Η Ατζέντα Των Ηνωμένων Εθνών Για Την Κλιματική Αλλαγή Είναι Σχεδιασμένη Για Να Σας Λιμοκτονήσει Και Να Σας Σκοτώσει Και Όχι Για Να «Σώσει Τον Πλανήτη»
Η Ατζέντα του ΟΗΕ για την Φάρσα της "κλιματικής αλλαγής" απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο
Σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας και την αναδημοσίευση των άρθρων μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν, κατά την κοινοποίηση, σ̲υ̲μ̲π̲ε̲ρ̲ι̲λ̲α̲μ̲β̲ά̲ν̲α̲τ̲ε̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲τ̲ο̲ν̲ ̲σ̲ύ̲ν̲δ̲ε̲σ̲μ̲ο̲ ̲(̲l̲i̲n̲k̲)̲ ̲τ̲ο̲υ̲ ̲ά̲ρ̲θ̲ρ̲ο̲υ̲ ̲μ̲ο̲υ̲. Αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει την πηγή, αλλά επιτρέπει και σε άλλους να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της δουλειάς μου.
Απόδοση στα ελληνικά: Απολλόδωρος - Lance D Johnson | 5 Αυγούστου, 2024
Μπορείτε να κάνετε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενες δωρεές μέσω του Ko-Fi:
Το δικαίωμα στην τροφή, μια έννοια που κατοχυρώνεται στο διεθνές δίκαιο ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αποτελεί εδώ και καιρό ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Το ανθρώπινο δικαίωμα στην τροφή αναγνωρίστηκε επίσημα στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του 1948 και στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (ICESCR) του 1966. Οι κυβερνήσεις κάποτε συναντήθηκαν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα σε ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της επαρκούς τροφής, και απαίτησαν από τα κράτη να λάβουν μέτρα για τη διασφάλιση αυτού του δικαιώματος. Ωστόσο, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλα διακυβερνητικά όργανα σήμερα θεσπίζουν πολιτικές που απειλούν τις γεωργικές επιχειρήσεις, καθιστώντας πιο δύσκολη την καλλιέργεια τροφίμων, ενώ περιορίζουν την πρόσβαση σε πολιτισμικά κατάλληλα τρόφιμα και ανεβάζουν το κόστος ορισμένων τροφίμων που δεν είναι «βιώσιμα» στα μάτια της ελίτ.
Η αρχική ανθρωπιστική πρόθεση του ΟΗΕ αντικαθίσταται από μοχθηρές κλιματικές ατζέντες
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) ιδρύθηκε το 1945 για να διασφαλίσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, με το σύνθημά του «Fiat panis» (Ας υπάρξει ψωμί) να αντικατοπτρίζει την αποστολή του. Ο FAO, που εδρεύει στη Ρώμη και αποτελείται από 195 κράτη μέλη, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση γεωργικών πρακτικών και στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας. Ο καθοριστικός ρόλος του FAO στην Πράσινη Επανάσταση των δεκαετιών 1960 και 1970 ενίσχυσε σημαντικά την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, ιδίως στην Ασία και τη Λατινική Αμερική. Ωστόσο, το περιβαλλοντικό κόστος αυτής της εποχής, όπως η ρύπανση του εδάφους και η εμφάνιση ανθεκτικών παρασίτων, αναδεικνύει τα πολύπλοκα αντισταθμιστικά οφέλη που εμπλέκονται στη διαδικασία διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας.
Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), που ιστορικά επικεντρώνονται στην ανακούφιση της επισιτιστικής ανασφάλειας σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, καταστρέφουν τώρα συστηματικά το δικαίωμα στην τροφή, υιοθετώντας πολιτικές για την κλιματική αλλαγή που απειλούν την παραγωγή τροφίμων, λιπασμάτων και ενέργειας παγκοσμίως. Για τους λόγους αυτούς, τα σημερινά Ηνωμένα Έθνη έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν πιο δύσκολη την αγορά τροφίμων, ενώ παράλληλα σκοτώνουν σιγά-σιγά τον πληθυσμό μέσω της πείνας και του υποσιτισμού (ασθένεια).
Η ατζέντα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο
Η ατζέντα του ΟΗΕ για το κλίμα, ιδίως μετά τη Σύμβαση-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή του 1992, επηρεάζει όλο και περισσότερο τις πολιτικές για τα τρόφιμα και ανεβάζει το κόστος της ενέργειας, των λιπασμάτων, του κρέατος και τελικά τις τιμές των τροφίμων. Η έμφαση στη μονοκαλλιέργεια και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία έχει οδηγήσει σε πολιτικές που περιορίζουν την ποικιλομορφία και την προσβασιμότητα των τροφίμων, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις παραδοσιακές δίαιτες.
Μια πιο αμφιλεγόμενη πτυχή της διατροφικής πολιτικής του ΟΗΕ είναι η προώθηση των «βιώσιμων υγιεινών διαιτών» από τον FAO και τον ΠΟΥ. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές, που καθοδηγούνται από την παγκόσμια ατζέντα για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζουν ορισμένους τύπους φυτικής διατροφής, ενώ αποθαρρύνουν την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και άλλων ζωικών προϊόντων.
