνετε συνδρομή για να τα νοικιάσετε. Η κοινωνία ήδη ωθείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Φανταστείτε να λειτουργούσαν έτσι σχεδόν όλα όσα σας ανήκουν.
Πληρώνετε ένα συνδρομητικό τέλος για να χρησιμοποιείτε το κοινόχρηστο ό,τι θέλετε. Δεν έχετε ιδιοκτησία. Οι εταιρείες έχουν, ή το κόμμα έχει. Όλοι πληρώνουν χρήματα, ξανά και ξανά, για να χρησιμοποιούν την ίδια μονάδα παραγωγής. Το Metaverse του Ζούκερμπεργκ είναι πρακτικά η απόλυτη έκφραση αυτού του φαινομένου του rent-seeking.
Είναι προς το συμφέρον των αρχιτεκτόνων της υψηλής οικονομίας να εξασφαλίσουν ότι καταναλώνετε πάντα πράγματα ασταμάτητα, ακόμη και αν δεν τα χρειάζεστε πραγματικά.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρόλο που βλέπουμε πάντα τους παπαγάλους του συστήματος να διακηρύσσουν την επικείμενη καταστροφή μας αν δεν κάνουμε κάτι για το περιβάλλον, τεχνολογικά gadgets αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων παράγονται από εργάτες σε sweatshop στην Κίνα, αποστέλλονται στη Δύση με γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που καίνε άσχημα βαρέα μαζούτ που παράγουν τη ρύπανση εκατομμυρίων επιβατικών αυτοκινήτων, καταναλώνονται για λόγους ματαιοδοξίας και μετά πετιούνται σε χωματερές μετά από μερικά χρόνια μαζί με όλα τα άλλα smartphones, φορητούς υπολογιστές και tablets δύο ετών.
Αυτό το μοντέλο λειτούργησε για λίγο, αλλά είχε ένα μοιραίο ελάττωμα. Οι άνθρωποι χρηματοδοτούσαν την κατανάλωσή τους αναλαμβάνοντας τεράστια, μη βιώσιμα επίπεδα χρέους. Αυτές οι φούσκες χρέους πάντα έσκαγαν.
Πώς, λοιπόν, δημιουργείτε μια οικονομικά μετασταθερή κοινωνία όπου οι άνθρωποι πληρώνουν πάντα για πράγματα; Απλά! Κάνετε αδύνατο για τους μέσους ανθρώπους να αποκτήσουν πλούτο, αντικαθιστώντας την ιδιοκτησία με ένα μοντέλο συνδρομής και καθιστώντας έτσι τις αποταμιεύσεις των ανθρώπων να λήγουν.
Αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα. Και τα τρία αυτά πράγματα συζητούνται συνεχώς στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή μαζί με την κρίση του κόστους ζωής, τον πόλεμο στην Ουκρανία και μια υποτιθέμενη επιδημία “ευλογιάς των πιθήκων”.
Ενώ εκ πρώτης όψεως, αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται σαν ατυχή γεγονότα που συμβαίνουν τυχαία, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα όλα αυτά συμβαίνουν βάσει σχεδιασμού, και οι επίσημες κυβερνητικές εκθέσεις μαζί με τα ιστορικά δεδομένα το αποδεικνύουν.
Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι όλα έχουν να κάνουν με την επίτευξη των "στόχων μηδενικού άνθρακα". Αλλά αυτό είναι μια άλλη παρωδία από μόνο του, όλα έχουν να κάνουν με την προώθηση της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, όπου δεν θα σας ανήκει τίποτα και προφανώς θα είστε ευτυχείς γι' αυτό. Μια ατζέντα που ο Klaus Schwab, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αρέσκεται να αποκαλεί "Η Μεγάλη Επανεκκίνηση"(Great Reset).
Δικτυογραφία:
Government reports prove Cost of Living Crisis & Travel Disruption is being done on purpose to advance ‘The Great Reset’ – The Expose
https://expose-news.com/2022/07/07/cost-living-crisis-manufactured-for-great-reset/