Αμφισβήτηση της Aφήγησης για τα Πυρηνικά Όπλα - Υπάρχουν Ατομικές Βόμβες;
Μετάφραση: Απολλόδωρος
3 Σεπτεμβρίου 2023 | ALDHISSLA | Διάβαστε το εδώ
Ο Alexander P. de Seversky ήταν Ρωσοαμερικανός πιλότος και επίσης διακεκριμένος αεροναυπηγός μηχανικός. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στάλθηκε σε επίσημη αποστολή για να υποβάλει έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα των συμμαχικών βομβαρδισμών στη Γερμανία και την Ιαπωνία. Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας, επισκέφθηκε επίσης τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Περιγράφει τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη αυτή στο έργο του Air Power: Key to Survival:
"Ήμουν προετοιμασμένος για την πρώτη μου θέα μιας πόλης που είχε βομβαρδιστεί με ατομική βόμβα, προετοιμασμένος για τις ριζικά νέες εικόνες που πρότειναν οι συναρπαστικές περιγραφές που είχα διαβάσει και ακούσει. Αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, η Χιροσίμα από αέρος έμοιαζε ακριβώς όπως όλες οι άλλες καμένες πόλεις που είχα παρατηρήσει!"
[...]
"Επί δύο ημέρες εξέταζα τη Χιροσίμα. Έψαξα για το φαλακρό σημείο ... δεν υπήρχε".
[...]
"Έψαξα για άλλα ίχνη φαινομένων που θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηριστούν "ασυνήθιστα". Δεν μπόρεσα να τα βρω."
Πράγματι, διαπιστώνουμε ότι οι πόλεις που βομβαρδίστηκαν με φωτιά μοιάζουν πολύ με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι:
Αεροφωτογραφία του Τόκιο μετά τον βομβαρδισμό του το 1945:
Ο Akio Nakatani, καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής, αναφέρει στο βιβλίο του Death Object: Exploding the Nuclear Weapons Hoax (Αντικείμενο θανάτου: Ξεσκεπάζοντας την φάρσα των πυρηνικών όπλων):
"Το κλειδί που καταρρίπτει την ορθόδοξη ιστορία της ατομικής Χιροσίμα είναι το γεγονός ότι δεν υπήρχε "φαλακρό σημείο". Η ζημιά ήταν ομοιόμορφη στις περιμέτρους, ακριβώς όπως σε μια τυπική επιδρομή βομβαρδισμού με φωτιά".
Τι γίνεται με την ακτινοβολία;
Στο βιβλίο του Hiroshima Revisited, ο Dr. Michael Palmer MD γράφει,
"Μελέτες ούτε από τη Χιροσίμα ούτε από το Ναγκασάκι δεν παρέχουν σαφείς αποδείξεις για ραδιενεργό νέφος ανάλογο με τις υποτιθέμενες πυρηνικές εκρήξεις".
Η ιστοσελίδα της πόλης της Χιροσίμα αναφέρει:
"Η ακτινοβολία στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σήμερα είναι εφάμιλλη των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων ακτινοβολίας υποβάθρου (φυσική ραδιενέργεια) που υπάρχουν οπουδήποτε στη Γη".
Τι γίνεται με τις ασθένειες και τις αρρώστιες από την ακτινοβολία;
O Συνταγματάρχης Ashley Oughterson MD, σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στη Χιροσίμα:
"Είναι ... δύσκολο να εξηγηθεί η πλήρης απουσία επιπτώσεων από την ακτινοβολία σε ... ανθρώπους που θεωρητικά εκτέθηκαν σε θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας".
Ο Oughterson ήταν επικεφαλής της ιατρικής "Κοινής Επιτροπής" που διερεύνησε τα επακόλουθα των βομβιστικών επιθέσεων. Λίγο καιρό αφότου έγραψε αυτά τα λόγια, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία. Τρεις από τους άλλους έξι Αμερικανούς ιατρούς που συμμετείχαν στην επιτροπή πέθαναν επίσης πριν από την ώρα τους.