Ο FAO και ο ΠΟΥ έχουν δώσει προτεραιότητα στις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές που μειώνουν τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή τροφίμων. Η προσέγγιση αυτή αντανακλά μια μορφή πολιτισμικής αποικιοκρατίας, επιβάλλοντας ατζέντες για την κλιματική αλλαγή σε διαφορετικούς παγκόσμιους πληθυσμούς που έχουν μακροχρόνιες διατροφικές παραδόσεις. Αυτές οι πολιτικές για την κλιματική αλλαγή υπονομεύουν τις τοπικές διατροφικές πρακτικές και το δικαίωμα σε μια πολιτισμικά κατάλληλη διατροφή. Η επιβολή αυτών των κατευθυντήριων γραμμών αγνοεί την ιστορική και πολιτιστική σημασία των παραδοσιακών διατροφών και δεν αντιμετωπίζει τα διατροφικά οφέλη των τροφίμων ζωικής προέλευσης. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, οι φυτικές δίαιτες που επιβάλλονται στους διάφορους πολιτισμούς του κόσμου βασίζονται συχνά σε μονοκαλλιεργητικές γεωργικές πρακτικές και δεν συνυπολογίζουν τη βιοποικιλότητα και τη διατροφή των αυτοφυών φυτών. Η ατζέντα του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την κλιματική αλλαγή δημιουργεί επίσης τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνθετικών κρεάτων και μιας βιομηχανίας τροφίμων που ενσωματώνει έντομα στα προϊόντα διατροφής.
Η Aπάτη με τα PCR και η Tυραννία των Λουκέτων (lockdowns) Επιδείνωσαν την Πείνα και τον Υποσιτισμό παγκοσμίως
Ο FAO, μαζί με άλλους φορείς του ΟΗΕ, παρακολουθεί την επισιτιστική ασφάλεια μέσω εκθέσεων όπως η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο (SOFI). Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση της παγκόσμιας πείνας πριν από δεκαετίες, ο συγκεντρωτισμός της κυβέρνησης και η ευρεία αποδοχή τυραννικών προτάσεων έχει οδηγήσει σε νέες προκλήσεις. Μία από τις νεότερες προκλήσεις είναι οι προσχεδιασμένες «πανδημίες» που επιδεινώνονται από την απάτη με τις δοκιμές PCR. Η μαζική χρήση των δοκιμών PCR για τους κορονοϊούς αποτέλεσε τη βάση για αποκλεισμούς και περαιτέρω περιορισμούς κατά τη διάρκεια του σκανδάλου COVID-19. Αυτά τα λουκέτα τελικά στραγγάλισαν τη βιομηχανία τροφίμων και απείλησαν τις ευκαιρίες των ανθρώπων να βγάλουν τα προς το ζην και να έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε.
Τα λουκέτα και οι περιορισμοί στη συναρμολόγηση και την αυτονομία του οργανισμού ανέδειξαν την ευπάθεια των παγκόσμιων συστημάτων τροφίμων, οδηγώντας σε εκτεταμένες απώλειες θέσεων εργασίας και μειώσεις εισοδήματος, ενώ ώθησαν εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια και την πείνα. Η προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ήταν ολοκληρωτική, καταστέλλοντας την ανθρώπινη δραστηριότητα, ελέγχοντας την κίνηση και τη συμπεριφορά και διαχωρίζοντας τους «ανεμβολίαστους» από την κοινωνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναπόφευκτη οικονομική δυσπραγία και την απώλεια ευκαιριών για εκατομμύρια ανθρώπους να κερδίσουν τα προς το ζην.
Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις εκτιμούν ότι τα λουκέτα πρόσθεσαν μεταξύ 83 και 132 εκατομμυρίων ανθρώπων στον αριθμό των υποσιτιζόμενων ατόμων παγκοσμίως. Παρά τις σοβαρές αυτές επιπτώσεις, η αντίδραση του ΟΗΕ και των οργανισμών του, συμπεριλαμβανομένου του FAO, συχνά απέτυχε να αντιμετωπίσει κριτικά το ρόλο των μέτρων εγκλεισμού στην επιδείνωση της επισιτιστικής ανασφάλειας και του υποσιτισμού, που οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες. Αυτά τα λουκέτα και οι περιορισμοί θα συνεχιστούν με το πρόσχημα της «διάσωσης του πλανήτη» από την κλιματική αλλαγή. Για τους λόγους αυτούς, εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι θα λιμοκτονήσουν και θα υποσιτιστούν κάτω από ολοκληρωτικές πολιτικές του ΟΗΕ που μεθοδεύουν παγκόσμιο λιμό και ελλείψεις τροφίμων με το πρόσχημα της «σωτηρίας του πλανήτη».
Οι πηγές περιλαμβάνουν:
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας, εγγραφείτε για να λαμβάνετε περισσότερο περιεχόμενο και αν θέλετε να στηρίξετε το συνεχές έργο μου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
Παρακαλώ βοηθήστε να στηρίξετε το έργο μου.
🙏
---Δικτυογραφία :
The United Nation’s Climate Change Agenda Is Designed To Starve And Kill You Off, Not “Save The Planet”