Τα Ηνωμένα Έθνη Κλέβουν το Μέλλον Σας
Μετάφραση: Απολλόδωρος
8 Φεβρουαρίου 2024 | Patricia Harrity | Διαβάστε το εδώ.
Δεν το θέλατε. Δεν το ψηφίσατε. Δεν δώσατε συμβολή σε αυτό. Δεν τολμήσατε να το αμφισβητήσετε. Ο χρησμός της επιστήμης μίλησε. Οι τεχνοκράτες τα έχουν αποφασίσει όλα για εσάς. Με τους δημόσιους φόρους σας. Δεν θα σας ανήκει τίποτα. Είστε ευτυχισμένοι τώρα; Θα πρέπει να ρίξουμε με κλωτσιές αυτούς τους απατεώνες και την έδρα του ΟΗΕ στον Ατλαντικό Ωκεανό", λέει ο συντάκτης από το Technology News.
Παρ' όλα αυτά, αυτοί οι μη εκλεγμένοι, ανεπιθύμητοι "απατεώνες" δεν ενδιαφέρονται για το αν είστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν αποφασίσει για το μέλλον σας και παρά την παγκόσμια αντίδραση, θα συνεχίσουν να προωθούν τα σχέδιά τους για την εγκαθίδρυση μιας Nέας Παγκόσμιας Τάξης και την υποδούλωσή μας με τη βοήθεια ενός ψηφιακού συστήματος ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης.
"Ισχυρίζονται ότι το Σύμφωνο είναι για το μέλλον σας" σύμφωνα με τον Dr Jacob Nordangard, ο οποίος έχει διδακτορικό στην τεχνολογία και την κοινωνική αλλαγή και έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο που δείχνει τις μελλοντικές επιπτώσεις των διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων που επιδιώκουν να "διαμορφώσουν" αντιδημοκρατικά το μέλλον μας με βάση την κοινή ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών και την εκπλήρωση των στόχων της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το άρθρο του Dr Nordangard αναδημοσιεύεται παρακάτω.
Ισχυρίζονται ότι το Σύμφωνο είναι για το μέλλον σας
Νέα Παγκόσμια Τάξη με ένα ψηφιακό σύστημα ελέγχου που διοικείται από "αξιόπιστη" Τεχνητή Νοημοσύνη Του Dr Jacob Nordangard
Οι προετοιμασίες για τη φετινή Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Σεπτεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, έχουν ήδη ξεκινήσει.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης οι παγκόσμιοι ηγέτες θα υπογράψουν το έγγραφο αποτελεσμάτων “The Pact for the Future” (“Το Σύμφωνο για το Μέλλον"). Αυτό θα συμφωνηθεί εκ των προτέρων μέσω διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων και βασίζεται στην Κοινή μας Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών (Our Common Agenda) και στην εκπλήρωση της Ατζέντας 2030 με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)).
Ένα μηδενικό σχέδιο του συμφώνου δημοσιεύθηκε στις 26 Ιανουαρίου μετά από συνεισφορά περισσότερων από 500 σημαντικών ομάδων και άλλων ενδιαφερομένων.1 Παρουσιάστηκε από τους συνδιαμεσολαβητές στο Συμβούλιο Επιτροπείας του ΟΗΕ και ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των κρατών μελών στις 29 Ιανουαρίου. [2]
Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της Διάσκεψης Κορυφής του Μέλλοντος:
Το αποτέλεσμα θα είναι ένας κόσμος - και ένα διεθνές σύστημα - που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο να διαχειριστεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα και στο μέλλον, για το καλό όλης της ανθρωπότητας και των μελλοντικών γενεών. [3]
Σκοπός είναι να "αναληφθεί δράση για τη διασφάλιση του μέλλοντος για τις σημερινές και τις επερχόμενες γενιές". Η διαχείριση των κρίσεων βρίσκεται στον πυρήνα του Συμφώνου. Και δεν λείπουν οι κρίσεις που χρήζουν αποτελεσματικής διαχείρισης. Όπως περιγράφεται στο μηδενικό σχέδιο:
Βρισκόμαστε σε μια στιγμή οξείας παγκόσμιας επικινδυνότητας. Σε ολόκληρο τον κόσμο μας, οι άνθρωποι υποφέρουν από τις συνέπειες της φτώχειας, της πείνας, της ανισότητας, των ένοπλων συγκρούσεων, της βίας, του εκτοπισμού, της τρομοκρατίας, της κλιματικής αλλαγής, των ασθενειών και των δυσμενών επιπτώσεων της τεχνολογίας. Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια σειρά από δυνητικά καταστροφικούς και υπαρξιακούς κινδύνους. [4]
Αλλά με τις κρίσεις έρχονται ευκαιρίες. Τουλάχιστον για ορισμένους ισχυρούς παράγοντες.