Στο Hiroshima Revisited, ο Palmer εξετάζει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων καθώς και κλινικά και παθολογικά ευρήματα και παρουσιάζει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το αέριο μουστάρδας (εκτός από τη ναπάλμ) χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Δηλώνει:
"Τα ιατρικά επιχειρήματα από μόνα τους αρκούν για να απορρίψουν απερίφραστα την ιστορία των ατομικών βομβών. Ταυτόχρονα, παρέχουν ισχυρή υποστήριξη για το αέριο μουστάρδας και τη ναπάλμ ως βασικά συστατικά της σφαγής".
Δεν είναι παράλογο να υποπτευθούμε ότι ο υψηλότερος κίνδυνος για καρκίνο σε άτομα που επέζησαν από τους βομβαρδισμούς σχετίζεται με πιθανές τοξικές εκθέσεις, όπως: διοξίνες, μολύνσεις, τοξικός καπνός, χημικές εκθέσεις, επικίνδυνες ουσίες από την καύση κ.λπ.
Γράφει ο Michael Palmer:
"...δεν είναι βιολογικά εύλογο ότι τα εγκαύματα από ναπάλμ θα πρέπει να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου των εσωτερικών οργάνων. Αντίθετα, θα αναμενόταν αυξημένος γενικός κίνδυνος καρκίνου μετά από έκθεση σε γονοτοξικούς παράγοντες όπως η θειούχος μουστάρδα. Έτσι, ο κίνδυνος καρκίνου που σχετίζεται με τα εγκαύματα ενισχύει το προηγούμενο συμπέρασμά μας ότι ένα σημαντικό μέρος των αναφερόμενων εγκαυμάτων ήταν πράγματι χημικά εγκαύματα που οφείλονταν σε αέριο μουστάρδας".
[...]
"Είναι σημαντικό ότι το αέριο μουστάρδας μιμείται επίσης τις τυπικές εκδηλώσεις της ασθένειας από ακτινοβολία, όπως η καταστολή του μυελού των οστών και η αποτρίχωση, και μπορεί να παραμείνει στο περιβάλλον για εβδομάδες ή και μήνες. Έτσι, το αέριο μουστάρδας ευθύνεται για την "ασθένεια από ακτινοβολία" όχι μόνο σε όσους βρίσκονταν στην πόλη κατά τη στιγμή του βομβαρδισμού, αλλά και σε όσους εισήλθαν σε αυτήν μετά τον βομβαρδισμό".
Οι ακόλουθες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν σε μια μελέτη με τίτλο: Long-term health effects of Hiroshima and Nagasaki atomic bombs not as dire as perceived (Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των ατομικών βομβών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στην υγεία δεν είναι τόσο άσχημες όσο πιστεύεται):
"...η δημόσια αντίληψη για τα ποσοστά καρκίνου και γενετικών ανωμαλιών μεταξύ των επιζώντων και των παιδιών τους είναι στην πραγματικότητα πολύ υπερβολική σε σύγκριση με την πραγματικότητα που αποκαλύπτεται από ολοκληρωμένες μελέτες παρακολούθησης".
[...]
"Οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιστημόνων, έχουν την εντύπωση ότι οι επιζώντες αντιμετώπιζαν εξουθενωτικές επιπτώσεις στην υγεία και πολύ υψηλά ποσοστά καρκίνου και ότι τα παιδιά τους είχαν υψηλά ποσοστά γενετικών ασθενειών", λέει ο Bertrand Jordan, συγγραφέας και μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille της Γαλλίας. 'Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε αυτή την πεποίθηση και σε αυτό που πραγματικά έχει βρεθεί από τους ερευνητές'. "
[...]
"Οι μελέτες έδειξαν σαφώς ότι η έκθεση στην ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά έδειξαν επίσης ότι η μέση διάρκεια ζωής των επιζώντων μειώθηκε μόνο κατά λίγους μήνες σε σύγκριση με όσους δεν εκτέθηκαν σε ακτινοβολία".
