Πώς Οι Ιατρικές Αρχές Δημιουργούν Την Ψευδαίσθηση Της Εξάλειψης Της Πολιομυελίτιδας
Είναι η Ινδία πραγματικά "απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα";
Μετάφραση: Απολλόδωρος
1 Νοεμβρίου 2023 | Aldhissla | Διαβάστε το εδώ
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Το ιατρικό κατεστημένο ισχυρίζεται ότι η πολιομυελίτιδα είναι κοντά στην εξάλειψη λόγω του προγράμματος εμβολιασμού- όπως προκύπτει από μια ιστοσελίδα του CDC του 2016 με τίτλο "Updates on CDC's Polio Eradication Efforts" (Ενημερώσεις σχετικά με τις προσπάθειες του CDC για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας):
"Η επίπτωση της πολιομυελίτιδας έχει μειωθεί περισσότερο από 99 τοις εκατό από την έναρξη των παγκόσμιων προσπαθειών εξάλειψης της πολιομυελίτιδας το 1988".
Ο ισχυρισμός αυτός είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμος, διότι υπάρχουν μεγάλα περιστατικά παράλυσης σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Μια χώρα στην οποία υπάρχει αυτό το πρόβλημα είναι η Ινδία, όπου τα κρούσματα παράλυσης εξακολουθούν να είναι υψηλά, παρά τον ισχυρισμό ότι η χώρα είναι "απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα":.
"Επιπλέον, ενώ η Ινδία είναι απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα εδώ και ένα χρόνο, έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση των κρουσμάτων οξείας χαλαρής παράλυσης χωρίς πολιομυελίτιδα (NPAFP). Το 2011, υπήρξαν επιπλέον 47.500 νέα κρούσματα NPAFP. Κλινικά μη διακρινόμενη από την παράλυση από πολιομυελίτιδα, αλλά διπλάσια θανατηφόρα, η επίπτωση της NPAFP ήταν ευθέως ανάλογη με τις δόσεις πολιομυελίτιδας που λάμβαναν από το στόμα".
Ο Albert Sabin, ο εφευρέτης του εμβολίου της πολιομυελίτιδας, δήλωσε το 1951:
"Ο στόχος της έρευνας για την πολιομυελίτιδα δεν είναι η εξάλειψη της λοίμωξης από πολιομυελίτιδα αλλά της παράλυσης που είναι η σημαντική συνέπεια αυτής της λοίμωξης".
Ο ΠΟΥ φαίνεται να έχει θέσει στον εαυτό του τον αντίθετο στόχο, ακόμη και αν το κόστος είναι η αύξηση της παράλυσης.
Ένα άρθρο του 2013 με τίτλο "Polio free does not mean paralysis free" (Η απαλλαγή από την πολιομυελίτιδα δεν σημαίνει απαλλαγή από την παράλυση )δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Hindu που κυκλοφορεί ευρέως:
"Κανένα παιδί στην Ινδία δεν έχει διαγνωστεί με πολιομυελίτιδα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο ιός που ευθύνεται γι' αυτήν δεν κυκλοφορεί πλέον εδώ. Ωστόσο, το σύστημα επιτήρησης της πολιομυελίτιδας της χώρας έχει δείξει μια απότομη αύξηση τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των κρουσμάτων AFP που δεν είναι από πολιομυελίτιδα".
Το ινδικό περιοδικό Down To Earth δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: "Το καθεστώς της Ινδίας χωρίς πολιομυελίτιδα ένα σκληρό αστείο" το 2014:
"Ο ορισμός της πολιομυελίτιδας έχει αλλάξει επανειλημμένα από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα, οδηγώντας έτσι αυτόματα σε δραστική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων"
[...]
"Η πολιομυελίτιδα, παραδοσιακά συνώνυμη της παράλυσης και της αναπηρίας, έχει λάβει ένα νέο όνομα στην Ινδία. Είναι πλέον γνωστή ως NPAFP ή οξεία χαλαρή παράλυση χωρίς πολιομυελίτιδα".
[...]