Ο στόχος του συμφώνου θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Αποτελεσματική Πολυμέρεια (High-Level Advisory Panel on Effective Multilateralism): "μια παγκόσμια μετάβαση από τα κράτη και τους μη κρατικούς φορείς σε μια κυκλική οικονομία, η οποία θα αντιμετωπίζει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση με τρόπο που θα επιτυγχάνει ισορροπία με τον πλανήτη". Πρόκειται για μια τεχνοκρατική έννοια.
Το HLAB συστάθηκε τον Μάρτιο του 2022 από τον Γενικό Γραμματέα António Guterres για να συμβουλεύει τα κράτη μέλη "σε εκείνα τα ζητήματα καίριας παγκόσμιας σημασίας, στα οποία χρειάζονται περισσότερο βελτιώσεις στη διακυβέρνηση".
Η έκθεσή τους, A Breakthrough for People and Planet: Effective and Inclusive Global Governance for Today and the Future (Αποτελεσματική και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια διακυβέρνηση για το σήμερα και το μέλλον), συνιστά έξι μετασχηματιστικές αλλαγές για την "υποστήριξη μιας ριζικής αλλαγής στη διεθνή συνεργασία για την επίλυση των κοινών παγκόσμιων προκλήσεων και την προώθηση της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη". Οι αλλαγές αυτές είναι οι εξής:
Ανασυγκρότηση της εμπιστοσύνης στην πολυμέρεια - Βελτίωση της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας μέσω της συμπερίληψης και της λογοδοσίας
Πλανήτης και άνθρωποι - Ανάκτηση της ισορροπίας με τη φύση και παροχή καθαρής ενέργειας για όλους
Παγκόσμια χρηματοδότηση - Εξασφάλιση βιώσιμης χρηματοδότησης που θα αποδίδει σε όλους.
Ψηφιακή διακυβέρνηση και διακυβέρνηση δεδομένων - Υποστήριξη μιας δίκαιης ψηφιακής μετάβασης που ξεκλειδώνει την αξία των δεδομένων και προστατεύει από τις ψηφιακές βλάβες
Ειρήνη και πρόληψη - Ενίσχυση αποτελεσματικών, δίκαιων ρυθμίσεων συλλογικής ασφάλειας
Προληπτική δράση - Ενίσχυση της διακυβέρνησης για τους τρέχοντες και τους αναδυόμενους διακρατικούς κινδύνους
Αυτό έχει εδραιωθεί από τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας. Μεταξύ των μελών του HLAB για την Αποτελεσματική Πολυμέρεια ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF, Tharman Shanmugaratnam (νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Σιγκαπούρης), η Young Global Leader του WEF, Ilona Szabó de Carvalho, ο Donald Kaberuka, μέλος του Rockefeller Foundation και το μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και της Τριμερούς Επιτροπής, Ann-Marie Slaughter.
