Μετάφραση: Απολλόδωρος
6 Nοεμβρίου 2023 | RED PILL CONSPIRACY | Διαβάστε το εδώ
1. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Epidemiology έδειξε ότι η χορήγηση του εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Β σε νεογέννητα αγοράκια μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαταραχής του φάσματος του αυτισμού σε σύγκριση με τα αγόρια που δεν εμβολιάστηκαν ως νεογνά. Η έρευνα διεξήχθη στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης.
2. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Inorganic Biochemistry από ερευνητές της ομάδας Neural Dynamics Group του Τμήματος Οφθαλμολογίας και Οπτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας καθόρισε ότι το αλουμίνιο, ένα εξαιρετικά νευροτοξικό μέταλλο και το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο βοηθητικό των εμβολίων, μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση του επιπολασμού των ΔΑΦ-ΔΑΔ στον Δυτικό Κόσμο. Έδειξαν ότι η συσχέτιση μεταξύ του επιπολασμού της ΔΑΦ-ΔΑΔ και της έκθεσης στο βοηθητικό αλουμίνιο φαίνεται να είναι η υψηλότερη στην ηλικία των 3-4 μηνών. Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα παιδιά από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ASD φαίνεται να έχουν πολύ μεγαλύτερη έκθεση στο Αλουμίνιο από τα εμβόλια. Η μελέτη επισημαίνει ότι αρκετά εξέχοντα ορόσημα της ανάπτυξης του εγκεφάλου συμπίπτουν με σημαντικές περιόδους εμβολιασμού των βρεφών. Αυτά περιλαμβάνουν την έναρξη της συναπτογένεσης (γέννηση), τη μέγιστη ταχύτητα ανάπτυξης του ιππόκαμπου και την έναρξη της ωρίμανσης της αμυγδαλής. Επιπλέον, σημαντική αναπτυξιακή μετάβαση σε πολλά βιο-συμπεριφορικά συμπτώματα, όπως ο ύπνος, η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η αναπνοή και τα μοτίβα των εγκεφαλικών κυμάτων, τα οποία ρυθμίζονται από το νευροενδοκρινικό δίκτυο. Πολλές από αυτές τις πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου είναι γνωστό ότι διαταράσσονται στον αυτισμό, όπως ο ύπνος και τα μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων.
Σύμφωνα με τον FDA, τα εμβόλια αποτελούν ειδική κατηγορία φαρμάκων, καθώς χορηγούνται γενικά σε υγιή άτομα. Περαιτέρω, σύμφωνα με τον FDA, "αυτό δίνει σημαντική έμφαση στην ασφάλεια των εμβολίων τους". Αν και ο FDA θέτει ένα ανώτατο όριο για το αργίλιο στα εμβόλια που δεν υπερβαίνει τα 850/mg/δόση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ποσότητα αυτή επιλέχθηκε εμπειρικά από δεδομένα που έδειχναν ότι το αργίλιο σε τέτοιες ποσότητες ενίσχυε την αντιγονικότητα του εμβολίου και όχι από την υπάρχουσα ασφάλεια. Δεδομένου ότι τα επιστημονικά στοιχεία φαίνεται να υποδεικνύουν ότι η ασφάλεια των εμβολίων δεν είναι τόσο καλά τεκμηριωμένη όσο συχνά πιστεύεται, θα ήταν κακό να αποκλείσουμε τους παιδιατρικούς εμβολιασμούς ως πιθανή αιτία δυσμενών μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων νευροανάπτυξης , συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον αυτισμό.
3. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Toxicology and Environmental Health, Part A: Current Issues από το Τμήμα Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης δείχνει πώς οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ένας ή περισσότεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη αυτισμού, ανεξάρτητα από το αν τα άτομα έχουν γενετική προδιάθεση ή όχι. Διαπίστωσαν ότι ένας από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να είναι η "σειρά εμβολιασμών που κάνουν τα μικρά παιδιά". Οι ερευνητές διαπίστωσαν μια θετική και στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ αυτισμού και εμβολιασμών. Προσδιόρισαν ότι όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των παιδιών που λαμβάνουν τους συνιστώμενους εμβολιασμούς, τόσο υψηλότερος είναι ο επιπολασμός του αυτισμού. Μια αύξηση κατά 1 % των εμβολιασμών σχετιζόταν με επιπλέον 680 παιδιά που είχαν αυτισμό. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια μπορεί να συνδέονται με τον αυτισμό και ενθαρρύνουν τη βαθύτερη μελέτη πριν από τη συνεχή χορήγηση αυτών των εμβολίων.
4. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Toxicology από το Τμήμα Νευροχειρουργικής του Νευρολογικού Ινστιτούτου The Methodist στο Χιούστον έδειξε ότι η ΔΑΦ-ΔΑΔ είναι μια διαταραχή που προκαλείται από πρόβλημα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εξέτασαν τα κύτταρα Β και τα επίπεδα ευαισθησίας τους στο thimerosal, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο σε πολλά εμβόλια. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ASD έχουν αυξημένη ευαισθησία στο thimerosal, η οποία θα περιόριζε τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που συνήθως παρατηρείται μετά τον εμβολιασμό. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που έχουν αυτή την υπερευαισθησία στο thimerosal θα μπορούσαν να τα καταστήσουν ιδιαίτερα ευαίσθητα σε τοξίνες όπως το thimerosal και ότι τα άτομα με ήπια μιτοχονδριακή ανωμαλία μπορεί να επηρεαστούν από το thimerosal. Το γεγονός ότι τα Β κύτταρα των ασθενών με ASD παρουσιάζουν υπερευαισθησία στο thimerosal μας λέει κάτι.
5. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Biomedical Sciences διαπίστωσε ότι η αυτοανοσία στο κεντρικό νευρικό σύστημα μπορεί να διαδραματίζει αιτιολογικό ρόλο στον αυτισμό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι επειδή πολλά αυτιστικά παιδιά έχουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων ιλαράς, θα πρέπει να διεξάγουν ορολογική μελέτη των αυτοαντισωμάτων ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) και της βασικής πρωτεΐνης μυελίνης (MBP). Χρησιμοποίησαν δείγματα ορού από 125 αυτιστικά παιδιά και 92 παιδιά που είχαν ελεγχθεί. Η ανάλυσή τους έδειξε σημαντική αύξηση του επιπέδου των MMR αντισωμάτων στα αυτιστικά παιδιά. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα αυτιστικά παιδιά είχαν ακατάλληλη ή μη φυσιολογική αντισωματική απάντηση στο MMR. Η μελέτη καθόρισε ότι ο αυτισμός θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μιας άτυπης λοίμωξης από ιλαρά που προκαλεί νευρολογικά συμπτώματα σε ορισμένα παιδιά. Η πηγή αυτού του ιού θα μπορούσε να είναι μια παραλλαγή του ιού MV ή θα μπορούσε να είναι το εμβόλιο MMR.
6. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Clinical Psychiatry υποδηλώνει ότι ο αυτισμός είναι πιθανό να προκαλείται από έναν ιό και ότι ο ιός της ιλαράς (MV και/ή το εμβόλιο MMR) θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος. Υποστηρίζει την υπόθεση ότι μια προκαλούμενη από ιό αυτοάνοση αντίδραση μπορεί να παίζει αιτιολογικό ρόλο στον αυτισμό.
7. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition καθόρισε ότι η αυξημένη ευπάθεια στο οξειδωτικό στρες και η μειωμένη ικανότητα μεθυλίωσης μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την κλινική εκδήλωση του αυτισμού. Είναι γνωστό ότι οι ιογενείς λοιμώξεις προκαλούν αυξημένο οξειδωτικό στρες. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε πολλά εμβόλια, εμπλέκονται άμεσα στην αύξηση του οξειδωτικού στρες.
8. Μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Τμήμα Φαρμακευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης προσδιόρισε ότι ένα νέο μονοπάτι σηματοδότησης αυξητικών παραγόντων που ρυθμίζει τη δραστηριότητα της συνθάσης της μεθειονίνης(MS) και έτσι διαμορφώνει τις αντιδράσεις μεθυλίωσης. Η ισχυρή αναστολή αυτού του μονοπατιού από την αιθανόλη, τον μόλυβδο, τον υδράργυρο, το αλουμίνιο και το thimerosal υποδηλώνει ότι μπορεί να αποτελεί σημαντικό στόχο των νευροαναπτυξιακών τοξινών. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό εδώ και εδώ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη σχέση MS/αυτισμού εδώ
9. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Child Neurology εξέτασε το ερώτημα τι οδηγεί στην προφανή αύξηση του αυτισμού. Εξέφρασαν την άποψη ότι αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτισμού και υδραργύρου, είναι ζωτικής σημασίας οι πρώτες αναφορές του ζητήματος να μην αναφέρουν ψευδώς ότι δεν υπάρχει καμία σχέση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όντως υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ των επιπέδων υδραργύρου στο αίμα και της διάγνωσης μιας διαταραχής του φάσματος του αυτισμού.
10. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Child Neurology σημείωσε ότι οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος μπορεί να συνδέονται με μιτοχονδριακή δυσλειτουργία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έχουν δυσλειτουργία του κυτταρικού μεταβολισμού της ενέργειας που σχετίζεται με τα μιτοχόνδρια μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε αυτιστική παλινδρόμηση μεταξύ 18 και 30 μηνών, εάν έχουν επίσης λοιμώξεις ή εμβολιασμούς την ίδια περίοδο.
11. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στο Κέντρο Μορφομετρικής Ανάλυσης από το τμήμα Παιδιατρικής Νευρολογίας απεικονίζει πώς οι αυτιστικοί εγκέφαλοι παρουσιάζουν μια έξαρση ανάπτυξης λίγο μετά τη γέννηση και στη συνέχεια επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους λίγα λίγα χρόνια αργότερα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η νευροφλεγμονή φαίνεται να είναι παρούσα στον αυτιστικό εγκεφαλικό ιστό από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση. Το απόσπασμα της μελέτης έχει ως εξής:
Το οξειδωτικό στρες, η φλεγμονή του εγκεφάλου και η μικρογλοίωση έχουν τεκμηριωθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τοξικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων βαρέων μετάλλων. Η συνειδητοποίηση ότι ο εγκέφαλος καθώς και οι ιατρικές καταστάσεις των παιδιών με αυτισμό μπορεί να εξαρτώνται από χρόνιες βιοϊατρικές ανωμαλίες, όπως η φλεγμονή, ανοίγει τη δυνατότητα ότι οι ουσιαστικές βιοϊατρικές παρεμβάσεις μπορεί να είναι δυνατές πολύ μετά το παράθυρο της μέγιστης νευροπλαστικότητας στην πρώιμη παιδική ηλικία, επειδή η βάση για την υπόθεση ότι όλα τα ελλείμματα μπορούν να αποδοθούν σε σταθερές πρώιμες αναπτυξιακές μεταβολές στο δίχτυ.
12. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας καθόρισε ότι η κυτταροτοξικότητα που προκαλείται από το thimerosal συνδέεται με την εξάντληση της ενδοκυτταρικής γλουταθειόνης (GSH) και στις δύο κυτταρικές σειρές. Η μελέτη περιγράφει πώς πολλά εμβόλια έχουν νευροτοξική δράση, ιδίως στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Η εξάντληση της GSH συνδέεται συνήθως με τον αυτισμό. Παρόλο που το thimerosal έχει αφαιρεθεί από τα περισσότερα παιδικά εμβόλια, εξακολουθεί να υπάρχει στα εμβόλια γρίπης που χορηγούνται σε έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένους και σε παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες.
13. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Επιστήμης (PLOS) καθόρισε ότι η αύξηση του περιφερικού οξειδωτικού στρες συνάδει με και μπορεί να συμβάλει σε σοβαρότερες λειτουργικές διαταραχές στην ομάδα των ατόμων με ΔΦΑ. Γνωρίζουμε ότι το οξειδωτικό στρες πυροδοτείται από βαρέα μέταλλα, όπως αυτά που περιέχονται σε πολλαπλά εμβόλια.
14. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας από το Τμήμα Οικογενειακής και Κοινοτικής Ιατρικής καθόρισε ότι για κάθε 1.000 Ib περιβαλλοντικά απελευθερωμένου υδραργύρου, υπήρξε 43% αύξηση του ποσοστού υπηρεσιών ειδικής αγωγής και 61% αύξηση του ποσοστού αυτισμού. Οι ερευνητές τόνισαν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ του περιβαλλοντικά εκλυόμενου υδραργύρου και των αναπτυξιακών διαταραχών, όπως ο αυτισμός.
15. Μια µελέτη που δηµοσιεύθηκε στο International Journal of Toxicology κατέληξε στο συµπέρασµα ότι, υπό το φως της βιολογικής αξιοπιστίας του ρόλου του υδραργύρου στις διαταραχές της νευροανάπτυξης, η παρούσα µελέτη παρέχει περαιτέρω εικόνα ενός πιθανού µηχανισµού µε τον οποίο η πρώιµη έκθεση στον υδράργυρο θα µπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο αυτισµού.
16. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Toxicology and Environmental Health καθόρισε ότι η έκθεση σε υδράργυρο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογικές, αισθητηριακές, νευρολογικές, κινητικές και συμπεριφορικές δυσλειτουργίες παρόμοιες με τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν ή σχετίζονται με τις ΔΦΑ. Με βάση τις διαφορικές διαγνώσεις, 8 από τους 9 ασθενείς που εξετάστηκαν είχαν εκτεθεί σε σημαντικό ποσοστό υδραργύρου από παρασκευάσματα εμβολίων που περιείχαν Thimerosal κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής/βρεφικής αναπτυξιακής τους περιόδου. Αυτά τα προηγουμένως φυσιολογικά αναπτυσσόμενα παιδιά υπέστησαν εγκεφαλοπάθειες από υδράργυρο που εκδηλώθηκαν με κλινικά συμπτώματα που συνάδουν με παλινδρομικές ΔΑΦ-ΔΑΔ . Τα στοιχεία για δηλητηρίαση από υδράργυρο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διαφορική διάγνωση ως συμβολή σε ορισμένες παλινδρομικές ΔΑΦ-ΔΑΔ .
17. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ και διεξήχθη από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας υποψιάστηκε ότι η επίμονη έκθεση σε χαμηλές δόσεις σε διάφορες περιβαλλοντικές τοξικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του υδραργύρου, που συμβαίνει κατά τη διάρκεια κρίσιμων παραθύρων της νευρικής ανάπτυξης μεταξύ γενετικά ευαίσθητων παιδιών, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός.
18. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ έδειξε ότι οι μακάκοι χρησιμοποιούνται συνήθως σε προκλινικές δοκιμές ασφάλειας εμβολίων. Η Συλλογική Εξέλιξη δεν υποστηρίζει τις δοκιμές σε ζώα, θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων και ερευνών που ήδη υποδεικνύουν τις συνδέσεις με τα εμβόλια στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κάποια ζώα για την απεικόνιση. Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να συγκρίνουμε την πρώιμη βρεφική νόηση και συμπεριφορά με το μέγεθος της αμυγδαλής και τη δέσμευση οπιοειδών σε μακάκους ρέζους που έλαβαν τα συνιστώμενα παιδικά εμβόλια. Το ζωϊκό μοντέλο, το οποίο εξετάζει για πρώτη φορά τις συμπεριφορικές, λειτουργικές και νευρομορφομετρικές συνέπειες της αγωγής των παιδικών εμβολίων, μιμείται ορισμένες νευρολογικές ανωμαλίες του αυτισμού. Τα ευρήματα αυτά εγείρουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, ενώ παράλληλα παρέχουν ένα πιθανό μοντέλο για την εξέταση πτυχών της αιτιότητας και της παθογένειας της νόσου σε επίκτητες διαταραχές της συμπεριφοράς και της ανάπτυξης.
19. Μια μελέτη που διεξήχθη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου George Washington από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής προσδιόρισε ότι παρατηρήθηκαν σημαντικά αυξημένες αναλογίες ποσοστών για τον αυτισμό και τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε υδράργυρο από εμβόλια που περιέχουν Thimerosal.
20. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Biology and Toxicology από το Πανεπιστήμιο Kinki στην Οσάκα της Ιαπωνίας διαπίστωσε ότι σε συνδυασμό με την εγκεφαλική παθολογία που παρατηρείται σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, η παρούσα μελέτη συμβάλλει στην υποστήριξη της πιθανής βιολογικής αληθοφάνειας του τρόπου με τον οποίο η έκθεση σε χαμηλές δόσεις υδραργύρου από εμβόλια που περιέχουν thimerosal μπορεί να σχετίζεται με τον αυτισμό.
21. Μελέτη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Lab Medicine προσδιόρισε ότι οι εμβολιασμοί μπορεί να είναι ένας από τους εκλυτικούς παράγοντες για τον αυτισμό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σημαντικά δεδομένα καταδεικνύουν ανοσολογική ανωμαλία σε πολλά αυτιστικά παιδιά που συνάδει με μειωμένη αντίσταση στις λοιμώξεις, ενεργοποίηση φλεγμονωδών αντιδράσεων και αυτοανοσία. Η εξασθενημένη αντίσταση μπορεί να προδιαθέτει σε βλάβες από εμβόλια στον αυτισμό.
22. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurochemical Research προσδιόρισε ότι, δεδομένου ότι η υπερβολική συσσώρευση εξωκυτταρικού γλουταμινικού συνδέεται με τη διεγερσιοτοξικότητα, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η νεογνική έκθεση σε εμβόλια που περιέχουν thimerosal μπορεί να προκαλέσει διεγερσιοτοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
---Δικτυογραφία :
22 Studies that Show Vaccines Can Cause Autism