"Ο ακτιβιστής και γιατρός Anant Phadke και ο C Sathyamala, επιδημιολόγος που εργάζεται σε προγράμματα κοινοτικής υγείας σε διάφορα μέρη της χώρας για πάνω από 20 χρόνια, υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα, μια ασθένεια που οφείλεται κυρίως στην κακή υγιεινή και διατροφή, με ένα εμβόλιο. Η παράλυση που μοιάζει με την πολιομυελίτιδα μπορεί να προκληθεί και από άλλους παράγοντες. Το DDT και άλλα φυτοφάρμακα, η έκθεση σε μόλυβδο και αρσενικό, άλλες νευροτοξίνες, ενέσεις και εμβολιασμοί μπορούν να προκαλέσουν παράλυση. Συνεπώς, για την αντιμετώπιση της νόσου χρειαζόταν μια ολιστική προσέγγιση".
[...]
"Η επιτήρηση της πολιομυελίτιδας στην Ινδία δείχνει ότι η χώρα είναι απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα. Δείχνει όμως επίσης ότι η χώρα έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως κρουσμάτων μη πολιομυελίτιδας AFP".
Αυτά τα κρούσματα παράλυσης στην Ινδία δεν αντιπροσωπεύουν ωστόσο μια νέα κατάσταση, ιδίως καθώς η οξεία χαλαρή παράλυση περιγράφεται ως κλινικά δυσδιάκριτη από την πολιομυελίτιδα. Φαίνεται, επομένως, ότι η "νέα" πάθηση που αναφέρεται ως οξεία χαλαρή παράλυση είναι στην πραγματικότητα απλώς μια αλλαγή ονομασίας που χρησιμοποιείται για περιπτώσεις που προηγουμένως θα είχαν διαγνωστεί ως πολιομυελίτιδα.
Οι ιατρικές αρχές έχουν αλλάξει τις διαγνωστικές διαδικασίες προκειμένου να δημιουργήσουν ένα παραπλανητικό αποτέλεσμα των προσπαθειών τους για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας:
"Ο αριθμός των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στην Ινδία ήταν 13.000-38.000 ετησίως κατά τη δεκαετία του 1980- σήμερα, τα κρούσματα πολιομυελίτιδας έχουν μειωθεί δραματικά. Αυτή η μείωση αποδίδεται εσφαλμένα μόνο στον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας- ωστόσο, οι λόγοι για τη μείωση των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας περιλαμβάνουν τα εξής: (1) Αλλαγή των διαγνωστικών κριτηρίων: (α) Μέχρι το 1996 όλα τα αναφερόμενα περιστατικά οξείας χαλαρής παράλυσης (AFP) χαρακτηρίζονταν ως περιστατικά πολιομυελίτιδας, αλλά δεν γινόταν καμία παρακολούθηση. (β) Από το 1997 και μετά, ένα κρούσμα AFP χαρακτηρίζεται ως πολιομυελίτιδα με την παρουσία ενός ή περισσοτέρων από τα ακόλουθα: (i) ανίχνευση του ιού της άγριας πολιομυελίτιδας σε δείγμα κοπράνων, (ii) παραμένουσα παράλυση που παρατηρείται μετά από περίοδο 60 ημερών από την έναρξη της παράλυσης, (iii) ο ασθενής έχει πεθάνει, ή (iv) ο ασθενής χάνεται για παρακολούθηση. Για παράδειγμα, υπήρξαν 10.408 και 9.587 αναφερόμενες περιπτώσεις AFP κατά τη διάρκεια του 1990 και του 1999, αντίστοιχα. Το 1990 και τα 10.408 περιστατικά (100%) χαρακτηρίστηκαν ως περιστατικά πολιομυελίτιδας, αλλά το 1999 μόνο 2.817 περιστατικά (29%) χαρακτηρίστηκαν ως περιστατικά πολιομυελίτιδας".
Το CDC αναγνωρίζει τον ορισμό των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στην Ινδία πριν από το 1997:
"Όλα τα κρούσματα πολιομυελίτιδας που αναφέρθηκαν πριν από το 1997 επιβεβαιώθηκαν από τους θεράποντες ιατρούς χωρίς τυποποιημένο ορισμό των κρουσμάτων".
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θα θέλατε να βοηθήσετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, ο παρακάτω σύνδεσμος είναι μια επιλογή.
Παρακαλώ βοηθήστε να στηρίξετε το έργο μου.
🙏
---Δικτυογραφία:
How the medical authorities create the illusion of polio eradication