Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος - Γεωλογικές αποδείξεις για τους Επαναλαμβανόμενους Κλιματικούς Κύκλους
Μετάφραση: Απολλόδωρος
3 Σεπτεμβρίου 2023 | Magnetic Reversal News | Διαβάστε το εδώ
Σε αυτό το βίντεο, υπάρχει μια διερεύνηση της Μεσαιωνικής Θερμής Περιόδου, ωστόσο, ο Dr. Arthur Viterito επεσήμανε τα εξής σε απάντηση του βίντεο.
1) Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι οι κύκλοι Milankovitch είναι ο "κύριος" οδηγός της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν αμφισβητείται. Τούτου λεχθέντος, η ηλιακή μεταβλητότητα είναι σαφώς διαφορετική από τις μεταβολές της λοξότητας ή της εκκεντρότητας. Οι αλλαγές στην λοξότητα δεν αλλάζουν την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που προσπίπτει στην επιφάνεια, αλλά αντίθετα δημιουργούν εποχιακές ανισορροπίες σε σχέση με αυτές που λαμβάνουμε τώρα. Η μείωση της λοξότητας, δηλαδή η τάση του άξονα προς χαμηλότερη κλίση, δημιουργεί ψυχρότερα καλοκαίρια στον βόρειο πόλο, ενώ δημιουργεί θερμότερους χειμώνες. Δηλαδή, οι εποχιακές αντιθέσεις σε όλη την υδρόγειο μειώνονται. Το αποτέλεσμα ενός θερμότερου χειμώνα είναι να αυξηθεί η ποσότητα των χιονοπτώσεων στους πόλους. Αντίθετα, τα ψυχρότερα καλοκαίρια επιτρέπουν την τήξη λιγότερου χιονιού και πάγου. Καθαρά καθαρά, οι βόρειες πολικές περιοχές συσσωρεύουν περισσότερο χιόνι και πάγο, αυξάνοντας το albedo και προκαλώντας μια θετική ανάδραση ενισχυμένης ψύξης.
2) Μια αλλαγή στην εκκεντρότητα έχει το ίδιο αποτέλεσμα: μια πιο κυκλική τροχιά (στην οποία τείνουμε τώρα) μειώνει τις εποχιακές αντιθέσεις, ενώ μια πιο ελλειπτική τροχιά αυξάνει αυτές τις αντιθέσεις.
3) Όσον αφορά τις ημισφαιρικές διαφορές, ένας υδάτινος πόλος (δηλαδή ο Βόρειος Πόλος) που περιβάλλεται από ξηρά είναι πολύ ευαίσθητος σε αυτές τις εποχιακές αντιθέσεις. Μια αντιστροφή αυτού (δηλαδή ένας χερσαίος πόλος που περιβάλλεται από νερό ή ο Νότιος Πόλος) επηρεάζεται ελάχιστα. Ως κάποιος που έχει σπουδάσει γεωγραφία σε προπτυχιακό/μεταπτυχιακό/επαγγελματικό επίπεδο από το 1971, μπορώ να δηλώσω με μεγάλη σιγουριά ότι "η γεωγραφία έχει μεγάλη σημασία".
4) Με την τρέχουσα διαμόρφωση των ωκεανών και των ηπείρων, δεν βλέπω πώς ο κύκλος του Ελ Νίνιο "κλείνει", όπως ισχυρίζονται. Θα τροποποιηθεί αλλά δεν θα σταματήσει.
5) Η ενίσχυση ή η αποδυνάμωση του AMOC είναι ακριβώς αυτό που έχω υποστηρίξει με τη γεωθερμική μου υπόθεση. Ναι, η περισσότερη γεωθερμική θερμότητα του πυθμένα της θάλασσας ενισχύει την AMOC, η οποία φέρνει περισσότερη τροπική θερμότητα στους πόλους (δηλ. "Ατλαντικοποίηση"), μειώνοντας το albedo και ενισχύοντας την αύξηση της θερμοκρασίας.
Ο Dr. Viterito έλαβε το διδακτορικό του στη γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο του Denver με ειδίκευση στην κλιματολογία και τη φυσική γεωγραφία. Έχει δημοσιεύσει έρευνες στους τομείς της λήψης ακτινοβολίας, της αστικής κλιματολογίας και της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, ενώ το έργο του στην αστική κλιματολογία αναφέρθηκε στην πρώτη έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).
Η τελευταία του δημοσίευση, "The Correlation of Seismic Activity and Recent Global Warming", δημοσιεύεται στο τεύχος Απριλίου 2016 του Journal of Earth Science and Climatic Change. Η μελέτη τεκμηριώνει τη σύνδεση της αυξημένης γεωθερμικής ροής με την αύξηση της θερμοκρασίας του παγκόσμιου κλίματος από το 1979 και μετά.
Ο Dr. Viterito είναι μέλος της Ένωσης Αμερικανών Γεωγράφων, της Διεθνούς Ένωσης για το Αστικό Κλίμα και της Επιτροπής Γεωγραφικών Πληροφοριών της Πολιτείας του Maryland.
Πηγή: YouTube
Δικτυογραφία:
Medieval Warm Period – Geologic Evidence Of Recurring Climate Cycles | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/medieval-warm-period-geologic-evidence-of-recurring-climate-cycles/