The Hiroshima/Nagasaki Survivor Studies: Discrepancies Between Results and General Perception (Οι μελέτες για τους επιζώντες της Χιροσίμα/Ναγκασάκι: Ασυμφωνίες μεταξύ των αποτελεσμάτων και της γενικής αντίληψης):
"Η εικόνα που προκύπτει από αυτές τις εκτεταμένες και προσεκτικές μελέτες είναι πολύ διαφορετική από τις εντυπώσεις που επικρατούν στο ευρύ κοινό και ακόμη και μεταξύ πολλών επιστημόνων. Η γενική αντίληψη είναι ότι οι επιζώντες από αυτές τις πόλεις επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από διάφορους τύπους καρκίνου και υπέστησαν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής ως αποτέλεσμα".
"...οι περισσότεροι από τους επιζώντες δεν εμφάνισαν καρκίνο και η μέση διάρκεια ζωής τους μειώθηκε κατά μήνες, το πολύ κατά 1 έτος. Ομοίως, πιστεύεται γενικά ότι οι ανώμαλες γεννήσεις, οι δυσμορφίες και οι εκτεταμένες μεταλλάξεις είναι συχνές μεταξύ των παιδιών των επιζώντων που ακτινοβολήθηκαν, ενώ στην πραγματικότητα η παρακολούθηση 77.000 τέτοιων παιδιών (εξαιρουμένων των παιδιών που ακτινοβολήθηκαν στη μήτρα) δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής να δείξει ενδείξεις επιβλαβών επιδράσεων."
Μια μελέτη με τίτλο Hiroshima Study Finds No Genetic Damage (Η μελέτη της Χιροσίμα δεν βρίσκει γενετικές βλάβες ) παρουσιάστηκε στους New York Times, το έτος 1990:
"Μια 40ετής μελέτη χιλιάδων Ιαπώνων που επέζησαν από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δείχνει ότι η έκθεση στη ραδιενέργεια δεν προκάλεσε γενετικές βλάβες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανθρώπινες μεταλλάξεις, δήλωσε σήμερα ένας ερευνητής".
"Ο ερευνητής John Boice του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου δήλωσε: "Η ιονίζουσα ακτινοβολία είναι γνωστό ότι προκαλεί κληρονομικές μεταλλάξεις σε πολλά είδη φυτών και ζώων, αλλά η εντατική μελέτη 70.000 απογόνων επιζώντων από ατομικές βόμβες απέτυχε να εντοπίσει αύξηση των συγγενών ανωμαλιών, του καρκίνου, των χρωμοσωμικών ανωμαλιών ή των μεταλλαγμένων πρωτεϊνών του αίματος". "
"Τα σχόλια του κ. Boice δημοσιεύθηκαν στο τρέχον τεύχος του περιοδικού The Journal of the American Medical Association, το οποίο δημοσίευσε διάφορες μελέτες για την 45η επέτειο των βομβαρδισμών. Από το 1950 έχουν μελετηθεί 100.000 επιζώντες των δύο εκρήξεων".
Μια μελέτη με τίτλο: Cancer incidence in children and young adults did not increase relative to parental exposure to atomic bombs ("Η επίπτωση του καρκίνου σε παιδιά και νέους ενήλικες δεν αυξήθηκε σε σχέση με την έκθεση των γονέων στις ατομικές βόμβες") κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:
"Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η επίπτωση του καρκίνου σε παιδιά και νέους ενήλικες δεν αυξήθηκε σε σχέση με την έκθεση των γονέων στις ατομικές βόμβες".
[...]
"Η επίπτωση του καρκίνου δεν ήταν υψηλότερη για τα άτομα με εκτεθειμένους γονείς από ό,τι για τα άτομα αναφοράς, ούτε τα ποσοστά επίπτωσης αυξήθηκαν με την αύξηση της δόσης".
Τι γίνεται με τις δοκιμές πυρηνικών βομβών;
Πολλά πλάνα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και δείχνουν προφανή πλαστογράφηση. Αν παραποίησαν κάποιο από αυτά, μπορεί κανείς δικαίως να υποθέσει ότι τα παραποίησαν όλα. Είναι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε δυναμίτης μεγάλου όγκου κατά τη διάρκεια στρατιωτικών παρατηρήσεων και ορισμένων δοκιμών.
-----Δικτυογραφία:
Questioning the Nuclear Weapon Narrative