Οι συμβουλές τους αποτελούν συνταγή για ένα παγκόσμιο τεχνοκρατικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα καθοδηγείται από την παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που επισημοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 με την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Το διακυβερνητικό φόρουμ G20 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να αγκυρώσει αυτές τις φιλοδοξίες, να επηρεάσει τους νομοθέτες και να εφαρμόσει τις πολιτικές σε εθνικό επίπεδο. [5]
Από την έγκριση του σχεδίου δράσης της G20 για την Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη το 2016, οι ηγέτες της G20 έχουν αναγνωρίσει σταθερά τον καίριο ρόλο της G20 στη συμβολή στην υλοποίηση της Ατζέντας 2030. [6]
Το κοινό μας θεματολόγιο και το "Σύμφωνο για το μέλλον" μπορούν να θεωρηθούν ως η απάντηση των Ηνωμένων Εθνών στην έκκληση για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τον Klaus Schwab, τον António Guterres και τον πρίγκιπα Κάρολο (βασιλιά Κάρολο Γ'). Σύμφωνα με τα λόγια του Guterres:
Η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι μια ευπρόσδεκτη αναγνώριση ότι αυτή η ανθρώπινη τραγωδία πρέπει να αποτελέσει ένα κάλεσμα αφύπνισης. Όπως σωστά λέτε, είναι επιτακτική ανάγκη να επανασχεδιάσουμε, να ξαναχτίσουμε, να επανασχεδιάσουμε, να αναζωογονήσουμε και να επαναφέρουμε την ισορροπία στον κόσμο μας...
Πρέπει να οικοδομήσουμε πιο ισότιμες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες που θα είναι πιο ανθεκτικές στην αντιμετώπιση των πανδημιών, της κλιματικής αλλαγής και πολλών άλλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.
Θα χρειαστεί να μεταμορφώσετε τις αξίες σας, να "υπηρετήσετε το κοινό καλό" και να συνδεθείτε με τον εγκέφαλο του ψηφιακού κόσμου. Θα δώσει επίσης τεράστια δύναμη στο σύστημα του ΟΗΕ και στους συνεργαζόμενους οργανισμούς σε περίπτωση παγκόσμιας πλανητικής έκτακτης ανάγκης.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έχουν εκδοθεί έντεκα Policy Briefs σχετικά με το πώς θα επιτευχθούν οι δώδεκα δεσμεύσεις που προτάθηκαν στο Our Common Agenda από τον Γενικό Γραμματέα Guterres.
Η διαδικασία πολιτικής είναι επίσης αλληλένδετη με τις διαπραγματεύσεις για μια Νέα Συμφωνία του ΠΟΥ για την Πανδημία- WHO Pandemic Accord (και την επικαιροποίηση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας), οι οποίες προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο.
Η συμφωνία συμβαδίζει με την προτεινόμενη "Πλατφόρμα Έκτακτης Ανάγκης" (Policy Brief 2) που θα συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε περίπτωση σύνθετου παγκόσμιου σοκ, συμπεριλαμβανομένων "μελλοντικών πανδημιών με αλυσιδωτές δευτερογενείς επιπτώσεις".
Τα κράτη μέλη θα πρέπει, επομένως, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο πολιτικής, "να βελτιώσουν την ετοιμότητα όχι μόνο για κρίσεις που σχετίζονται με την υγεία, αλλά και για άλλες προκλήσεις και κρίσεις". Στόχος είναι ένα σύνολο πρωτοκόλλων που θα ενεργοποιούνται σε περίπτωση μείζονος κρίσης.
Πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση "ακραίων παγκόσμιων σοκ"
JACOB NORDANGÅRD 21 Μαρτίου 2023
Η συμπρόεδρος του HLAB Ellen Sirleaf ήταν επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής του ΠΟΥ για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας (2020-21)(WHO Independent Panel on Pandemic Preparedness and Response), ενώ ο Tharman Shanmugaratnam ήταν επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής υψηλού επιπέδου της G20 για τη χρηματοδότηση των παγκόσμιων κοινών για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας (2021) (G20 High Level Independent Panel on Financing the Global Commons for Pandemic Preparedness and Response ). Και οι δύο αυτές εκθέσεις χρησίμευσαν ως βάση για την προτεινόμενη συμφωνία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Thedros Adhanom Ghebreyesus, η συμφωνία απειλείται λόγω "ψευδών ειδήσεων, ψεμάτων και θεωριών συνωμοσίας" που υπονομεύουν τη διαδικασία.[7] Αυτό είναι κάτι που εξετάζεται στο Policy Brief Information Integrity on Digital Platforms.
Η παραπληροφόρηση και η ελλιπής πληροφόρηση έχουν βαθύτατο αντίκτυπο στη δημοκρατία, αποδυναμώνουν την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και μειώνουν τη συμμετοχή στις πολιτικές και δημόσιες υποθέσεις.[8]
Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της ελλιπούς πληροφόρησης αποτελεί σημαντικό μέρος της ατζέντας του ΟΗΕ/της WEF/της G20.[9]
Τα έντεκα Policy Briefs περιέχουν το Σχέδιο για ένα Ψηφιακό Σύστημα (Global Digital Compact) που θα λειτουργεί με τη βοήθεια "αξιόπιστης" Τεχνητής Νοημοσύνης. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το "αξιόπιστο" σημαίνει ότι δεν θα επικρίνει τις πολιτικές του ΟΗΕ (όπως οι ΣΒΑ και η Συμφωνία του Παρισιού). Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τον "ρυθμό του Αλ Γκορ".
Περίληψη των ενημερωτικών δελτίων πολιτικής
Ακολουθεί η παρουσίασή μου των κύριων στοιχείων του προτεινόμενου "Συμφώνου για το Μέλλον", ακολουθούμενη από μια επισκόπηση των Δελτίων Πολιτικής, των βασικών προτάσεων και των έργων που αναπτύσσονται επί του παρόντος από τα Ηνωμένα Έθνη και εξωτερικούς συνδεδεμένους φορείς.
"Έλεγχος του πληθυσμού"
Αναχαίτιση και πρόληψη των εξελίξεων που θα μπορούσαν να απειλήσουν την επιβίωση των μελλοντικών γενεών
Διακυβερνητικό φόρουμ για τις μελλοντικές γενιές
Ο στόχος του Εργαστηρίου Μελλοντικών Προβλέψεων του ΟΗΕ είναι να βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη λήψη αποφάσεων, καθοδηγώντας τις ομάδες στην εφαρμογή της πρόβλεψης στην πράξη και παρέχοντας πλαίσια και ανάπτυξη ικανοτήτων που τους δίνουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν τα ανθεκτικά, προνοητικά Ηνωμένα Έθνη που χρειάζεται ο κόσμος. [10]
"Στρατιωτικός νόμος"
Ταχεία διεθνής αντίδραση σε σύνθετους παγκόσμιους κλυδωνισμούς
Πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης
Πλανητική σύμπραξη έκτακτης ανάγκης (Λέσχη της Ρώμης, PIK, WWF)
Πλανητικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης (Λέσχη της Ρώμης)
Global Commons Alliance (Σχέδιο του Rockefeller Philanthropy Advisors)
Η πλατφόρμα δεν θα είναι ένας νέος μόνιμος ή μόνιμος φορέας ή θεσμός. Θα ενεργοποιείται αυτόματα σε κρίσεις επαρκούς κλίμακας και μεγέθους, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη φύση της κρίσης. [11]
"Ο ακτιβισμός των νέων για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο"
Μετατροπή των νέων σε "πυρπολητές" για τους ΣΒΑ Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης)
Παγκόσμιο πρότυπο για την ουσιαστική συμμετοχή των νέων
Πλαίσιο για την παρακολούθηση της προόδου
Συναντήσεις του ΟΗΕ για τη νεολαία
Τα τελευταία χρόνια, οι νέοι έχουν γίνει κινητήρια δύναμη για την κοινωνική αλλαγή μέσω της κοινωνικής κινητοποίησης - πιέζοντας για δράση για το κλίμα, επιδιώκοντας φυλετική δικαιοσύνη, προωθώντας την ισότητα των φύλων και διεκδικώντας αξιοπρέπεια για όλους.[12]
"Συλλογή δεδομένων"
4. Μετρώντας αυτό που εκτιμούμε
Ολοκληρωμένες μετρήσεις για να διασφαλιστεί ότι η χάραξη πολιτικής καθοδηγείται από τις ανάγκες των ανθρώπων και του πλανήτη
Ανάπτυξη ενός εννοιολογικού πλαισίου για την "εκτίμηση αυτού που μετράει", με βάση την Ατζέντα 2030
Ανάπτυξη πίνακα αξιών με βασικούς δείκτες
Ενίσχυση της δημιουργίας στατιστικής ικανότητας και της συλλογής δεδομένων
Χρειαζόμαστε μια αλλαγή παραδείγματος σε ό,τι μετράμε ως πρόοδο, έτσι ώστε να μπορούμε να καταγράψουμε δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα που μια κοινωνία εκτιμά πραγματικά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα για να ενημερώσουμε καλύτερα τις πολιτικές και οικονομικές μας αποφάσεις13.
"Εγκέφαλος του ψηφιακού κόσμου"
5. Ανοικτό, ελεύθερο και ασφαλές ψηφιακό μέλλον
Ψηφιακό μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα επιτρέψει την επίτευξη των ΣΒΑ
Διακυβέρνηση ΤΝ (ΑΙ)
Φορέας τεχνητής νοημοσύνης για την ευθυγράμμιση της τεχνητής νοημοσύνης με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το κοινό καλό
Συμβουλευτικό όργανο υψηλού επιπέδου για την τεχνητή νοημοσύνη
Το μετασχηματιστικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης για το καλό είναι δύσκολο ακόμη και να το αντιληφθεί κανείς. Και χρειαζόμαστε επειγόντως αυτόν τον καταλύτη και επιταχυντή. Καθώς πολλές χώρες ταλανίζονται ήδη από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Η Ατζέντα 2030 - το παγκόσμιο σχέδιό μας για ειρήνη και ευημερία σε έναν υγιή πλανήτη - βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα. [14]
Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συμβάλει στην ανατροπή αυτού του κλίματος. Θα μπορούσε να υπερφορτίσει τη δράση για το κλίμα και τις προσπάθειες για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030.
"Απόλυτος οικονομικός έλεγχος"
6. Ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Αποτελεσματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δράση για το κλίμα
Παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση
Διετής σύνοδος κορυφής μεταξύ G20, ΟΗΕ και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
Χρηματοδότηση των ΣΒΑ, της δράσης για το κλίμα και των μελλοντικών γενεών
Παγκόσμια φορολογική αρχιτεκτονική για μια ψηφιακή οικονομία
Σύνοδος κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο σύμφωνο χρηματοδότησης
Η διεθνής χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική θα πρέπει να είναι δομημένη έτσι ώστε να υποστηρίζει προληπτικά την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και την πραγμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο μόνος τρόπος για να διευκολυνθεί μια τέτοια δομή είναι μέσω φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, ξεκινώντας από μια πιο περιεκτική, αντιπροσωπευτική και, τελικά, πιο αποτελεσματική παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. [15]
"Όχι άλλο κρυφτό"
7. Κοινή χρήση των πλεονεκτημάτων του Διαστήματος
Μεγιστοποίηση των οφελών και ελαχιστοποίηση των κινδύνων από τις διαστημικές δραστηριότητες
Διαστημική βιωσιμότητα
Ενισχυμένη συνεργασία συστημάτων
Κλιματικό ίχνος (Al Gore)
Η συλλογική μας ευθύνη για την αποτελεσματική διακυβέρνηση του διαστήματος είναι κάτι που οφείλουμε στις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Η επιτυχία μας μπορεί να εκτοξεύσει την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και να θέσει ένα μοντέλο αποτελεσματικής, καινοτόμου και χωρίς αποκλεισμούς διακυβέρνησης για τον 21ο αιώνα και τους αιώνες που θα ακολουθήσουν16.
"Παγκόσμιος Στρατός"
8. Μια νέα ατζέντα για την ειρήνη
Συλλογική δράση για την προώθηση της ειρήνης και την πρόληψη των συγκρούσεων
Πρόληψη σε παγκόσμιο επίπεδο
Επικαιροποιημένη επιβολή της ειρήνης
Ισχυρότερος μηχανισμός συλλογικής ασφάλειας
Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο καμπής. Η μεταψυχροπολεμική περίοδος έχει τελειώσει. Βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια τάξη.[17]
"Δια βίου κατήχηση"
9. Μετασχηματισμός της εκπαίδευσης
Μεταμορφώνοντας την εκπαίδευση για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο
Η δια βίου μάθηση ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό
Πρόγραμμα σπουδών για την κλιματική αλλαγή
Πρέπει να καλλιεργεί και να αναπτύσσει τις ικανότητες των μαθητών να προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή και να μετριάζουν την κλιματική αλλαγή, να απαιτούν κλιματική δικαιοσύνη και να ευημερούν στην πράσινη οικονομία. [18]
"Υπουργείο της Aλήθειας"
11. Ακεραιότητα στην πληροφόρηση
Καθοδηγητική δράση για την ενίσχυση της ακεραιότητας των πληροφοριών στις ψηφιακές πλατφόρμες
Απάντηση σχετικά με την παραπληροφόρηση, την ελλιπή πληροφόρηση και τη ρητορική μίσους που επηρεάζουν την ατζέντα του ΟΗΕ
Πολλά θύματα του COVID-19 αρνήθηκαν να εμβολιαστούν ή να λάβουν βασικές προφυλάξεις υγείας αφού εκτέθηκαν σε παραπληροφόρηση και ε΄΄ιπή πληροφόρηση στο διαδίκτυο. [19]
"Τροποποίηση της Συμπεριφοράς"
11. ΟΗΕ 2.0
Προνοητική κουλτούρα και δεξιότητες αιχμής για καλύτερο αντίκτυπο του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών
Απόδοση και προσανατολισμός στα αποτελέσματα
Το όραμά μας είναι ένα σύστημα των Ηνωμένων Εθνών ικανό να κατανοεί, να πλοηγείται και να διαμορφώνει το μέλλον. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την εξελιγμένη μελλοντική σκέψη για να ενισχύσουμε τον καλύτερο σχεδιασμό και να καλλιεργήσουμε καλύτερες αποφάσεις εν μέσω αβεβαιότητας.[20]
Αναφορές:
1 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/sotf-co-facs_mgos-cs-letter_zero-draft-presentation.pdf
2 webtv.un.org/en/asset/k13/k131jwybc8
3 http://www.un.org/en/summit-of-the-future#:~:text=The%20Pact%20will%20be%20negotiated,humanity%20and%20for%20future%20generations.
4 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/sotf-co-facilitators-zero-draft_pact-for-the-future.pdf
6 http://www.g20.utoronto.ca/2023/230612-sdg-action-plan.html
7 healthpolicy-watch.news/lies-and-entrenched-positions-undermine-who-pandemic-negotiations/
8 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-information-integrity-en.pdf
9 http://www.g20.org/en/news/world-economic-forum-report-states-that-disinformation-and-extreme-weather-are-the-main-threats-to-the-world-today
10 un-futureslab.org/
11 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-emergency-platform-en.pdf
12 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-youth-engagement-en.pdf
13 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-beyond-gross-domestic-product-en.pdf
14 press.un.org/en/2023/sgsm22007.doc.htm
15 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-international-finance-architecture-en.pdf
16 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-outer-space-en.pdf
17 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-new-agenda-for-peace-en.pdf
18 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-transforming-education-en.pdf
19 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-information-integrity-en.pdf
20 http://www.un.org/sites/un2.un.org/files/our-common-agenda-policy-brief-un-2.0-en.pdf
Πηγή – Dr Jacob Nordangard – The Pharos Chronicles – Jacob Nordangård, PhD
----Δικτυογραφία :
The United Nations Is Stealing Your Future. – The Expose
https://expose-news.com/2024/02/08/the-united-nations-is-stealing-your-future/